Massa: “Monaco Aracımıza Uygun Bir Pist Değil”

yazar:

kategori:

Williams takımı, sezonun 6. yarışı olan Monaco GP öncesinde gerçekleştirilen sıralamalarda gösterdiği performans nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Valtteri Bottas ilk seansta 17. sırada kalıp elenirken Felipe Massa 2. seansta 14. sırada kaldı.

Massa “Sıralamalarda pozisyon kazanamamıza neden olan büyük bir sorun yoktu. Monaco sadece bizim aracımıza uygun bir pist değil.”

“Tüm gün boyunca zorlandık. İstediğimiz tur zamanlarını elde edemedik. Yarın kolay olmayacak ancak pistin yapısı gereği her şey mümkün.”

“Harika bir sonuç değik çünkü daha yukarılarda yer almaya alışmıştık ancak yine de puanlar kazanabileceğimizden eminim. Buna odaklanmak zorundayız.” dedi.

Valtteri Bottas “İlk turumda trafik sorunu yaşadım ve lastik sıcaklığı için gerekli performansı gösteremedim. Hızlı turumda genel yol tutuşu eksikti.”

“Bu pistin aracımıza uygun olmadığını biliyorduk ve tüm hafta sonu boyunca lastikleri çalıştırmakta zorlandık.”

“Ancak burası çok fazla şeyin olabileceği bir pist. Sorundan uzak durursak ve yarışı tamamlarsak o zaman puan mümkün olabilir.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa: “Monaco Aracımıza Uygun Bir Pist Değil”” için 4 yanıt

  1. bildiğin cortladı araç bu sefer. geçen yıl massa burada 5 ya da 6’ncı olmuştu, şimdi tam hatırlayamadım. geliştiği söylenen araç dolambaçlı pistte var olan gücünü yitirmiş bir kere; bir de üstüne geçen yılki uzun düzlüklerde var olan yüksek hız avantajının da yok olduğunu eklersek, aracın neresinin geliştiğini anlamakta zorlanıyorum doğrusu.

    aracın rezaletini bir kenara bırakırsak, monaco gibi kısa ve virajlı bir pistte, herhangi bir arıza, hata ya da olağanüstü bir şey yokken q1 derecelerinde massa’nın bottas’a 0,8 saniye fark atması da bir yerlere yazılmıştır diye düşünüyorum. özellikle bottas’ı nereye kakalayacağını düşünen pazarlama artistleri mika ve toto ile bottas’ı gözünden sakınan pek sevgili wilyıms yöneticilerinin façası bugün fena bozulmuş olmalı. geçmiş olsun.

    yazık oldu, felipe q1 turunun da üstüne bir 0,4 saniye daha geliştirdi derecesini q2’de ama fark büyük olunca bu çaba da yeterli olmadı. işin ilginç yanı q2’nin sonlarında felipe’nin döndükçe eskiyen lastikleriyle, q3’e kalmasını çok istemekle birlikte kalırsa eğer bu eskimiş SS’ler ile yarışa başlayarak bulunduğu pozisyonu da kaybeder mi acaba diye de düşümeden geçemedim. bu düşünceler arasında q2 bitti 😉

    biraz da şansla 2 basamak yükseldik şimdiden. 1 grosjean + 1 sainz etti 12. sıra. 0 set S ile başlayıp, istediği lastiği takma opsiyonu bulunan ve onların da S ile yarışa başlayacağını varsayarsak, önündeki 2 aracı geçebilirse felipe, ön grupta SS lastiklilerin ardından en geç pite giren ve yarışın sonlarından SS takan pilot olarak güzel puanlar alabiliriz inşallah.

    1. Şimdi baktım geçen yıl massa 16. olmuş.bottas da 13. olmuş.

      1. doğru ya, ericson yüzünden kaza yapmıştı felipe q2’de geçen yıl. hatırladığım da yarış sonucuymuş, Allah söyletti belki de. yalnız bir eksik söylemişim, massa 7. olmuş geçen yıl burada.

    2. kardesim belkide gercekten gelismislerdir ama diğerleri daha cok gelismistir 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir