Hamilton’un Maaşı Rosberg’i Etkileyecek mi?

yazar:

kategori:

Alain Prost’a göre, Lewis Hamilton’un Mercedes’le imzaladığı yeni anlaşma Nico Rosberg için psikolojik bir darbe olabilir.

Mercedes takımı geçtiğimiz gün Lewis Hamilton ile anlaşmasını 3 yıllığına uzattığını açıklamıştı. Bazı kaynaklar anlaşmanın yıllık 50 milyon dolar, belki de daha yüksek bir değerde olduğunu söylüyor.

Bu rakamların Rosberg’in kazandığı parayı büyük ölçüde gölgede bıraktığı düşünülüyor.

Bu konu  Rosberg’e sorulduğunda, “Ben rakamları bilmiyorum. Bu konuda neler yazıldığını da okumadım. Ama şurası kesin ki, ben kendi kontratımdam memnunum.” diyor.

Ancak iddialara göre Hamilton’ın yeni maaşı, Daimler patronu Dieter Zetsche’nin kazandığının beş katı ediyor.

Toto Wolff ise bu konudaki sorulara, “Yorum bile yapamam. Burası bir pazar ve bu pazarda bir değeriniz vardır ya da yoktur. Lewis piyasadaki en iyi yarış pilotlarından bir tanesi. Belki de şu anda en iyisi. Bu marka için büyük bir değeri var. Değerini artıran da bu zaten. Yani hem takım hem kendisi için klasik bir kazan-kazan durumu mevcut.” diye cevap veriyor.

Prost ise Hamilton’a takımda bir numara görevi verilmemiş olsa da aldığı maaşın Rosberg için bir dezavantaj oluşturabileceğini düşünüyor.

“Bir şekilde öyle. Para, statünün sembolüdür. Eğer daha fazla kazanıyorsa bu, takımın ona daha fazla değer verdiği anlamına gelir. Teknik açının yanında, Formula 1’de insan faktörü de oldukça önemli. İnsan faktörü açısından bir tercih yapılıyorsa, bir pilot olarak bunu hissedersiniz.”

Prost, Hamilton’ın Niki Lauda’ya Rosberg’ten daha yakın olmasına da dikkat çekiyor: “Nico için problem olabilir. Teknik olarak bir dezavantajı olmayacaktır ama kendi kafasında öyle düşünecektir. Ufak bir detay olabilir ama büyük fark yaratabilir.”


Yorumlar

“Hamilton’un Maaşı Rosberg’i Etkileyecek mi?” için bir yanıt

  1. bu haber sitede yayınlandı mı bilmiyorum kaçırmış olabilirim öyleyse özür dilerim formula 1 Türkiye’ye geri dönüyormuş 🙂 valla bir umut hadi inşallah diyelim ..

    http://www.otoajanda.com/haber/6529/istanbulpark-f1e-geri-donuyor/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir