McLaren Pilotları: “Son Seansa Kalabilirdik”

yazar:

kategori:

McLaren pilotları Jenson Button ve Fernando Alonso,  Monako GP’si sıralamalarında kolayca son seansa kalabileceklerini düşünüyorlardı.

Button, ikinci seanstaki sarı bayrakları nedeniyle ilk on şansını son anda kaçırırken, Alonso da muhtemel bir elektrik problemiyle aracını durdurmak zorunda kalmıştı.

Alonso, her şey planlandığı gibi gitseydi, araçlarının ilk altı içinde olabileceğini düşünürken, Button da sarı bayraklar nedeniyle son seansa kalamadıklarını belirtti.

Button: “Sarı bayraklar sallandığı için çok vakit kaybettim. Kaybettiğim zamanı geri kazanmıştım ve en hızlı turumdan sadece 0.1 saniye yavaştım. Çok rahatlıkla ilk ona kalabilirdik.”

“Öndekilerden hâlâ çok uzağız ama gelişim kaydediyoruz ve yaptıklarımızdan memnun olabiliriz.”

Grid cezası almadan aracındaki sorunu çözüp çözemeyeceklerinden emin olamayan Alonso ise şunları söyledi: “Her iki araçla da altıncı, yedinci, sekizinci sıra gibi bir yerlerde olabilirdik. Bir dahaki sefere performansımızı ve dayanıklılığımızı geliştirmemiz gerekiyor çünkü çok kırılganız.”

Grosjean’ın grid cezası nedeniyle yarışa 11. sıradan başlayacak olan Button, yarın takımına sezonun ilk puanlarını kazandırabileceklerini düşünüyor.

“Puan kazanmak için bir şansımız var. Ama sıralamalarda ilk ona kalabilseydik şansımız çok daha fazla olacaktı. Her şey olabilir. Yarışımız ilk virajda da bitebilir, çok iyi bir sonuçla da ayrılabiliriz. Umarım yarın takımı bir iki puanla ödüllendirebiliriz.”

Yarışa 14. sıradan başlayacak olan Alonso ise puan için Button kadar iyimser değil.

“Umarım Jenson ilk onda olma şansı elde edebilir. Benim için bunun olacağını sanmıyorum. Fazla kötümser görünmek istemem fakat burası Monako ve burada yarışlar cumartesi günü biter. Pazar günü araçların trenini izlersiniz. Hiçbir şey olmadığı takdirde başladığım yerde bitiririm. Ama umarım iyi turlar atıp, güçsüz yanlarımızı güçlendiririz.”


Yorumlar

“McLaren Pilotları: “Son Seansa Kalabilirdik”” için 6 yanıt

  1. Button yarın 7 veya 8 olacak gibi geliyor nedense. 5 yazacaktım sildim abartmayayım dedim 🙂

  2. Yarışta patlamazlarsa ilk puanlar gelecek. Geçen seneki Marussia gibi oldular 😀

  3. Tamamda alonso gerçekten yavaş ki button gibi tek turda yavaş bir pilot yanında oluyor bu.Kazamı etki etti yoksa başka şeymi bilmem ancak biraz adha böyle giderse sesler yükselir.Problem belki hasır altı etti olayı ancak durum böyle.

    1. Nerden çıkardın yavaş oldugunu anlamadım. Sen sıralamayı izlemedin galiba.

  4. button inşallah puan alabilir

  5. Buttonın startları genelde kötü oluyor.İnşallah yarın sıra kaybetmeden puan kazanabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir