Force India’da Bir Taraf Mutlu, Bir Taraf Mutsuz

yazar:

kategori:

Force India takımı Monaco sıralamalarında 7. olan Sergio Perez ile büyük mutluluk yaşarken 2. seansta elenen Nico Hulkenberg ile hayal kırıklığı yaşadı.

Son seansa geçmeyi başaran Perez çok iyi bir tur ile 7. olmayı başardı. Nico Hulkenberg ise 13. sırada kalarak 2. seansta elendi.

Perez “Bugün 7. olduğum için gerçekten mutlu ve heyecanlıyım. Her zaman Monaco’da sıralamaların yarış sonucunu % 90 belirlediğini söylerim. Bu yüzden bugün güçlü olmak önemliydi.”

“Burada hızlı olmak için aracınıza ve kendinize güvenmeniz lazım. Bugün her ikisi de vardı. 3. seansa geçmemiz takımın büyük çaba sergilemesini gerektirdi. Ancak 7. olarak yarış için çok sıkı bir çalışma sergiledik.”

“3. seansta piste erken çıktık çünkü yağmurun gelebileceğini düşündük. Mega bir tur attım. Pist geliştikçe bazılarının derecelerini geliştirmesinden korktum ancak şanslıydık ki öyle olmadı.”

“Yarın önemli puanlar kazanma açısından iyi bir fırsata sahip olacağız. Monaco’da pazar günü her şeyin olabileceğini biliyoruz ancak temiz bir start alıp iyi bir ilk tur geçirmeye odaklandım.” dedi.

Nico Hulkenberg “Son turum çok iyiydi ve rahat bir şekilde ilk 10’da yer alabileceğimi düşünüyordum ancak ne yazık ki son virajda küçük bir hata yaptım. Bu hata son seansı kaçırmama yetti.”

“Açıkçası bu hayal kırıklığına sebep oldu çünkü burada start pozisyonunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Muhtemelen gridde 11. olacağız ve iyi bir strateji ile bir kaç sıra kazanabiliriz.”

“Yarın doğru kararlar verirsek puanlar alabiliriz. Birinci seanstaki temas hasar vermedi ancak ritm açısından sorun oldu. Monaco’da kendinize güvenmeniz biraz zaman alır ancak bu tür kazalar sizi biraz etkiler. Monaco’da sıralamalar her zaman mücadele gerektirir ancak yine de gerçekten keyif alıyorum. Araç Barcelona’ya göre çok daha iyi hissettiriyor ve araçta daha fazla performans var gibi.”

“Yine de zor bir yarış olacak. Yarın özellikle iyi lastik kullanımı önemli olacak.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir