Fisichella İle Soru Cevap

yazar:

kategori:

Takım içerisindeki durumun nasıl?

Giancarlo Fisichella: " İyi. İyiye gidiyor. Son yaptığımın birkaç testten memnun ayrıldım. Aracın dengesiyle ve ayarları konusunda birkaç adım ileri gittik. Atmosfer güzel, özellikle son test döneminde seansı dördüncü sırada bitirdiğim gün. Fabrikadaki herkes için sürpriz oldu ve çok bundan dolayı mutlu oldular. Bu yüzden gerçekten de aracı geliştirmek için çok zorluyorlar."

Formula 1 kariyerine başladığında günün birinde bir Hindistan takımını temsil edeceğin aklına geldi mi?

Giancarlo Fisichella: " Dürüst olmak gerekirse hayır. Sezon sonunda bile Force India adına yarışacağımı ummuyordum, ama durumdan memnunum. Bunun bir parçası olamktan dolayı mutluyum ve bu projede kendimden eminim. Bu sezon bütçe anlamında biraz daha iyi konumdayız. Durumun zorlaşacağını biliyorum, son birkaç sezon takım adına zor durumlar oluşturdu, son sıralarda mücadele etmek. Fakat iyi bir bütçe ile sıkı bir çalışma çıkarırsak, ilerleme kaydedebiliriz."

Hindistan halkının Formula 1 hakkında bilgi sahibi olması hakkında ne düşünüyorsun?

Giancarlo Fisichella: " Henüz değil. Fakat yakın zamada konu ile ilgili çok şey öğreneceklerini düşünüyorum. Ocak ayındaki pilot lansmanının ardından,ertesi gün bütün gazetelerde büyük bir etki yarattı. Bence daha büyük hale gelecek. Bir milyarın üzerinde insan var. Bu yüzden iyi şeyler yaparsak, star olabiliriz."

Güçlü takımlar adına yarışıp, yarılar kazandıktan sonra bu tür bir takıma geldiğinde motivasyonunun durumu nasıl?

Giancarlo Fisichella: " Motivasonum öncelikle proje ve bütçeydi. Takım içindeki Mike Gascoyne ve Mark Smith gibi insanlarla çalışabilmek sizin için iyi bir garanti ve hedefin onlarla birlikte büyümesi. Hala Formula 1’i seviyorum, hala kendimi genç hissediyorum ve onlarla Formula 1’de yarışmak istiyorum. Onlarla birlikte harika sonuçlar almak istiyorum, puanlar kazanmak belki 2009 yılında podyum başarısı elde edebilmek."

Senin için uzun soluklu bir proje mi bu?

Giancarlo Fisichella: " Şu anda takımla iki yıllık kontratım var, daha sonrasını göreceğiz. 35 yaşındayım fakat hala kendimi genç hissediyorum, formdayım, Formula 1’de yarışmaktan mutluyum ve birkaç yıl daha yarışmak istiyorum. Hala yarışırken eğeniyorum, son birkaç testten sonra bu büyük bir motivasyon. Araçta birkaç değişiklik yaptık ve bir adım daha ileri gittik, diğerlerine biraz daha yaklaştık. Bu gerçekten de cesaret verici."

Mr Mallya’nın yaklaşımı hakkında ne düşünüyorsun. Önde sıradaki takımlarla olan aradaki farkı kapatabileceğini düşünüyor musun?

Giancarlo Fisichella: " Sanırım. Onun gibi zengin kişilerin yapmış olduğu yatırım gerçekten de çok önemli. Ne istediğini biliyor ve çok arzulu. Takımının büyüyüp gelişmesini görmek,  ülkesi için ve kendisi için iyi olanı yapmak istiyor. BUradaki organizasyon olağanüstü ve birkaç yılda iyi bir takım haline dönüşebilir."

Buradaki baskı biraz daha az mı?

Giancarlo Fisichella: " Biraz daha az baskı hissediyorum, evet. Nerede olduğumuzu biliyoruz ve sadece geliştirebiliriz. Bu noktada herhngi bir baskı yok. Son birkaç yılda, Renault başa güreşen güçlü takımlardan birisiydi, 2005 ve 2006 sezonunda şampiyonayı kazadık ve 2007 sezonunda da hedef aynıydı bu yüzden de çok fazla baskı vardı."

" Malesef ki araç, umduğumuz gibi yeterli hıza ulaşamadı. Baskı olsa bile benim için sorun değil. Fakat emin olun ki iyi bir atmosfere sahibiz ve skı daha az."


Yorumlar

  1. Hintlilerin para sorunu yok. Tata'nın Jaguar'ı alabileceği konuşuluyor her yerde. Gelelim Force India'ya taraftar çok, para çok, iyi ve kendine güvenen Fisichella'ları var. E orta sıraların takımı olabilirler en azından diplerde olmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir