Hamilton: “Hislerimi Dile Getiremiyorum”

2015 Monaco GP’de galibiyeti Mercedes’in büyük hatasıyla kaybeden Lewis Hamilton hislerini dile getirmekte zorlandığını söyledi.

Yarışı çok rahat bir şekilde lider götüren Hamilton, güvenlik aracı esnasında takımın kendisini pite çağırmasının ardından yarışa 3. sırada döndü ve önündekileri geçemeyerek yarışı 3. sırada tamamlamış oldu.

Hamilton “Gerçekten şu anda neler hissettiğimi dile getiremiyorum bu yüzden bunun için zorlamayacağım.”

“Dürüst olmak gerekirse her şey çok hızlı oldu ve hatırlamıyorum. Bu konuda takıma güvenebilirsiniz.” dedi.

Hamilton arkasındaki pilotların pite girmesi nedeniyle kendisinin de pite çağrıldığını düşündüğünü söyledi.

Hamilton “Bir ekran gördüm ve takım pit stop için dışarıdaydı. Nico pite girmiş gibi görünüyordu.”

“Arkamdakilerin pite girdiklerini düşündüm bu yüzden takım dışarıda kalmamı söylediğinde lastiklerimin sıcaklığının düştüğünü söyledim. Arkamdakilerin yumuşak lastikte olduğunu, o durumda sert lastikte kalacağımı düşündüm. Bana pite gelmemi söylediler.”

“Pite geldim ve geldiğimde diğerlerinin de aynısını yaptığından emindim.”

“Yıllardır bu yarış kalbimde. Yarışta harika hissediyordum ve performansım çok iyiydi. Çok fazla zorlamam gerekmiyordu.”

“Gerekseydi daha hızlı olabilirdim. Performansımdan dolayı mutluyum ve diğer yarışta mücadele edeceğim. Şu an başka bir şey düşünemem.”

“En kolay yarışlardan birisi değildi. Takım tüm sezon boyunca harika iş başardı. Birlikte kazanır, birlikte kaybederiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton: “Hislerimi Dile Getiremiyorum”” için 54 yanıt

  1. nafakası kesilmiş dul kadın gibi bakıyor

    1. hahhahaha yok böyle bir yorum 😀

  2. sabah sabah bana ayak yapan patrona baktığım gibi bakmış adam.

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Sen babanın divanında büyüdün Nico milyonerlerin arasında bunu sana acı bi şekilde hatırlatmış oldular Lewis sende biraz adamsan bu sezon sonu bu rezil manipülasyon takımını bırakırsın

  4. hafiften tırsıkladım süper yumuşak lastiklerle beni yerler diye ondan pite girdim diyor yani. hmmm ama sen süper yumuşaklarla onları geçemedin? demekki neymiş iğrenç Monaco gpsi bu sene de sana yar olmayacakmış. önündeki maçlara bakarsın artık ne yapıcan. hata senin kayıp senin sen konuşursun rosberg yapar 😀

  5. Pit kararı Hamilton’unmuş demek ki. Yine de Hamilton istese bile takım onu pite almamalıydı.

  6. OtonomAktor avatarı

    Hamilton için çok üzüldüm. büyük bir şekilde üstün götürdüğü ve baskın olduğu sezonda takım arkadaşının çok adaletsiz bir şekilde sadece 10 puan önünde.

    ama beni en çok üzen konulardan biri de; Senna dan sonra Monaco yu 3 kere üst üste kazanan pilotun rosberg olması. Senna nere bu kabiliyetsiz rosalinda nere. birde keyfini çıkarıcam bu galibiyetin demesi ardından. bu kadar itici bir pilot görmemiştim f1 izlemeye başladığımdan beri. Hamilton umarım bu olaydan daha güçlü çıkıp eze eze kalan yarışları kazanarak devam eder. ben bile bu tavırlarından sonra bilendim şu rosalindaya. Vettel e ise insan olarak gösterdiği olgunluktan dolayı saygım arttı.

    1. Onur Ergüvan avatarı
      Onur Ergüvan

      Aferim de sürüşüde kusursuz o çok sevdiğin Alonsodan bile 🙂

      Kabul et artık Vettel top class bir sürücü bugün çok sevdiğin diğer pilot olan riccardoyu start anında ve arkasında ne güzel tuttu 🙂

      Gülerek DRS bölgesinde geçemedi şampiyonun 🙂

      1. OtonomAktor avatarı

        aynı araç yok altlarında vettel ile ricciardo nun. ferrari kimi de değil de ricciardo da olsaydı vetteli geçerdi hatta üstüne rosbergi bile geçebilirdi emin ol. vettel karakter olarak top class dediğinden evet sürücü olarak hala ispatlaması gerekenler var. ham alo veya tekrar ricciardo nun takım arkadaşı olup onları yenmesi gerak vettel in. bu olmadan onların seviyesinde olduğunu sadece fanboy lar kabul eder.

  7. SALATALIĞA ihtiyacımız yoktu.

  8. Anladıgım şu;

    Hamılton sc var dıye arkadakıler girdi diye girmek istemiş…lakin gırmek için lastık ısısını bahane etmesını takım telemetrı verılerınden anlayabılırdı…
    Veya; diye bilirdi ferrar bir haIrlık yapmıyor gelme sıye veya nıco gırmıycek yarıs sonuna kadar gıt dıyebılırdı….
    Ben yıne de bu sonucun hamılton kaynaklı bır hatanın sonucu degıl,hatanın takım tarafından art nıyetli kullanılması olarak goruyorum….

  9. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Bu olayda %80 Mercedes, %20 Hamilton suçlu. Mercedes pit stop risklerinden ve diger pilotlarina pit stop yapmayacaklarindan, Hamilton’a bahsetmeliydi. Hamilton’da bu karari “beraber” alirlarken, digerlerinin ne yapacagini dusunmek yerine sorgulamaliydi. Herneyse, olan oldu. Hamilton ve onun fanlari adina yikici bir durum. Umarim boyle seylerle bir daha karsilasmayiz. Ayrica Vettel’i seremonide sampanya patlatmamasindan ve sevinc gosterilerinde bulunmamasindan dolayi tebrik ediyorum. Rosberg’de sampanya patlatmasa ve sevinc gosterilerinde bulunmasa, takim arkadasinin, en buyuk rakibinin ve biz F1 izleyicilerinin buyuk bir takdirini kazanmis olacakti. Bu firsati boylece tepmis oldu.

    1. Onur Gentas avatarı

      Yavuz güzel özetlemişsin. Bizim için gerçekten yıkım oldu, kaldı ki Lewis ne haldedir düşünemiyorum. Rosberg’in amacı belliydi, zaten moralmen çökmüş rakibine son darbeyi indirme derdindeydi. Vettel’i de tebrik ediyorum hem ikinciliği hem de podyumda gösterdiği olgunluktan dolayı.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Valla darbebi indirdi, yoksa ininde ki canavari mi uyandirdi, onu onumuzde ki yarislarda gorucez, Onur abi. 😀

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          darbe mi*

  10. Lewis çok olgunca konuşmuş..

  11. Onur Ergüvan avatarı
    Onur Ergüvan

    Bu konuda %100 hamilton suçlu

    Bakın ne demiş

    “Arkamdakilerin pite girdiklerini düşündümbu yüzden takım dışarıda kalmamı söylediğinde lastiklerimin sıcaklığının düştüğünü söyledim. Arkamdakilerin yumuşak lastikte olduğunu, o durumda sert lastikte kalacağımı düşündüm. Bana pite gelmemi söylediler.”

    Yani olay şu Hamilton arkasındakilerin pite girdiğini düşünüyor bunu ekibe bildiriyor.Ekip yolda kalmasını söylüyor hamiltonda pite girebilmek için lastik sıcaklığını bahane ediyor.Takımda madem istiyorsun pite gel diyor.

    Ne oldu hani komplo idi adam kendi ağzı ile beceriksizliğini ilan ediyor 🙂

    Mercedesin tek suçu Rosbergin çağrılmadığını söylemesi ama oda Hamiltonun şark kurnazlığını gizlemiyor.
    Dediğim gibi sıradan bir pilot asla bir Schumi bir Senna veya Alonso gibi yarışı okuyabilen değil bildiğin öylesine şansı tutmuş altında hızlı araçla şampiyonlugu kovalayan bir pilot.

    O aracı Maldonadoya versen o bile şampiyon olur.

    1. Onur Gentas avatarı

      Madem Lewis suçlu Toto neden özür diliyor? Lewis benim hatamdı takımdan özür diliyorum demesi gerekmez mi? Bu işte bir yanlışlık var bence, Toto saçmalamış yani.

      1. Onur Ergüvan avatarı
        Onur Ergüvan

        Toto nun özür dilemesi takımın konuyu açıklamamasından kaynaklı.

        Ki bende bunu söylüyorum tek suçu takımın Rosberg ve diğerlerinden bahsetmemesi oldu.

        Ama takım yine haklı lastik basıncı düşerse takım napsın mecbur çağırmak zorunda.Yoksa Arkadaki Riccardo Kvayt ve Rai oınuda bıraktım Vettel bile geride bırakabilirdi.

        İlk antremanlarda 3.olan Hamilton lastik basıncından şikayeti yokmuydu.

        Takım bunu görüp çağırdı ne bilsin Hamiltonun tufaya yattığını telemetri verileri belki hatalı olabilir diye riske girmedi.

    2. makarna sen hala burda mısın? 1-2 gün önce bu araçlarda TC kullanıldığını iddia ediyordun, sanırım o rezillikten sonra yine nick değiştirme yolunu seçtin.

      mercedes eğer pite girersen diğerlerinin arkasında çıkacaksın deyip pite çağırmasaydı, hamilton da girmezdi, ve mercedes vettel’in pit yapmayacağını ferrari pit duvarındaki hareketlilikten, rosberg’in de pit yapmayacağını kendi pilotları olduğundan biliyordu bu kadar basit.

      aşağıda yorum yapan arkadaş çok haklı, pist o kadar dağıldıktan sonra 3 tur toplanmasını 2 tur tur yiyenlerin yetişmesini beklediler zaten, 8 turluk yarış için adama pit yaptırdılar. neyse, lewis bunun intikamını alır, 2014 belçika’dan sonra uçuşa geçtiği gibi.

      1. Onur Ergüvan avatarı
        Onur Ergüvan

        Ne makarna imiş arkadaş epey bir sende sıkıntı yaratmış belli 🙂

    3. Maldonado rosberg’den daha iyi bir pilot diyorsun yani? İyi güldüm sağol 🙂

      1. Onur Ergüvan avatarı
        Onur Ergüvan

        Bana kalırsa o koltuğa kimi oturtursan oturt gayet güzel idare eder aracın emekle geldiği bir nokta yok.

        Bana iki senedir söyle bakalım hangi araçla mercedes kapıştı ve kazandı ?

        Bunun cevabı neyse o iki pilotta o kadar eder 🙂

        1. Engin Hulagu avatarı

          Arkadasim anlasilan sen F1’de daha yenisin. 2007’den itibaren vakit buldugunda LH’in yarislarini yada ønemli anlarini gunumuze kadar izlersen, Hamilton ve digerleri diye bir ayirim yapmakta zorlanmazsin. Alonso da zamaninda LH gibi yavas araclari bile ust siralara tasima becerisi olan bir pilottur. Su an yarisanlar icinde hem hizli hem atak yapma becerisi olan LH’dir. Tabii herkes bir pilotu tutar ona inanir sever ve destekler bu da en dogal haklaridir yalniz yaris dereceleriyle birlikte yaris icinde yaptiklari zorluklarla basa cikis sekilleri, verdikleri heyecani da gøzønunde bulundurursan, LH’a ayri bir parantez acmak gerektigini sende gørursun.

          1. Onur Ergüvan avatarı
            Onur Ergüvan

            Arkadaşım güzel sözler için teşekkürler F1 de çok yeniyim bu yarışla izlmeue başladım hatta 🙂

            Bu kadar cümleleri dökmüşsünde bana şu yukarıda sorduğum cevaba cevap verememişsinya?

            O bana yeter 🙂

            Ki hiç bir LH taraftarıda bu soruya cevap veremez 🙂

  12. hktn_ferrari avatarı

    ihanet gibi bir hata bu…lewis ne söylese haklıdır..bu stratejiye insanlar ağzıyla değil başka bir yerleriyle gülerler..çoook yazık oldu lewise…:(

  13. halen çok sinirliyim mercedese bu yüzden bir sonraki yarışı izlemeyeceğim bu resmen adilik hiç adil değildi.mercedes’i protesto ediyrum

  14. 1.500.000 ceset nerede? (spä2000) avatarı
    1.500.000 ceset nerede? (spä2000)

    Sitemizin klasik bir bölümü var.
    Fotodaki kişi kime/neye bakıyor.

    Bu fotoda o haberin yolcusu.
    Ama ben erkenden belirteyim kime baktığını Hamilton ın.

    Hamilton elindeki kupayı hanginize monteliyeyim bakışı atıyor Merc ekibine doğru.
    Hamilton ın sağındaki kelin içi gıcıklanıyor daha evvelden yediği şeyler dolayı anlarım halden der gibisinden hafif sempatiklikle ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Lakin Hamilton sert, yumuşayacak gibi değil kupayı birine uzuvlamadan.

      1. 1.500.000 ceset nerede? (spä2000) avatarı
        1.500.000 ceset nerede? (spä2000)

        Lewis hislerimi dile getiremiyorum deyince bir taraftarı olarak hislerine tercüman olmak istedim. 😀

        1. Çok iyi yaptın havayı da değiştirdin

  15. aeroformula avatarı

    Lewis’i harcadılar matmazel…Dürüst olmak gerekirse Verstappen’in ambulansın arkasına takılan hınzır şoför misali Vettel’e yol verenleri avlamaya çalışması dışında bi eğlencesi olmayan yarışta, Safety Car’dan sonra sıralama değiştiği için başta heyecanlandım (uyumak üzeredeydim). Fakat turlar geçtikçe Lewis için içim acıdı. Mercedes’in bu hamlesine kesinlikle normal bir strateji hatası olarak bakamıyorum, eğer Nico’yu da pite alsalardı sadece aptallık yaptılar derdim ama büyük üçkağıt döndü kim ne derse desin. Ama şampiyon olacağından çok eminim Lewis çünkü açık ara daha iyi bir pilotsun Nico’dan..

  16. Murat AYDIN avatarı

    Hamilton gittikçe olgunlaşıyor. Birlikte kazanır birlikte kaybederiz demesi güzel.

  17. Sitede, hamilton ölüyorum bir bardak su dese yüzüne bakmayacak arkadaşlarda kendilerini ufaktan ele vermeye başlamışlar ne yazık ki empati yapıyorum vettelin dominant yıllarında aynı durum başına gelseydi ben vettel karşıtı bir şey yazamazdım insanlığım el vermezdi

    1. +100000000000000000

  18. Tek taraflı bir hata olmadigi aşikar biraz zincirleme hatalar silsilesi var bu işte.Takım en başta dısarda kalmasını istemis Hamilton da yanlıs bir tercihte bulunmus takımın elinde daha fazla veri var bu kritik durumda Hamilton ın takımın talebine uyması gerekirdi bence.Fakat diger taraftanda takim sartlara daha hakim olarak doğru stratejiyi isletmeliydi.Kısa zaman diliminde karsılıklı yasanan bu karmaşa hatalarıda beraberinde getirmis.

  19. Bu olay bana 2008 kanadayi hatırlattı, önündeki suçsuz Kimi’yi biçtiğinde emin ol bugün yaşadığın durumun 10 kat kötüsünu yaşamıştı Kimi.Kaderi o yarışta dönebilirdi tabi sen ö..z gibi girene kadar.İşte hakettiğini kaybetmek böyle birsey oluyor.

    Onun için ağlayıp sizlama, yarışlar da böyle seyler oluyor önündeki yarışlara bak, bu yarışta senin kariyerini etkileyecek gibi geliyor, hakeden kazansın. .

    1. Fazlaca yersiz olmuş yorumun kusura bakma

      1. Erendostlamalara başlamış yine.Kızma amcası bugün onun pilotu uf oldu.

        1. kimi bi emekli olsada kurtulsak

    2. Şimdi de 2008 Kanadaya gittik.

    3. Evet kesinlikle etkileyeceğini düşünüyorum. Belçika 14 ten sonra nasıl bir Lewis gördüysek yine öyle bir Lewis göreceğimizi umuyorum. Bu yüzden yaz tatiline kadar olan yarşlar Lewis lehine olacaktır. Psikolojik olarak tekrar odaklanması ve rakibinin mücadeleye sadece sportif olarak katılmadığını bir kez daa görmesi gerekiyor. Takımın bu yaptığı ve Rosberg’in yersiz sevinmeleri Ham i kendine getirecektir. Asıl şimdi izleyelim.

  20. bi sus ya. mercedes taraftarıyım rosberg’i de hiç sevmem ama hamilton bi sus gerçekten

  21. Aracında arıza yaşa bu kadar üzülmezdi. Yazık oldu yine katledilen 2.Monaco yarışı oldu.

  22. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    🙂

  23. Tam gaz gitmeden 20 saniye fark, daha fazla basabileceğini de belirtmiş. Söyleyeceğim tek kelime HELAL OLSUN HAMİLTON! Senin hakkını yiyenler sene sonu tekrar görecek gerçek şampiyonun kim olduğunu. Rosberg yine prim yapmak için yarışı tamamlayacak, takdir edilmek için yarışı tamamlayacak.

  24. Suc takımda hamilton ne kadar istese de o lastigi degistirip degistirmemek stratejiyi ayarlama takımın gorevi.

  25. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    O an bir ışık gördüm birisi geliyordu gibi olmuş sanırım

  26. Yani hamilton kendisi istemiş bir pit stop yapmayı ben öyle anladım

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Hamilton pitstop istemiş olabilir.Ama takım rosbergi pite çağırmadıgını dile getirebilirdi.Kimsenin hazırlık yapmadığını dile getirebilirdi.Ve buranın monaco olduğunu geçişin çok küçük ihtimal olacağınıda düşünebilirdi.

  27. Gerekseydi daha hızlı gidebilirim….
    Yavaş gittiğin halde 21 saniye fark yiyen rosberg efendi alnın teriyle kazanmış gibi seviniyor birde yazık.
    Forza şampiyon go lewis

  28. Seviyoruz seni şampiyon ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir