Verstappen: “Grosjean Erken Fren Yaptığı İçin Çarptım!”

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu Max Verstappen, Monaco GP’de Romain Grosjean ile geçirdiği ciddi kazada suçu Lotus pilotuna attı.

Süper yumuşak lastiklerle kazadan önce pistteki en hızlı isimlerden olan Verstappen, ilk viraja gelirken Grosjean’ı soldan geçmek istedi ancak frenlemede önündeki aracın sağ arka tekerleğine vurarak havalandı ve bariyerlere sert bir şekilde vurdu.

Verstappen yaralanmazken olay sonucunda güvenlik aracı piste girdi.

Verstappen “Bana göre gerçekten bir atak değildi çünkü bir tur önce tam olarak çarptığım yerde frene basmıştım. Çarptığım aracın gerçekten erken frene bastığını görmüş olmalısınız.”

“O hızda gidiyorsanız ve birbirinize çok yakınsanız bir şey yapamazsınız ancak orada fren yapılmasını beklemezsiniz. Kaçınmaya çalıştım ancak sürpriz oldu.”

“Süper yumuşak lastiklerle harika bir performansa sahiptik. Maldonado’yu geçmemiz gerekti. Perez’e karşı zaman kaybettim ancak o ana kadar önümdekilere yaklaşıyordum ve harika performansa sahiptik.”

“Ardından pit stoplarda yaklaşık 20 sn kaybettik. Monaco’da o kaybı telafi etmek zor. Bu yüzden bir kez daha pite gelerek yumuşak lastiklere geçtik ve ardından uçmaya başladık.”

“Önümdeki Sebastian ve Nico’yu yakaladık ve onların arkasında kalmaya karar verdim çünkü öndeki araçları yakalıyorlardı ve ben de onlarla daha kolay geçiş yapabilirdim.” dedi.


Yorumlar

“Verstappen: “Grosjean Erken Fren Yaptığı İçin Çarptım!”” için 11 yanıt

  1. Grosjean erkenden abando frene, Max’ta çok hızlı gidiyordu kaza kaçınılmaz oldu tabi.

  2. bariz verstappen’in hatası. acemi çaylak…

  3. Ne kadar hızlı geldiğinin farkında değil herhalde. Orada Grosjean olmasa bile o hızlı ya bariyerlere girecektin ya da kaçış alanına. Daha önce yazmıştım kaza yaparsa eleştirilebilir diye ama bu kazada gerçekten çaylakçaydı ya da yüksek hızdayken hala tam olarak sağlıklı düşünemiyor. Bilmiyorum tek bir kazayla da yargılamak istemem ama bu hamle çok gereksizdi sağlam bir şekilde çıktığı için şanslı.

  4. F-one-Driver avatarı

    Erken fren yapmış olamaz mı yani, senden daha eski lastiklere sahipken seninle aynı noktada fren yapsa bariyerlere dalan grosjean olurdu. Çok aşırı hızlı geldi verstappen, özgüven iyi bişeydir ve yarışta da gerçekten iyi bir hızdaydı, ama önündeki aracı hele hele monaco gibi bi yerde böyle pervasızca takip edemezsin, hızlısın diye önünden çekilcek pilotların olduğu bir yer değil F1, monaco pisti hiç değil…

  5. Kazaya anbean tanık oldum. İçimden geçen ilk şey “bu adam (gro) napıyor lan” oldu. Bana kalırsa onun hatasıydı. Bilerek yaptı demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Alakasız olacak ama, bianchi’de kurtulabilirdi, o vinç olmasa. Neyse, vers iyi. Güzel sürdü bu pistte. Tebrikler.

    1. anbean tanık oldum derken?

      1. Sence? Canlı izlerken yani 🙂 yani o sırada yarışın monotonluğuna kapılıp, uyumadım.

        1. bayağı farklı bir şey yapmışsınız 🙂 böyle bir olayın olacağı bariz belliydi Verstappen’in bir kaç turdur yaptıklarından.

          keşke takım uyarsaydı Verstappen’i burasının Monaco olduğunu, zamanında nicelerinin tüm yarış boyunca önündekini hızlı araca rağmen geçemediğini…

          Önce tur bindirmelerde haklı ya da haksız bir şekilde fırsatçılıkla 2 aracı geçti. Grosjean’ı takım uyardı o sayede yerini korudu.

          Önceki turda fren yaptığın yerde yine yapacağın anlamına gelmez. Önüdeki aracın lastikleri senin lastiklerinden daha kötü ve sert. Demek ki bu sefer daha yakındın ve onun frenleme noktası sana uymadı. Bana göre Verstappen geç fren yaptı ve bu korkunç kaza oldu. Ne kadar hızlı geldiğini bariyerlere girme oranından daha iyi anlayabiliriz. Neyse ki kötü bir sonuç olmadı.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Abdullah bismillah bu kazada SC girdi Hamilton kaybetti diye Romain in geçmişteki kazmalıklarını unutmuş gördüm seni hayırdır ? Verstappen şu hali ile bile Romaine beş basar kare kökünü alır. Arkandakini yavaşlatarak geçmesini engellemek anca monaco gibi pistlerde korkak sürücülerde olur Romain geçileceğini anladığında sağ sol yapıp yalpalıyor aynı Kore de Kimi ye yaptığı gibi. Bu kazada %100 hatalı olan Romain dir.

            1. mehmet günaydın arkadaşım sende vetelin kazma sürüşlerini unutmuşsun herhalde kaza çocukkkk. vetellin spadaki kazasını ne hemen unuttun. ama sana kalırsa Button hatalıydı erken frene basmıştı.
              Verstappen ne üzüldüm gro.dan hızlıydı biraz acele etti bence.

  6. Grojan çok erken bastı cidden frene

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir