Verstappen, Monaco’da Senna Gibi Etkiledi

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun 17 yaşındaki çaylak sürücüsü Max Verstappen, Monaco’da perşembe günü gerçekleştirilen antrenman seanslarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Lewis Hamilton’un ilk sırada tamamladığı ilk antrenman seansında Verstappen, bu pistteki ilk sürüşü olmasına rağmen 2. olarak dikkat çekti.

Christian Horner “Henüz araç bile kiralayamayan bir kişi için bu inanılmaz etkileyici.” dedi.

Bernie Ecclestone “Onun için gerçekten mutluyum. O ve Carlos Sainz inanılmaz bir iş başarıyorlar. Verstappen çok etkileyici.” dedi.

Monaco’nun en başarılı ismi olan Ayrton Senna da 1984’te çaylak sezonunda o dönem ön sıra mücadelesi verecek durumda olmayan Toleman aracıyla neredeyse kazanıyordu.

 


Yorumlar

“Verstappen, Monaco’da Senna Gibi Etkiledi” için 15 yanıt

  1. Valla bende F1 oyununu oynaya oynaya Monaco gibi küçük bir pistin her ayrıntısını ezberledim resmen. Bende mi Senna oluyorum şimdi 🙂

  2. Çok alakasız bir yorum olmuş. Günümüzdeki f1 severler son 15 yıldır tüm pistleri ezbere biliyor. Neden mi pc oyunları, ps, xbox gibi konsollarda oyun oynuyarak kendilerini geliştirebiliyor. Hatta 10 yaşındaki yeğenim bile f12013 oynuyo. Bu genç pilotlar ise hem simülasyonlardan çıkmıyorlar. Nerede hangi tümsek var iyi biliyorlar. Asfaltın son durumunu çok iyi biliyorlar. Araçlar üzerinde mühendisler etkisi çok arttı.

    Şimdi bunun gibi bir çok etken varken Senna’ya benzetmek saygısızlık olmaz mı?

  3. OtonomAktor avatarı

    Senna gibi olmak bu kadar basit değil.

  4. Simülatörde saatlerce ezberle milim milim sonra senna ya benzesin,bizim buraların öinibüs şöförleri de hee kasis i her virajı ezbere biliyorlar eds ler de dahil…Senna mı oldu minibüsçüler yani?

    İddaa ediyorum bana bır hafta ve o sımulasyonu verın verstappen den en fazla bırkac sanıye yavas olurum….

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Bence ilk virajda direksiyonu çeviremezsin daha 😀

      1. O iş hiç belli olmaz…Bir hafta da belli bir seviyeye gelebileceğime ınanıyorum…

        Ver bakalım senna nın arabasını,verstappen kac tur atar sımulatorsüz??

  5. Birde şunu eklemek isterim. Senna bu piste ilk kez çıktığında aracı duvara çakmıştı. Çakmasa mıydı 🙂 Tabi ki çakacaktı çünkü ne pisti görmüşlüğü vardı. Ne simulasyon zırvalıkları vardı. Gerçektende ilk kez piste çıktığında pisti öğrenmişti ve o yağmurlu hafta sonu elektronik yardım olmayan bir araçta ki o aracın sürüsünün nasıl olduğunu az çok anlayabiliriz neredeyse 1. olacakken politik olarak kırmızı bayrak çıkmıştır. Yani sözüm ona griddeki hiç bir pilot Senna’nın yakınına gelemez. Hamilton’da dahil.

  6. Antrenmana bakarak Senna’ya benzetmek biraz aceleci. Yarışta görmek lazım.

  7. Bu kadar kolay Senna olunmamalı bence.

  8. bir antrenmanda 2. oldu diye formula 1 camiası Sennaya benzetiyorsa f1 camiası da bitmiş f1 de bitmiş demektir tamam bu çocuk belkide sitede en çok eleştiren beni bile yamulttu yarışlarda ama Senna nire Verstappen nire derler adama yani işin aslı hele biraz yavaş gidin ağalar … daha çok zamanı var …

    https://www.youtube.com/watch?v=75lUsJbVZ9o

    https://www.youtube.com/watch?v=xZkxE96tIqI

    1. bu videoda verstappen ne yapmış ki paylaştın?

      1. versatappenin bir kusuru olduğu için veya çok iyi sürdüğü için paylaşmadım 🙂 kıyaslama amacım da yok bende abartıldığını düşünüyorum sadece videoları aylaşmak istedim sadece 🙂

  9. Senna gibi etkiledi demek çok abartıya kaçar. İyi bir tur attı ama yine de ön sıradakiler sürekli trafikle boğuştu fazla zorlamadılar vs. Ayrıca geçen senenin pole derecesinden 3 saniye civarında yavaş bir tur. 1 seansta 2. oldu diye Senna’ya benzetmek bana göre yanlış hatta yanından bile geçemez.

  10. mika efendi sezon başı kehanetlerinde bu yaştaki birinin bu işleri beceremeyeceği gibilerinden girmişti..

    gerçi günümüz f1 araçları sözüm ona bence binek otomobil serisi gibi oldu

    öyle ahım şahım üstün pilot becerisi gerektirmeyen sıradan herkesin kullanabileceğini göstermesi açısından

    bu örnek teşkil ediyor

  11. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Gerçekten araç üstü kameradan da izledim.Bi acayip sürdü ya hiç beklemedigim bir şekil de 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir