Abiteboul Motor Sayısı Kuralının Değişmemesinden Dolayı Üzgünmüş !

yazar:

kategori:

Cyril Abiteboul Strateji Grubunun 5.ci motorlara onay vermemesinin ardından yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

Daniel Ricciardo şu ana kadar 4. ve son motoruna geçiş yaptı, cezalar Avustralya’lı için bu kadar yakın gözükürken Renault sürülebilirlik anlamında hala eksik.

Fransız üretici cezaların kıyısında dolaşırken 5. motorun kullanılması onaylansa ceza almamalarının bir ihtimal olduğunu belirtti.

“Strateji grubu bizi kötü etkileyecek şekilde oylama yaptı”

“Bu sezon içerisinde iki takımımıza da sürülebilirlik anlamında istedikleri motoru veremedik, bu yüzden eğer oylama olumlu olsaydı durumu daha da iyi hale getirebilirdik”

“Kuralları biliyoruz, herkese dört motor veriliyor, bu yüzden bizde buna uymalıyız”

Abiteboul kendisinin serzenişte bulunmasının tek sebebinin beşinci motora geçtikten sonra “devasa cezalar” verilmesinin yattığı belirtildi.

“Hayal kırıklığının üst düzey olacağını biliyorum çünkü on sıra birden ceza almak kötü bir şey ancak bu dakikadan sonra o motora geçtiğimizde en iyi ayarları yapıp aracı daha hızlı hale getirmek için çabalayacağız – Bunu belki de söylememeliydim çünkü FIA bu konuda da yaptırım uygulayabilir -”

“Bu yüzden motor tedarik ettiğimiz takımlardan özür dilerim ancak bu yüzden şampiyonada büyük şanslar kaybedeceklerini düşünmüyorum”


Yorumlar

“Abiteboul Motor Sayısı Kuralının Değişmemesinden Dolayı Üzgünmüş !” için bir yanıt

  1. Mercedes takımları Monaco’da da ilk motoru kullanıyormuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir