Takımlar Strateji Grubunun Çalışma Şeklinden Rahatsız

yazar:

kategori:

Force India takım patronu Bob Fernley Formula 1’in Strateji Grubunun amaçlara uymadığını ve kurallara takımların karar vermemesi gerektiğini düşünüyor.

Strateji grubunda altı takımla birlikte (Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren, Williams ve Force India) Bernie Ecclestone ve Jean Todt yer alıyor.

Fernley takımların kurallarda söz hakkı olmaması gerektiğini, kararın FIA ve FOM’a ait olmasının daha doğru olacağını düşünüyor.

“Strateji grubunun amacına hizmet ettiğini düşünmüyorum. Açık bir programı olan bir şey bulmalıyız.”

“Neredeyse iki yıldır bu gruba sahibiz, ancak bundan hiçbir şey çıkmadı. Sistemi daha iyi incelemeliyiz. Bernie ve Max (Mosley) baştayken tam olarak nerede olduğumuzu biliyorduk.”

“Takımlar Formula 1’in nereye gideceğine karar vermemeli, takımlara bu söylenmeli.”

Red Bull takım patronu Christian Horner da her takımın kuralları kendi etrafında şekillendirmek istemesi yüzünden ortak bir noktaya varılamadığını açıkladı.

“He takımın kendi notları var ve kendi köşesinde dövüşmek istiyor. Spor FIA ve FOM tarafından yönetiliyor ve bu adamlar birleşip nasıl bir F1 istediğimizi söylemeliler.”

“Evet araçların daha hızlı ve sürmesinin daha agresif olmasını istiyoruz, ancak asla herkesi mutlu edemezsiniz.”

“Bernie ve Jean bir araya gelmeli ve nasıl bir ürüne sahip olmak istiyorsak bunun nasıl yapılacağını çalışarak bize motoru vermeli ve girip girmeyeceğimizi görmeliler.”

“Eğer bunu takımlara bırakırsanız asla herkesi aynı kağıda toplayamazsınız.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir