Vural Ak: “Formula 1’i Türkiye’ye Geri Getireceğim”

İstanbul Park’da hazırlıklar tamam. Bu yıl biri Cliocup, biri Caterhamcup biri de Porschecup olmak üzere 5 yarış başlıyor. Formula 1 ise sırada.

Türkiye’de 7 kez yapılan dünyanın en büyük motorsporları etkinliği Formula1’in ardından adeta sessizliğe gömülen ve 2 yıl önce Intercity tarafından yıllığı 10 milyon liraya kiralanan İstanbul Park geri dönüyor.

İntercity Yönetim Kurulu Başkanı ve pistin söz sahibi Vural AK, Otoajanda’ya iki yıl önce açıkladığı yol haritasının son durumunu anlattı.

“İddia ediyorum, 2 yıl içinde F1’i Türkiye’ye kendi olanaklarımla ve 100 bin seyirciyle geri getireceğim.” diyen Ak, dünyada F1 yarışları için tüm ülkelerin para ödediğini, ilk kez Hükümet desteği olmadan bir ülkede yarış yapılacağını iddia etti.

Türkiye’de yapılan en son Formula1’i 20 bini yabancı olmak üzere 25 bin kişinin izlediğini hatırlatan Ak, “Bu görülmemiş derecede düşük bir rakam. Ben en az 80 bin izleyici getireceğim. Formula 1’in bir ayağı en geç 2 yıl içinde Türkiye’de koşulacak” dedi.

Formula 1 yarışlarının motor sporlarının zirvesi olduğunu hatırlatan İstanbul Park Pisti’nin işletmecisi Vural Ak, Türkiyedeki motor sporları izleyicilerinde henüz bu seviyede bir kültürün oluşmadığını ve bu yüzden de bu zirvedeki etkinliğin küçümsendiğini öne sürdü.

F1’in sahibi Bernie Ecclestone ile görüşmeye devam ettiklerini dile getiren Ak, “Bu yarışın yapıldığı 21 ülke 26 milyon dolarla 90 milyon dolar arasında bir rakamı Hükümetler F1 şirketine ödüyorlar. Bir yarışı 1 milyar kişinin televizyonlardan izlediğini hatırlatmak isterim. Bizim böyle bir fırsatı kaçırmamamız gerekir. Bunu yeni Hükümete bir kez daha aktarmayı planlıyoruz. Ama hiç bir Hükümet desteği de olmasa biz bunu getireceğiz.”

Formula 1 Türkiye matematiği

Türkiye’de yapılan Formula 1 yarışlarını yıllık ortalama 20 bin yabancının bilet aldığını. buna 3500 kişilik F1 takımlarını da kattığınızda ortaya 110-120 milyon dolarlık bir bilanço çıktığını öne süren Vural Ak, “23.500 yabancı uçaklarla Türkiye’ye geliyor. 5-7 gün kalıyorlar. Otellerde kalıyorlar, restoranlara gidiyorlar, taksiye biniyorlar, araç kiralıyorlar vb. Bunların harcamalarından elde edilen KDV geliri 20 milyon dolar civarında. Bu bile bu işi desteklemeye yeterli bir rakam. 1 milyar insanın üç gün boyunca o ülkenin dünya televizyonlarında adının geçmesi, reklamının yapılması da üstüne bonusu. Değmez mi?” diyor.

Bu en önemli motor sporları etkinliğinin tüm masraflarını kendisinin üstleneceğini açıklayan Vural Ak, İstanbul Park pistinin tam gaz yarış dünyasına geri döndüğünü söyledi.

20 bin köpeğe yemek alanı yaptı

İstanbul Park Pisti’ne yönelik planlarını açıkladığı iki yıl önceki ilk toplantıdan sonra neler yaşadığını sorduğum Ak, ilk yılın “Pisti yeniden adam etmekle geçtiğini” açıkladı.

İstanbul’un ve Türkiye’nin en büyük köpek toplama merkezine komşu olduklarını dile getiren Ak, “Orman tarafımızda 20 bin köpek yaşıyor. Bunları aç olduğu zaman sorun oluyor. Pistin etrafındaki tellerin altını kazıp, piste giriyorlardı. Bazıları da pistin tellerini kesip, girmelerini kolaylaştırıyordu. 1000 civarında köpek yakalayıp, dışarı çıkardık. Telleri yeniledik, büyüttük. Köpekler için ormanda bir alan hazırladık, orayı su yalakları ve yemek bölümleri yaptık. Her gün oraya bir kamyonet mama ve yemek bırakıyoruz. Burası pist, burada köpek olmaz. Köpekleri çok severiz ama pistte hem yarışçının hem de kendilerinin ölümüne neden olabilirler” dedi.

İSTANBUL PARK’I 450 METRE KAZDI, SU ÇIKMADI

2.2 milyonmetrekare alana sahip İstanbul Park Pisti’nde su olmadığını, herşeyi taşıma su ile yaptıklarına dikkat çeken Ak, “Bir sürü yerde sondaj yaptırdık. 450 metreye kadar indik. Su çıkmadı. Buna rağmen binlerce ağaç diktik, her yeri çim yaptık. Taşıma suyla yapıyoruz bunları”

Elinde puro ile Türk F1 Pilotunu seyredecek

Rüyalarından birinin bir Türk pilotun F1’de yarışması olduğunu söyleyen Ak, “Eğer bir gün olursa ki yapacağımız etkinliklerden böyle bir pilotun ortaya çıkmasını sağlayacağız. İşte o zaman o yarışta ben puromu yakıp, seyredeceğim. Pisten atarlar ama olsun tv’den seyrederim” dedi.

Üç yerli yarış, 8 haftalık maraton

İstanbul Park pistinde bu yılın ilk yarışı Clio Cup olacak. 25 Cilo bu nedenle satın alındı ve özel yarış donanımlarıyla donatıldı. Bu otomobiller iin 50 pilotluk seçim başlıyacak. 4 bin civarında başvuru bekleniyor. Hiç yarışmamış amatörlere yönelik olacak. 8 hafta koşlacak. Pilotlar önceden eğitilecek. İçlerinden Türkiye’nin belki de ilk F1 pilotu çıkacak.

İkinci yarış Caterham Cup olacak.

450 kg ağırlığında 180 beygirlik 2.0 litre motorlu 50 Caterham ithal eden İntercity, b araçların 20’sini safkan spor otomobil olarak donatmış. BU kupada deneyimli, daha önce yarışmış, bütçesi kısıtlı pilotlar yarışacak.

Üçüncü yarış Porsche Sportscup Istanbul

Her biri 3.8 lt haciml 475 beygir gücündeki 22 adet Porsche GT3’den oluşan Türkiye’nin en hızlı pilotlarının yarışacağı üst düzey bir etkinlik olacak. 22 pilot, 7 haftada 14 yarış koşacak. raçların her biri 475 bin euro ve bu araçlar İntercity tarafıdan satın alındı. Kısa süre içinda Türkiye’de olacak.

Ağustosta Endurance geliyor

İngiliz firmayla anlaşan İnterciy, Ağustos ayında bu şirketle organize ettiği 12 saatlik dayanıklılık yarışına sahne olacak. Türkiye’den İntercity Porschecup Team adına 5 araç ve 20 pilot ile Borusan Motor Sports takımının katılacağı 50 takımlık yarışa katılacak. Yarışın son 2 saati karanlıkta koşulacak. Vural Ak, Bu pistte ilk kez gece yarışı yapılacağını, bunun heycanlı dakikalar yaratacağını belirtiyor.

Ekimde Dünya Ralli Şampiyonası (RallyCross)

Geçen yıl koşulan Dünya Ralli Şampiyonası yine bu yıl koşulacak. Ekim ayında yapılacak yarışa sahne olacak İstanbul Park, geçen yılki yarışta en iyi pist puanlarını almayı da başarmış.

İstanbul Park’a Avrupa’nın en büyük araba pazarını kuruyor

Bu arada Vural Ak, bir başka planını pistin 2.2 milyon metrekarelik arazisinin uygun bir bölümünde açık oto pazarı kurmak olduğunu 2 yıl önce açıklamıştı. Kısa süre içinde tamamlanacak 10 bin araçlık 150 bin metrekarelik oto pazarını açacak. 4 bin aracı İntercity’nin satışa çıkaracağı oto pazarına 20 TL’ye gireleilecek. İçeride ekspertiz hizmetinden notere, yiyecek içecek alanlarından galerilere özel 25 araçlık bölemlere kadar pek çok bölüm bulunacak.

Milyon dolarlık aracın 4 testçisinden bir oldu

Bu arada Vural Ak, 15 gün önce Güney Fransa’daki Paul Ricard Test Pistine konuk oldu. Burada McLaren’in yeni süper spor otomobili P1 GTR’ı kullandı. Yakında Vural Ak’ın McLaren Türkiye Distribütörü olduğunu duyarsak şaşırmayalım.

Aracın İngiltere fiyatı 2 milyon paund. Bu rakama vergiler dahil değil.

Otoajanda.com / Halil Okşit


Yorumlar

“Vural Ak: “Formula 1’i Türkiye’ye Geri Getireceğim”” için 45 yanıt

  1. Bunu seçimlerden önce söylediği için kimse inanmaz 😀

    1. Murat aksoy avatarı

      Formula 1’in yakın gelecekte Türkiye’ye döneceğine ben de ihtimal vermiyorum ama bu ülkede 1995 hatta 2001 (kriz yılı) de biri bana çıkıp önce pist yapacağız ve 2005-2011 arasında da 7 sezon Formula 1 düzenleyeceğiz deseydi ona gözümle gülerdim.. Eğer tercih ettiğin “hiç yapılmamış olması” ise saygı duyardım ve mototsporlarının ülkemizdeki vehametinin sebebini güzel bir örneklemiş olurdun ama hem pist yapsınlar, hem F1i getirsinler hem yarışa gitme hem de eleştir. Buna Mart kedisi derler hem yemeği yer, hem de beğenmedim diye yaygara yapar. Almanya, İtalya ve Belçika gibi demirbaşlar bile tehlikedeyken buraya F1 zor döner.

  2. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Türkiye’de spor organizasyonlarına ilgi giderayak azalıyor.

    Futbolda bile yıllar sonra 3 büyükler kafa kafaya potaya girmelerine rağmen seyirci sayıları adeta kan ağladı.

    Eskiden insanlar vakitlerini daha çok evde geçiriyordu. İnternet hızı 56K düzeyindeydi ve yarışı tekrar izleme imkanı yoktu. Schumacher&Hakkinen rekabetiyle Türk toplumun ilgisine çeken Formula 1, Schumacher’in popülaritesi ve o dönem yeni iktidara gelen AKP’nin Avrupa Birliği çerçevesinde attığı adımlar neticesinde büyük bir ivme kazanmıştı.

    Hiç unutmuyorum, ilk yarışın düzenlendiği 2005 senesinde maalesef Konya’da bulunmak mecburiyetindeydim ve hatta oto pazarındaydım. Ve oto pazarında köylüsü kentlisi herkes Formula 1’i konuşuyordu. O dönem Kanal D’den canlı yayınlanan organizasyon, takip eden senelerde TRT 1 ve sonunda TRT SPOR’a kadar geriledi. Gerisi de malum.

    Biraz uzattım belki ama Türkiye’deki F1 ilgisi, son yarışın düzenlendiği 2011 senesinden bile oldukça gerilemiş durumda. Kaldı ki 2011 senesindeki yarışa gelen turistlerin çoğu Rusya ve Yunanistan’dan gelmişti. Yunanistandaki kriz, Rusya’nın da artık yarış takviminde olduğunu düşündüğümüzde, değil Türk seyirci, yurtdışından geleceklerde bile çok ciddi azalma olacağını düşünüyorum.

    Sözün özü F1 yeniden dirilecekse, bunun ilk adımı açık kanalda yayınlanması ve bu sporu takip edecek yeni kitlelerle buluşturulmasıdır. Vural Bey bence biraz bu yönde adımlar atmalı…

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Son yıllarda F1’de yer alan pistler arasında benim beğeni sıralamam. Spa – Magny Cours – Suzuka-Monza-Türkiye-Silverstone. Hungaroring ve Katalunya pc başında güzel bir pist ama gerçek yarışta pek geçişe müsait olmadığı için iyi değil. Monaco dışında geçişin pek olmadığı Hungaroring, Valencia , Katalunya gibi pistler F1’den gitse hiç üzülmem.

  4. Bakın arkadaşlar, ben İstanbulPark’a laf edemem. Muazzam bir pist. Piste laf atanların da aklına şaşarım. Velhasıl, bir nokta var ki, hep acaba dedirtmiştir bana. Bu harika şehire, üç imparatorluğun merkezi olmuş bu tarihi şehire, bir cadde pist yakışırdı. Kıytırık Bakü bile yok hükümet konağından geçen, yok tarihi yapılardan geçen bir pist yapmış. İstanbul’a da o yakışırdı. Ama şimdi İstanbulPark’a bakıyorum. Yemin ederim, uzay üssü gibi ıssızlığın ortasında yükseliyor. Ama İstanbul’un içine de bir pist yapsan, trafik sorunu uçar gider. Yani her şeyin avantajı dezavantajı var. Ama cadde pist olsaydı, ilgi daha yüksek olabilirdi.

    1. Bizde asfalt mı var allah aşkına ya 🙂 En düzgün dediğin cadde de bile 5-10 santim çukurlar var rögar kapakları var. Bizim ülkemizde cadde pisti zor.

      1. Asfalt dediğin nedir ki. Hallederlerdi sanırım o sorunu. Parmak bastığım nokta asfalttan öte zaten. 🙂

  5. 2012’de 26 milyon dolar verip yenileyememiştik. Artık değil 26, 40 milyon dolara bile yenileyemeyiz…

    1. Mega amir ‘Biz kendi formulamızı yaparız’ demişti. Seçimler geliyor hala ses yok. Hüloğğğğğğ yalarım!

  6. Onur Gentas avatarı

    Burada bulunan arkadaşların neredeyse hepsi F1’in tekrar Türkiye’ye gelmesini istiyor doğal olarak. Fakat geçmiş deneyimimiz gösterdi ki biz millet olarak bu organizasyonu düzenlemeye henüz hazır değiliz. Bu iş sadece o paraları vermekle olmuyor. Türkiye’de bu sporu mutlaka sevdirmeleri lazım. @abdullah-celik siz ilgilendiğinizden daha iyi bilirsiniz, neden bu ülkede karting şampiyonaları düzenlenmez? Mutlaka yerel yarışlar oluyordur fakat bunun bir şampiyonası olamaz mı? Olsa ve Tv’de yayınlansa mutlaka ki bu spora olan ilgi artacaktır.

    Ben gençliğimde hatırlıyorum. O zaman fazla kanal olmamasına rağmen Türkiye’de düzenlenen bir çok motor spor yarışını izlerdim. Tırmanma yarışları, ralliler, motor yarışları. Şimdi neredeyse hiç bir kanalda denk gelmiyorum.

    Yani sadece ben bu yarışları getireceğim demekle olmuyor. Önce alt yapısını yap, insanların bu spora ilgisini arttır, sonra alınca en az 6 ay önceden reklamlarına başla. Şehri yarış havasına sok. O zaman 100 bin izleyiciye her sene ulaşırsın.

    1. benim çocukluğumda olips motor sport vardı. sakızlardan falan arabalara dair bir çok şey vardı. turbo sakızları… f1 araba maketleri vardı plastik… heralde oradan başladı benim bu tutkum.

      Günümüzde teknolojik anlamda telefonlarda falan bir sürü oyun var ama eskisi gibi değil. mevcut şartlar altında Türkiye’ye F1 gelirse eskisinden daha kötü olur. Yok işte. Motor sporlarına bir ilgi yok. Burada F1i takip eden insanların bile diğer motor sporlarına ne kadar ilgisi var? F1 ülkemize geldiğinde bile burada bir çok arkadaş tvden izlemesi daha zevkli, pistte bir şey anlaşılmıyor diyerek gitmedi yarışa…

      Şu anda Schumacher falan da yok. bizim ülkemizde F1 eşittir Schumacher gelir akla. Belki bir pilotumuz olsaydı biraz ilgi çekebilirdik. onun dışında zor…

      1. Onur Gentas avatarı

        🙂 Güzel yıllardı gerçekten.

  7. Şu siteye üye olan fanlardan bile çoğu gitmiyor.Belki İstanbul’da ikamet edenler gidebilir ama onların da çoğu kaçak göçek girip tepe başında toprak üstünde seyrediyor.Yarış esnasında bile dışarda bir sürü insan oluyor ki onların da amacı zaten yarış izlemek değil.Oradaki bazı standlarda boy göstermek manken kızlarla fotoğraf çekinmek gibi amaçları var.Belki son dakikalarda kapılar açılırsa birkaç turu seyrederler.

    Ülkede yapılacak o kadar çok iş ve yatırım varken 3 günlüğüne bay e ye milyon dolarlar ödenmez.Hemen her fırsatta siyasilerin aldıkları maaşları diline dolayan halk, ingiliz milyardere ödenen paraya ne der acaba.

  8. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Getirememesi haber değeri taşır
    Anlayamadığım 100bin seyirciyi nasıl getirecek

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Valla gelirse ben şahsen giderim adana’dan kalkıp giderim hemde Schumacher’i göremedim ama inşallah Hamilton Alonso Vettel Rosberg Raikkonen Gibi pilotları görmeyi isterim.İnşallah getirirler artık gelmeli bence bu seçimden sonra iktidar değişirse şansımız var yoksa bu zihniyetle çoook zor

  10. bizim pistin sorunu çok güzel bir pist olmaması. bir tane 8. virajla iyi pist olmuyor. çok dar, çok kısa. bomboş alanın var, güzel genişçe bir pist yapsana kardeşim. 8. viraj çok yüksek DF gerektirdiği için zaten her zaman en iyi araçların kazandığı bir yarış oluyor.

    1. Eurosport anket yapmıştı F1 tarihinin en iyi pisti hangisidir diye. 7 pist koydular bir tanesi de Istanbul Park’tı. Monaco’yla, Spa’yla, Monza’yla kapıştı orada bu pist. Kazanan Spa oldu. Sen kalkmış bizim pistte iş yok diyorsun. Tarihin ortalama bazda en zevkli yarışları birkaç pistle beraber bizim pistte olmuştur. Mesela İspanya’da nadir zevkli bir yarış görürsün. Ama Kanada çoğunlukla eğlenceli yarışlar çıkartır. Böyledir aslında bizim pist. Neredeyse her yarışın hikayesi ayrıdır. Hala daha konuşurlar Schumacher’in Alonso’yu 2006’da nasıl kovaladığından, Webber’le Vettel’in 2010’da nasıl çarpıştığına kadar. Bizim pistte zordur sıradan bir yarış görmek. Pisti sevmeyen pilot da yoktur. Geçiş yapmaya en müsait pistlerden biridir ayrıca.

      5 kilometrenin üzerinde bir piste kısa demişsin. Daha ilk yarışının ilk turunda 3 araç arka düzlükte tekerlek tekerleğe kapıştı, dar demişsin. Bariyerler uzak, kaçış alanı çok, kum havuzu neredeyse hiç yok desen anlarım da senin söylediklerin saçma sapan şeyler.

      1. +5k hiçbirşeyden anlamadığını itiraf edip duruyor işte.

      2. işine gelince herman tilke yuh senin yapacağın piste diye başlarsın, sırf bizim ülkedeki pist diye milliyetçilik duygusuyla gereksiz pohpohluyorsun. pistte geçiş yapılabilecek 2 yer var, o kısımlardan önce de 8. viraj var. 8. virajda artan fark o kısımlarda geçiş yapılmasını zorlaştırıyor. vettel gidip webbere çarptı diye bizim pist neden daha iyi oluyor onu da anlayamadım. pilot hatasıyla pistin güzel olmasının bir alakasını kurmaya çalışman zaten saçmalık. sıradan yarış görmek zor dediğin pistte yapılan toplam 7 yarışın 5i zaten sıradan.

        tarihin ortalama bazda en zevkli yarışları cümlesini de anlayamadım, ne anlama geliyor bu? tarihin en zevkli yarışları demek istedin de fazla geldi, sonra ortalama sıfatını mı ekledin?

        1. Valla hiçbir Herman Tilke pistine laf attığımı hatırlamıyorum. Beğendiklerim var beğenmediklerim var o ayrı. Fakat kusura bakma da tarihin en iyi 7 pistinden biri olarak ankete konmuş piste milliyetçilik duygularımdan ötürü sempati beslediğimi iddia etmen komik olmuş. Bernie en düşük katılım ücretini Türkiye’ye önerdi, pist takvimde kalsın diye. Rusya 40 milyon dolarla girerken bizden 26 istedi. Bu pistte DRS ile 1 tane yarış yapıldı. Ona rağmen hep geçişler olmuştur. Pilotlar yakın mücadeleye girebildikleri için Webber ile Vettel çarpışabildi. İspanya gibi tren olsalardı görürdük o zaman çarpışıyorlar mı, çarpışmıyorlar mı? Pistin marifeti burada. Ortalama bazda en zevkli yarışlar derken kastım Türkiye GP’si denince normal bir F1 izleyicisinde uyandırdığı heyecan. Monza, Spa, Monaco nasıl heyecanlandırıyorsa bu pist de insanları öyle heyecanlandırıyordu zamanında. Kaldı ki bu saydığım pistlerde de çok sıkıcı yarışlar izledik zamanında. Hatta son yıllarda Monaco’da zevkli yarış izlediğimiz nadirdir. Bizim pist zevkli yarışlara gebe olmuştur hep. Bu yüzden zaten Bernie elindeki tüm imkanları kullandı pisti takvimde tutmak için. Çanakkale’de gösterdiğimiz destan için ya da kara kaşımız kara gözümüz hatrına değil. İlla sivrilik yapmana gerek yok, bir tane sen varsın piste laf atan. Az oku, öğren.

          1. sen bir 2005-07-08-09 hatta schumi çok kovaladı dediğin 2006 yarışını ve DRS’in de olduğu 2011 yarışlarını izle. 2010’da vettel’in webbere yetişmesi webber ve pit yüzündendi pistten değil. o kaza olana kadar zaten uyuyorduk. hamilton webberi 20 tur kovaladı geçemedi. altta murat aksoy’un yorumunu oku, 26 milyon istenmesinde kaş mı göz mü, yoksa başka nedenler mi var anlarsın.

            pisti bir sen eleştiriyorsun derken burda türkiyede olduğunu ve türk pisti hakkında konuşulduğunu da öğrenmen lazım. ispanya kadar olmasa da sıkıcı bir pist. hele de şuanki lastik koruma savaşları varken f1 gelsin de, 8. viraj 30km ile mi 50km ile mi alınıyor görelim.

            tarihin en iyi 7 pistinden biri konusuna girmeyeceğim bile, gülesim geliyor.

            1. Kusura bakma ama İstanbul park gayet güzel bir pist sadece 8.viraj için demiyorum ve çoğunlukla eğlenceli ve bol geçişli yarışlar oluyor.
              Ben şahsen son yıl 2011 de gitmek nasip oldu çok zevkli ve güzel bir yarıştı,tek sorun seyircinin olmamasıydı.Bunun milliyetçilik gibi bir şeyle de alakası yok şuanki arabalarla spa,monaco,ve daha birçok piste düzenlenen yarışlar hiç mi hiç eğlenceli değil ,son 2 yıldır monaconun startını izliyip kapatıyorum yarışı
              Şuan F1 İstanbul Parkta gerçekleşirse ne kadar iyi olur bilemem ama Açıka söylemek gerekirse bizim pistimiz gayet iyi bir pist.

    2. Murat aksoy avatarı

      Barcelona veya Hungaroring çok mu güzel? Veya tehdit altındaki Monza ve Spa da bizim gibi dar mı? Burdaki temel sorun “para ve marketing” . Eğer piste 150bin seyirci geliyorsa yıllık 26m$, bahreyn gibi 15bin seyirci geliyorsa yıllık 86m$ katılım payı ödüyorsun. Mesela bizim yarışa 45bin kişi geldiği halde sırf “istanbul” un isminin marketing gücünden faydalanmak için Ecclestone bizden 26m$ istedi yani seyirci az olduğu galde taban fiyata razıydı ama biz 13m$ dan fazla vermeyiz dedik. Ben hala mevcut kur farkına rağmen 26m$ a yarış yapılırsa maliyetini karşılayacağını düşünüyorum.

  11. Bora Vardar avatarı

    vallahi bence önemli olan bilet parası arkadaşlar.Şu anda formula 1 in resmi sitesinde bilet kalmadığı görülüyor.Fiyatlarda en düşük 250 lira diyelim,bizde yapıldığı zamanda bence pek bir farkı olmayacak fiyatlarda düşse düşse en fazla 150-200 arası olur diye düşünüyorum.Bu sporu bilmeyip dişarıdan gelecek için çok para.Geçtiğimiz aylarda izmir’de pinarbaşı pistinde drif yarışması oldu.Giriş 10 liraydı ben açıkcası askerlik şubesi gibi olucağını tahmin ettim ama millet çoluk çocuk genç yaşlı gelmişti ki +8500 kişi vardı.Tamam f1 i 10 lira yapamazsın ama fiyatlarda uçuk olursa ilginin olucağını sanmıyorum.Yinede Vural Ak heyecanlandırdı bizleri

    1. 200 liraya açık alan bileti olmaz. istanbulda yarışlar yapılırken gold 300 lira, açık alan 40-50 lira civarıydı.

      1. Hay at yalanini 2007 2012 arasi gittim en dusugu 120 tl biletler elimde junior bile 80 ile 100 tl arasiydi SEN GITMEDEN NE 40 50 TL SALLIYOSUN?

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Arkadaş genelde mantıklı konuşamasa da bu sefer haklı. 2006 yılında bilet satışları çok düşük kaldığından indirimli dönemlerde açık alan 40 TL idi hatta junior 20 TL idi. Çok eminim ama daha sonraki senelerde böyle indirim yapmadılar.

          1. Son sene silver biletler 120 tl mi neydi

        2. 2011 ana tribün prenium 600 tl idi

  12. Bu adami seviyorum mantikli konusuyor cabaliyor daha ne yapsin. Umarim tum istediklerini gerceklestirir, birazda devlet destegi sart…

  13. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Ona kalsa her gün getiriyor.

  14. insllah hadi bakalim

  15. Hayaller ve gerçekler,sırada bekleyen ülkeler ve takvim sıkışıklığında pek olacak iş değil.

  16. Tek başına 26 milyon doları veremez. Devletimizde de F1’i anlayacak vizyon yok. Hemen gaza gelmeyin.

    1. belki yarı yarıya kırışırlar 😀 13 devlet 13 Vural Ak mis gibi olur 🙂 ama bu saatten sonra Bernie 26 milyona doyar mı ?

      1. Sanırım ilk teklifi buydu Vural Ak’ın. Hükümet de biz sana devrettik kardeş ne diye gelip para istiyorsun daha gibi bir şey demişti.

        1. adam geçen sene 500 seyirci geliyor 500 kişi için f1i geri getirmeye değmez demiş ama şimdi biraz hesaplama felan yapmış iddialı konuşuyor bakalım birde bakmışız olmuş burası Türkiye 🙂

  17. OtonomAktor avatarı

    Hadi inşallah. Siyasetçilerin seçim vaatleri gibi olmaz umarım.

  18. haberi okuyunca sevindim en azından alakasız birisi kiralamamış pisti ama bunun yanında adam haklı devlet desteği olmadan zor olur bu yarışlar tabi seyirci de olmayınca malum bu sonuç çıkıyor Türkiye’den galiba 13 milyon dolardan 26 milyona çıkılmasını istediler sonra yeni anlaşma olmadı inşallah bir yol bulunur da yeniden gelir İstanbula f1 … pilotlara sorsak onlar da isterler İstanbul parkı ama işte …. neyse inşallah olur diyelim ..

  19. İNŞALLAH BİZ BU FORMULAYI GETİRECEĞİZ, F1CİLER AĞLAMAYACAK ARTIK

    1. F1 ci lerin agladıgı yok,bız uydudan,internetten hertürlü seyreder yine onsuz kalmayız…

      Gerekirse y dısına gıder yıne seyrederız…

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Sen gidebilirsin,başkası gidemez.İnsanlar sıkıldı bu durumdan.Uğraşmaktan kasıt ağlamak.Sürekli farklı platforma geçip duruyorlar.Millet tivibu alıyor.Ardından LİG TV’e geçiyor.İnsanlar artık sıkıldı.Bu yorucu hayat şartların’da bu kadar mağdur edilemez kimse.İnsanlar hiç yoktan sene’de bir kere gidip o heyecanı yaşamak ister.

        1. Senle aynı fıkırdeyız zaten..

  20. Vural Ak çok yenilikçi ve idealist birazda hayal perest ruhuna sahip tam bir girişimci,onu yürekten gönülden (ki yaptıkları ve yapacakları dogruysa) kutluyorum….

    Istanbulpark takı son yarısı vatandas olarak sadece 4000 civarı seyretmiş olmamız,f1 ve motorsporları kulturune yabancılıgımızın kanıtı…

    İstanbulpark ta tekrar f1 ın enstrümental sesini duymak (v8 olur inşallah) benım için paha bıcılemez gıbı…

    Bırde türk pilotumuz olsa yemede yanında yat…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir