Vettel, Monaco’da Zayıf Olacakları İddialarını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Ferrari’nin bu hafta sonu Monaco’da şu ana kadarki tüm pistlere kıyasla daha fazla zorlanacakları iddialarını önemsemedi.

İspanya’ya kadar Mercedes’e daha yakın bir tempo sergileyen Ferrari, İspanya’da özellikle çekişte sıkıntı yaşayarak 45 sn geride kalmıştı. Bu durumun Monaco’da da etkili olması bekleniyor.

Vettel “Bir kez daha en iyisini yapmaya çalışmayı düşünerek geliyoruz. Ferrari’nin bu pistteki rekorlarını bilmiyorum ancak özellikle geçen seneye kıyasla bu sene tüm rekorları kırdık. Genel olarak her pistte iyi çalışan bir aracımız olduğunu düşünüyorum. Hem hızlı bölümlerde hem de kıvrımlı bölümlerde iyiydik.”

“Barcelona’da son sektörde rekabetçi olmadığımız doğru ancak o belki de araçta bir sorun yerine normalden düşük performans sergilememizden kaynaklanmış olabilir. Umarım ilk yarışlardaki kadar rekabetçi oluruz.”

“İspanya’daki fark tabi ki memnun edici değildi. Tüm yeni parçalarla daha yakın olmayı umuyorduk. Bu açıdan istediğimiz sonuç değildi ve başarılı olamadık. Geliştik ancak her nedense Barcelona’da düşük performans gösterdik. Araçta başka bir şey olmuş olmalı. Doğru yolda olduğumuzdan eminim. Bu yarışa da parçalar getirdik ve aracı mümkün olduğu kadar çok anlamaya çalışacağız.”

“İspanya’nın hemen ardından test vardı bu yüzden iyi olan şeyleri test edebildik. Önümüzdeki yarışlarda nerede olduğumuzu göreceğiz.”

“Monaco diğer pistlere göre fark yaratabileceğiniz bir pist. Hataya yer yok. Hiç hata ypamazsınız ve özellikle sıralamalarda mükemmel tur atmanız lazım.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir