Formula 1 Pilotları Yakıt İkmalinin Dönüşünü Destekliyorlar

yazar:

kategori:

2017 Formula 1 sezonunda yakıt ikmalinin dönecek olması Formula 1 pilotlarından destek gördü.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Strateji Grubu toplantısında taraflar 2017 Formula 1 sezonu için bazı değişiklik kararı aldılar. Bu değişiklikler arasında en dikkat çekici olanlarından birisi yarışlarda yakıt ikmalinin dönüyor olması.

Sebastian Vettel “Bir kaç sene önce kaldırılmıştı ve şimdi geri getiriliyor. Her şeyi anlamam gerekmiyor. Ancak açıkçası sürücü olarak daha hızlı gideceksek -bunu yakıt ikmali ile yapabiliyoruz- o zaman iyidir ve bu kararı takdir ederim.” dedi.

Daniel Ricciardo “Bu yarışı hızlandıracaksa ve tur zamanları daha hızlı olacaksa, GP2 araçları gibi olmayacaksak o zaman bu iyi bir şey. Yarış performansının artması gerekiyor.”

Jenson Button “Açıkçası güvenlik olmalı. Yakıt ikmalini güvenlik aynı zamanda para için bırakmıştık. Ancak yarış açısından o dönemler harikaydı. İlk turda sorun yaşasaydınız yarışınızı değiştirebilirdiniz çünkü farklı şeyler yapabiliyordunuz. Şimdi ise çok zor.” dedi.

Fernando Alonso “Bu strateji konusunda zihinleri açacaktır. Yarışın başında ve ilk bölümünde ne kadar yakıtla pistte olacağınızı seçmek yardımcı olur. Geçmişte bu tür şeyler oldu. 2003’te diğerlerinin yarısı yakıtla pole pozisyonunu aldığımızı hatırlıyorum. Ardından neler olduğunu gördünüz.” dedi.

Felipe Massa “Yakıt ikmali fikrini seviyorum. Yarışlar daha hızlı, araç daha hızlı oluyor. Ağır araçlarla yarışıyoruz. Yakıt ikmali olsa yarışlar daha teknik oluyor ve sürücüler için daha hoş oluyor. Bu yüzden seviyorum. Tekrar yakıt ikmaline dönmek ilginç olur.” dedi.

Nico Hulkenberg “Daha hızlı arabaları ve daha gürültülü motorları tekrar görmek isterim. Yakıt ikmalinden emin değilim. F1’de o şekilde bir yarışa hiç çıkmadım. Buna tam olarak ihtiyacım yok ancak yarışlar için iyiyse neden olmasın?” dedi.

Pastor Maldonado “Neden olmasın? Geçmişte yakıt ikmali ile gridin daha karmaşık olduğunu ve orta sıra takımlarının mücadele edebildiklerini hatırlıyorum. ” dedi.

Sergio Perez “Hiç yakıt ikmali deneyimim olmadı ve harcamalara dikkatlice bakmalıyız. Küçük takımlar olumsuz etkilenmemeli. Tekliflerin sporu geliştirmesi lazım. Bu yüzden destekliyoruz.” dedi.

Max Verstappen “Her zaman daha hızlı ve küçük depolu araç istersiniz. Bu yüzden harika olacak. Yarışlarda biraz yavaşız o yüzden iyi bir fikir.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Formula 1 Pilotları Yakıt İkmalinin Dönüşünü Destekliyorlar” için 2 yanıt

  1. Yakıt ikmali yasağı, pompaların taşınma maliyetinden takımları kurtarmak için gelmişti. Pit stopta yaralanan adamlardan ötürü filan değil. Geçmişte sıkıntılar çıktı ama kimsenin başına ciddi bir bela gelmedi. Yangınlara hızlıca müdahale edilebilecek önlemler vardı. Tam tersi yakıt ikmali yasağı döneminde, kaç pit stop sorunlu oldu ve kopan lastikler adam yaraladı. En son Red Bull 2013 Nurburgring’de pitte bir kameramanı öldürüyordu neredeyse. Geç de olsa yakıt ikmalinin geri dönmesi güzel.

  2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Pastor Maldonado “Neden olmasın? Geçmişte yakıt ikmali ile gridin daha karmaşık olduğunu ve orta sıra takımlarının mücadele edebildiklerini hatırlıyorum. ” dedi

    aman didim 🙂 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir