2008 Singapur: Massa’nın Pit Stopu


Yorumlar

“2008 Singapur: Massa’nın Pit Stopu” için 21 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    Editörü tebrik edelim. O unutulmaz yarışı yeniden hatırladım. Gerçi kurgulamayı hiç hatırlamak istemem.
    Şu anda Alonso Ferrari’den gittiği için de çok rahatladım. Alonso’ya Ferrari de yaptığı iyi işlerden dolayı tebrik ettik. Tşk ettik. Ancak bu Olaydan dolayı onu hiçbir zaman kahraman olarak görmedim. Belki Schumacher’in çok daha berbat işleri vardır. Çamura bulaşmışlığı vardır ancak bendeki yeri her zaman ayrıdır. O yüzden Alonso’nun ayrılmasından zerre kadar üzüntü duymadım. yolun açık olsun alonso…

  2. Mustafa Sar avatarı

    massa’nın aynaya bakması gerekmiyor. dikkatle bakarsanız karşısında ışıklı tabela var. O yeşile döndüğü anda massa gaza basıyor. Işık yanınca artık massa’nın aynaya bakmasının bir mantığı ve esprisi yok. Işık, yakıt ikmal borusunun araçtan ayrıldığı anda durumu algılayan sensor vasıtası ile yeşile dönüyor. Sanırım o zaman bu ışık sisteminin Ferrari’ye 0.225 sn. kazandırdığı söyleniyordu…

  3. Mustafa Sar avatarı

    Tabii tümüyle Massa’nın 2008 yılında şampiyonluğu kaybetmesi Singapur 2008 e bağlayamayız. Bu suçu başkasında aramak olur. 2008 O yıl Ferrari aracı Massa odaklı geliştirmişti. Bir nevi Raikkonen kızağa çekildi. Belki Raikkonen odaklı araç geliştirilseydi Raikkonen net şekilde şampiyonluğa ulaşırdı. O sezon Fransa yarışından itibaren RAİ inanılmaz şekilde düşüş gösterdi. Daha sonra FERRARİ aracı Massa odaklı geliştirdiğini bir takım makalelerde okumuştum.. Şanssızlıklar derken 2008 Macaristan yarışında son iki turda Massa Motor Patlattı. yine aynı sezon yağmur altında Monaco’da lider giderken spin atıp üçüncü oldu. Yine o sezon Monza’da Ferrari nin aptallık yapıp Q3 de takımı elemeye geç göndermesi ve yağmurun şiddetini artırıp elenmesi, yine 2008 Japonya da massanın saçma şekilde hamiltonla kapışması ve ceza alması bir sürü hatalar şanssızlıklar… Tabii en önemlisi de T. Glock’un 2008 Brazilya gp son turunda Hamilton’a direnmeyip yol vermesi … unutulmayacak türdendi. Massa kaybediş hikayesi aşağı yukarı bu mihvalde oldu… (şimdi t. glock yol vermedi diyecekler elbet çıkacaktır, bunu söyleyecek olanlara, Toyota’nın olan biten ile ilgili Ferrari’ye yazdığı mektubu hatırlatırım. Ayrıca T. Glock “un yarışta o kadar kritik noktada olduğumu bilmiyordum” demesini hatırlatırım.. )

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Çok rahat kazanabileceği yarışı müthiş pit ekibimizin yaptığı hata ile kaybetti,şampiyonluk bitti…Massa o sezon iyi sürüyordu. İngiltere-Monako ve Malezyayı saymazsak.

  5. Mustafa Sar avatarı

    Evet düzeltme için tşk. Massa’ın başına patlayan kabağı görünce sinirlendim… Evet duyarlı kardeşimiz düzeltmiş. L. Armstrog tu elbette ki bahsettiğim. O yüz karası yıllarca doping yapmadım, yeni doğan çocuk gibi temizim dedi… aksini iddiaa eden bir sürü gazeteci, yazar ve sporcuları hayatından bezdirdi. Alonso’da bu 2008 Singapur düzmece kazasından haberim yoktu diyor. Nelson Piquet JR. 2009 ortalarında takımdan kovulmasa bizim olaydan asla haberimiz olmayacaktı. 2. pilot ne zaman takımdan kovuldu anında dili çözüldü. Nelson P. ceza aldı, Briatore ceza aldı. Pat S. ceza aldı. Ancak esas oğlan, herşey lehine tezgahlanan baş aktör ceza almadı… Piquet’in cezasından önce pite girip uzun süre yetecek yakıt almak ve yeni lastikleri takıp pistte döneceksin. her ne hikmetse üç tur sonra Nelson P. pist duvarına tostlayacak. Ve lider massa dahil Alonso’ya kadar herkes pite girecek. Ama hiçbir şeyden haberi olmayan Alonso da liderliğe yükselecek..
    biz de aaaaaa Alonso çok temiz hiçbir şeyden haberi yokmuş diyeceğiz. Öyle olsun… Diyelim ki Alonso’nun hiçbir şeyden haberi yoktu. o halde neden Piquet jr. Alonso için “onun bu kurgulamadan haberinin olmaması imkasız” dedi.. Neyse burada bitirelim. bir gün o kurgulama ile ilgili ayrıntılı inceleme yapan bir kitap çıkar da her şeyi öğreniriz..

  6. Onur Gentas avatarı

    Hatırladığım kadarıyla o dönemlerde Ferrari lolipop adam kullanmıyordu. Belki kullansa durum farklı olabilirdi.

  7. Ah Massa ah, ayna var ayna, şampiyonluk yolunda yaptığın hataya bakarmısin yazık olmuş.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Abi burada massa aynaya bakmaz ki hiç bir pilot bakmaz tamamen yarışa odaklanmış üstte adam yeşil yakıp kırmızı yapıyor massada kalkıyor hemen.Oradaki adamın sucu.

  8. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    😀

    1. işte siz bunlara sevindiğiniz için şu an puan dileniyorsunuz.

  9. Mustafa Sar avatarı

    editörler sihirli formülü bulmuş..
    Durgun dönemde ortamı hareketlendirecek bir video koyarsın ve ortalık bir birine girer…
    Video da ne var hiç bir şey yok..
    Gariban Nelson Piquet Jr. günah keçisi oldu.
    Alonso Melek..
    Alonso Ferrari’de hep bu utanç verici kamburla yarıştı..
    Kurgulanmış kaza dan takımın bir numaralı pilotu Alonso’nun habersiz olması
    İnanılacak bir şey değil..
    Bu sporun temiz kalabilmesi adına Alonso’nun da o kurgulama kazadaki rolü ortaya çıkarılmalı
    ve gerekli cezayı çekmeli..
    Her zaman söylüyorum o olaydan dolayı Alonso benim gözümde her zaman 2. Neil Armstrong tur.
    Zaman her şeyin ilacıdır. Zamanaşımı süresi dolduğunda bu olayın tüm aktörlerinin çenesi açılacaktır.
    Bekliyoruz…

    1. Lance’dir o, Neil olsa duramazsın

      WITNESS ME!!!!!! VALHALLLLAAAAA!

    2. Mclarenin canina okudular.Reno sadece kinama aldi.En azindan katran ve tavuk tuyu uygulansaydi.Ya adam olseydi.Hicbir zaman ogrenemeyektik gercegi.

    3. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
      Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

      Alonso singapurda şike yaptı

      Biryatore döneminde de özellikle 05 ve 06 şampiyonluklarında yandaşları michalen le beraber çoğu yarışta şike yaptılar. Michelen o dönem renoya torpil geçti.Çok önemli datalar, veriler renoya verildi diğer takımlara verilmedi yoksa koskoca ferrari ve mc laren imparatorlularını nasıl yıktı bu reno o dönemde

    4. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Alonso’nun o dönemde ne gibi bir ayrıcalığı olabilir ki, Fia tarafından cezalandırılmasın ? Alonso’ya McLaren’e geçtiği için düşman kesilen takımın patronu mu kendi çıkarı için Alonso’yu ispiyonlamıyacak ? İşin iç yüzünü hiç birimiz bilemeyiz ama bu olayın içinde ki herkes suçlu bulunurken, Alonso bu işten cezasız bir şekilde ayrıldı. Yabancıların bizim ülkede ki gibi bir adalet sistemi ve anlayışı da olmadığını düşünürsek, Alonso’nun bu işin içinde yer almadığını çıkarabiliriz diye düşünüyorum.

  10. Olan Massanin sampiyonluguna oldu Alonso nasil uyuyor acaba?

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Ferrari motor departmanı nasıl uyuyor acaba!!!

    2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Massa Alonso’ya hala nasıl kanka çekebiliyo acaba ? 🙂

  11. Bu yarış hakkında dava açılsa

    1-Manipülasyon
    2-Şike
    3-Adam yaralama
    4-Adam öldürmeye teşebbüs

    …..

    WITNESS ME!!!!!!!!!

  12. Anakonda olayi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir