Raikkonen: “Ricciardo Cezayı Hak Etti”

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Monaco’da yarışın son turlarında kendisine temas ederek geçen Daniel Ricciardo’nun ceza alması gerektiğini düşünüyor.

Güvenlik aracından sonra Mirabeau virajında Ricciardo, iç taraftan dalarak biraz da temas ederek Raikkonen’i geçti. Olayı inceleyen hakemler herhangi bir ceza vermediler.

Yarışın ilk turunda aynı noktada McLaren pilotu Fernando Alonso, Force India pilotu Nico Hulkenberg’i geçmeye çalışırken temas edip dışarı ittiği için 5 sn cezası almıştı.

Raikkonen “Neye izin verilip neye izin verilmediği çok açık değil çünkü birisi bir şey için ceza alırken diğeri almayabiliyor.”

“Bu tür şeylerde genelde ceza verilir ancak bu sefer verilmedi.”

“Neye izin verildiği konusunda kesin bir şey yok. Bana göre kesinlikle açıktı ancak hakemler farklı düşündüler.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen: “Ricciardo Cezayı Hak Etti”” için 47 yanıt

  1. alonso ya niye ceza kestiler ozaman ??? hulk bariye carpti diyemi

  2. Murat AYDIN avatarı

    Kimi virajı dıştan almış olabilir. Çünkü virajın rahat dönülmesi için bunu yapması gerekiyordu. Ric acaba Kimi’ye çarpmasa o virajı nasıl dönecekti? Kimi’yi geçecek kadar hızlı gelip içten girip virajı dönmesi çok olası görünmüyor. Aşırı hızlı gelmiş ve çarpmış. Ceza almalıydı.

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Geçişin çok zor olduğu böyle pistlerde Kimi’nin mevcut haliyle yapabileceği hiçbir şey yok maalesef. Ne zaman ki sıralama formatı değişti Kimi sıralamalarda Mclaren’deki performansının yanına bile yaklaşamadı. Bu formatta eski günlerine de dönse pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Şurası var sıralamalarda geride kalsa da geçiş yapılabilen pistlerde tekrar Bahreyn gibi performanslar izletebileceğini düşünüyorum. Ric olayına gelince yarışta yavaş kalsa da Kimi sonuna kadar haklı. Aynı şeyi Kvyat’a Kimi de istese yapabilirdi ama sizce yarış hakemleri o zaman ne yapardı? Alonso’nun ceza aldığı olayla bunun arasında pek bir fark göremedim ben. Ama bence bugün F1 yönetimi ilginç bir tiyatro sahneledi. Rosberg’e yarışın verilmesi , Alonso’ya ceza verilip Ric’e verilmemesi tamamıyla emekliliği yaklaşan pilotların harcanıp , diğerlerini yetenek olarak sunup izlenme oranlarının daha da düşmemesi amaçlandı. Ama herkes görüyor ki böyle suni şeylerle hiçbir yere varılmaz. Bu pistte bir çok pilot Verstappen gibi agresif olabilirdi ama insan hayatı bu kadar ucuz mu sizce? Yarışta tek tuhaf gelen şey Lewis’in yapılan haksızlık sonrası garantici sürüşü oldu. Ben bir şekilde en azından Vettel’i geçeceğini düşünüyordum. Vettel ne kadar iyi savunsa da Ham zorlasa geçerdi bence. Ros’un SC sonrası attığı farka bakılırsa kazanamayacağım nasıl olsa lastiklerimi koruyup arkadakinin lastiklerini aşındırabilirsem ikincilik garanti modunda gittiği de anlaşılıyor. Tabloya böyle bakılınca Vettel aslında Mercedes’le rekabete giremedi. Bazılarının Redbull’a göre değerlendirip yerden yere vurduğu Kimi o kadar da kötü değildi yarışta bana göre. Ricciardo’nun sıfır S.S. , Kimi’nin kullanılmış soft lastikle turladığına dikkat edilmemiş öncelikle. Aynı Ricciardo’nun Vettel ve Ham’in arkasına kadar geldiği de unutulmuş. Burada en önemli faktör Ham’in Vet’i geçememesi oldu bence. Yarışı bir de bu perspektiften değerlendirirseniz yerinde olur diye düşünüyorum. Ha şu konuda herkes haklı: “Kimi sıralama konusunda 2.döneminde hiçbir zaman iyi olmadı maalesef.” Sonuç olarak Vettel ile Kimi’yi ayıran yine sıralamalar oldu bence tüm mesele yine bundan ibaret. Vettel Redbull’ların arkasında kalsa sizce aynı strateji ile (Kimi’nin strateji) önlerine geçebilir miydi? Hiç sanmıyorum.

    1. Şimdide suçlu format oldu 🙂 Format değişse suçlu kim olur acaba

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Format suçlu demedim.. Bu format bir şekilde Kimi’ye uymadı. Sıralama formatı değişti değişeli ekstrem bir performansını görmediğim için böyle olduğunu iddia ediyorum. Ha şartlar diğer pilotlar içinde aynı tabii. Sıralamalarda geri kalmak Kimi’nin belki de tek ve en büyük eksiği. Bunu zaten kabul ediyoruz peşin peşin.

        Ha şu konuda herkes haklı: “Kimi sıralama konusunda 2.döneminde hiçbir zaman iyi olmadı maalesef.”

    2. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Bir diğer nokta yarışın son bölümünde S.S.’ye geçenlerin hepsinin ortak bir şekilde çok hızlı olmasıydı. (Ham dışında. 20-25 sn fark açtı ilk bölümde ama takım hatasıyla morali bozulunca zorlamadığını düşünüyorum) Ric , Verstappen , Perez’in son bölümdeki turlarına bakın isterseniz. Perez’e özellikle dikkat..

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Vettel kendisi söyledi ben de lastik koruyordum diye.Zaten zorlasa geçemiyecekti boşuna lastikler bitecekti.Güvenlik aracı çıkarken zaten ferrari lastik ısıtamıyor ve bunu dile getirdi vettel o yüzden rosberg aldı başını gitti.Farkettiysen 3.tura girerken 1 sn üzerine çıkardı vettel.Hamilton pes etti sonra.Yani sorun lastik ısıtma problemi.Burdan yola çıkarak vettelin mercedes ile rekabete giremedi demek çok saçma olur.

        1. Raikkonen F1 Team avatarı
          Raikkonen F1 Team

          Ham gezinti modunda 20-25 sn fark açıyorsa Ros ile (kendisi dedi daha hızlı gidebilirdim diye) ve aynı Ros yanlış hatırlamıyorsam S.C. sonrası 10 sn’ye yakın bir fark attı Vettel’e. Dediğin gibi 3 tur sonra lastikler ancak ısındıysa o zaman Ros-Vettel farkı gittikçe açılmaz bir noktada sabitlenirdi. Bana göre Ros Ham’a ayak uyduramadığı için lastik koruma modunda gidince Vettel takip edebildi. Ne zaman ki Ham pite girince galibiyet kokusu aldı Ham geçer belki diye gaza yüklendi.

          Sana tek bir soru sorayım o zaman : Vettel Ricciardo ya da Kvyat’ın arkasında kalsa idi Kimi’nin stratejisi ile önlerine geçebilir miydi? Ric o kadar yavaştı nasıl Ham’ın arkasında bitti Vettel o kadar hızlıydı nasıl Rbr o grubun dibine girebildi? Bahreyn’de Kimi nasıl opsiyon lastikleriyle Mercedes’lerle 2 saniye kapatarak geldiyse benzerini de Ric yaptı tüm mesele bu bence. Monaco da olsa lastik farkı her yerde önemlidir. Ham dışında S.S. takanlar önündeki araca yakın hızdalarsa avantajlı lastiklerle geçebildiler. Bkz. Ric , Verstappen , Perez’in daha yavaş araçla Kimi’nin dibine kadar gelmesi.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            [Ros yanlış hatırlamıyorsam S.C. sonrası 10 sn’ye yakın bir fark attı Vettel’e. Dediğin gibi 3 tur sonra lastikler ancak ısındıysa o zaman Ros-Vettel farkı gittikçe açılmaz bir noktada sabitlenirdi. Bana göre Ros Ham’a ayak uyduramadığı için lastik koruma modunda gidince Vettel takip edebildi. Ne zaman ki Ham pite girince galibiyet kokusu aldı Ham geçer belki diye gaza yüklendi.]

            Lastikler ısındıktan sonra zaten hamilton yeni lastikleriyle vetteli zorlamaya başladı bu bir gerçek fark ne kdr 1 sn civarın da olsa da git gide düştü arttı.Vettel artık hamiltonu arkada tutma modun da turlar atmaya başladı yani odak noktası hamiltondu o yüzden rosbergin arayı açması doğal bence.

            Diğer söylediğine gelelim öncelikle ben raikonene bir laf söylemedim.O yüzden bana neden böyle bir soru sorduğunu anlamadım.Ama sordun cevaplıyayım.Sc girdikten sonra ricardo pist stop yaptı süper yumuşak vardı kvyt ricardoya yer verdi ricardoda hamiltonun dibine gidebildi sence bunda nasıl bir anormallik var anlamadım ? Bu pistte vurmadan kırmadan otomobil geçemessin.O yüzden vettel değil hamilton da redbulun arkasında çıksa geçicegine pek ihtimal vermiyorum.Ki hamilton bir önceki pistte bundan daha geniş pistte vetteli yine geçemedi 30 tur.Yani burada geçmesi imkansız şaşılcak bir durum yok..

            1. Raikkonen F1 Team avatarı
              Raikkonen F1 Team

              Cevabın için teşekkür ederim. Bu soruyu aşağıda Kimi tabir-i câizse kötü Rbr’lerle uğraştı durdu gibi yorum yazanların ne kadar mantıklı düşündüklerini göstermek için sordum. Anlayana cevabın yeterli. Keşke Kimi de Ric geçtikten sonra Kvyat’ı dışarı iterek geçseydi de yarış hakemlerinin ne yapacağını görseydik..

  4. Arkadaşlar burada yorumcular olarak fikrimizi paylaşıyoruz, fikirlerimiz farkli olabilir, yanlış olabilir, saçma olabilir, doğru olabilir, elbette bazılarının hoşuna gitmeyecektir, ancak insanca yaşamayı öğrenememiş insanların, böyle terbiyesizlik yapması gayet doğal.

    F1 aracında dikiz aynası olduğunu iddia eden bir şahsın, nasıl bir cehalet içinde boğulduğunu dile getirince anlaşılan çok zoruna gitti.

    Son olarak Kimi taraftarları da dahil, biraz Kimi’ye haksızlık ediyoruz, biz böyle düşünürken işin içindeki Kimi bu durumdan eminim çok rahatsız.Ancak Q1 ve Q2 de iyi gidip Q3 de sürekli hata yapması sıralamalar için özgüven kaybı yaşadığının kanıtı.Tamam Vettel iyi sıralama atıyor sende 0.2 ye büyük fark yemek bir sorunun işaretçisi.

    Ferrari de biraz suçlu bu konuda, Kimi sürekli ufak tefek sorunlar yaşıyor, daha dikkatli olunmasi lazim.

    Kimi önde giden dörtlü içinde yarış dışı kalan tek pilot, onlar da mutlaka sorun yaşayacak, hemen havlu atmaya gerek yok.Elimizde çok iyi yarış hızımız var sıralama için arka grup ile farkı biraz daha açan Ferraride Kimi daha iyi iş çıkaracaktır.

    Kanada geçiş için de uygun bir pist lastikler de yumuşak olacak hava da sicak olursa Ferrari büyük süpriz yapacağı, Kimi mutlaka farkını ortaya koyacaktir.

    Bir haberim daha var Kanada da motor güncellemesi olmayacakmış, motor sayısı 4 de kaldığı için.İkinci motorların ömrümün bitmesi gerekecek güncelleme için sanırım..

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Abi dün yarışta da q3 sadece rai değil.Bence hata da değil.Rosberg de vetteli q3 de arayı 0.2 0.3 alıyordu.İyi takip ettim hem de.Çekiş sıkıntıları çözülememiş gibi geliyor bana.

  5. Onur Gentas avatarı

    Arkadaşlar, 40 yaşını geçmiş biri olarak söylüyorum. Zamanında çok hızlı araba kullanırdım. Yakın zamana kadar da bu şekilde kullanmaya devam ettim. Ben spor yapan bir adam değilim ama 35 yaşındayken de yorulmuyordum ve reflekslerim yerindeydi. Asıl sorun 40 yaşından sonra başlıyor:) Bu adamlar kendilerine bakıyorlar ve sporcular sonuçta. 35 yaşında performans kaybı tabi ki olacaktır ama burada yazılanlar kadar olacağını düşünmüyorum. Burası Monako ve buradaki performansına göre değirlendirmek yanlış. Bu adam daha 2 yarış önce harikalar yaratmadı mı? Ayrıca performansı düşmüş olsa bile Kimi’nin bazı taraftarlarının üsluplarını açıkçası hiç yakıştıramadım. Siz kendi pilotunuza saygı duymuyorsanız diğer pilotlara hiç duymazsınız.

    1. Çok Güzel Söylemişsin. Kimi Benden ayca küçük ve sürüş stilimiz benzer şekilde bu yeni nesil lastikler bir garip F1 oyununda bile tam performansımda kullandığım zaman 3 tur önceden pite girmem gerekiyor. Bence Kimi’nin yaşadığı sorunda bu diyeceksiniz ki diğer plotlar nasıl kullanıyor onlar daha nazik hareketler ile konsantre olabiliyorlar ama ben öyle sürmeye kalktığımda geçen seneki derecelerden 1.5~2.0 sn yavaş dereceler elde ediyorum ama kendi stilimde sürdüğümde 0.5~1.0 sn arası daha hızlı tur derecelerim var tabii ki oyunda reflekslerde bir yere kadar 🙂

  6. çok gömmüşsünüz kimi ye yahu durun bi.

    tamam güvenlik aracı arkasında kimi her zaman böyle yapar çoğunluklada güvenlik aracından sonra iyi başlamaz. ama normal olarak yarışı ele alırsan iyi tempoda götürdü yarışı kimi. ric in arkasında zaman kaybetmesine ragmen ptlerden sonra kyvat ı yakalamıstı iste vet ile de yanılmıyorsam bi ara 15 saniyeydi fark. bunun da nedeni monaco da gecis yapılmasının zor olması ve redbull un arkasında kaybedilen zamandır. abartılacak bir sey yok yani. vay efendim emekli olsun vay efendim kimi bitmiş.
    iş sıralamada bitiyor. zaten bırak ilk üçte başlamayı 4. bile başlasa kimi hep tehdit oluyor.

  7. artık
    1 zafer
    2 fastest lap
    sonra mutlu emeklilik.
    birazda gayret la ölmedik ya.eski günlerdeki gibi olmasada ona yakın bir performans.yoksa yaşlandıkmı !

  8. ara ara söylüyorum ama tepkiler alıyorum..

    kimi nin refleksleri artık günümüz pilotları seviyesinde değil yavaş ve ağır kalıyor diğer aktif ve genç pilotlar nazarında ortaya çıkan sonuç da bu ister istemez.

    bu sene sonu için kendi sonunu kendi hazırlıyor kısaca..

  9. Daha önce de yazdım karşı çıkanlar oldu fakat yine yazıyorum; Raikkonen lastiklerini iyi ısıtmıyor, bu yüzden sıralamalar bir yana yarışların ilk turlarında ve SC sonrası ilk turlarda hep sorun yaşıyor, millet deli gibi zikzak yaparkem bizimki sakin sakin gaz- fren gidiyor!

    Vettel nasıl geçilmedi Rai efendi? Onunda arkasında süper yumuşakları ile günün en hızlı pilotu yokmuydu?? Öyle avanak avanak bakınırsan elin oğlu dalıverir içeriye! Ceza meza geç bunları, asıl biraz asıl, yoksa bu senen son senen olacak, Wrc’de eğlenirsin artık böyle giderse, biz taraftarlarında bön bön diğer pilotlara bakarız artık..

    1. Vallahi üşendiğim yorumu yapmışsın teşekkür ediyorum.
      Ama yine de Ric’e ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum zira bu hareketin 2014 Belçika’dan tek farkı Kimi’nin lastiğinin patlamamasıydı.
      Ama mesele bu değil özellikle Vettel SC sırasında gerçekten deli gibi zikzak yapıp Ros’un arka kanadında geziyordu. Bahse girerim atak yapıp yarışı kazanmayı dahi düşünmüştür. Ham’a karşı da harika savundu yerini geç fren yapıp lastikleri kilitledi hep buradan belliydi çok zorladığı.
      Bizim Kimi’yse Kvyat’ın 400 metre arkasında dümdüz gidiyordu SC varken. Anladım zaten orada Kvyat’ı geçme amacı olmadığını. Hatta Ric’e geçileceğini de düşündüm keza adil bir şekilde geçmese de öyle oldu.
      Herkes niye seneye kalmasını istiyor anlamıyorum. Ben genelin aksine emekli olmasını istiyorum. F1’den keyif almıyorum ve Kimi’nin performansıyla alakasız bu durum hemen atlayanlar olabilir. Başka bir seriye geçmeli. Kendisi de keyif almıyor. Bunu bazı hareketlerine göre rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sene ise sadece yarış kazanmasını ve şu sıralama performansını geliştirip daha hırslı olmasını istiyorum. O zaman güzel bir veda olabilir.

      Üşendim dedim ama baya yazdım bak şimdi enteresan oldu biraz 🙂

      1. ya bu lastik ısıtma geyiği bir bitmedi gitti… raikkonen kendi başına kafasına göre takılmıyor, araçta bin tane sensör var, lastk ısıtm olayı sadece 2 zigzag la olsa ferrari takımı da herhalde bu kadar salak değil.. o da özellikle uyarır… herşeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyen arkadaşlar bunu göremiyor mu… adamlar yarıştan önce 10.000 farklı simülasyon yapmışlar, herhalde lastik sıcak mı soğuk mu bunu da tespit edip uyarırlar… raikkonen büyük ihtimalle nasıl olsa geçiş olmaz diye biraz fazla relax davrandı ama sonuçta ne olursa olsun kendi hatası… ama bundan sonraki yarışlar raiye daha uygun yarışlar olacak… vettel le aradaki farkı büyük ihtimal kapatacaktır…

  10. OtonomAktor avatarı

    kimi takım arkadaşın 2. bitiriyor hadi şansa desek en azından mercedeslerden birinden kopmuyor büyük farklar yemiyor sen ise sıralamalarda geridesin senden yavaş redbullara takılıp uğraşıyorsun ve kaybediyorsun. tamam seni severim çok gülerim orjinal tavırlarına ama emekli olmanın vakti gelmiş. yazık seni destekleyen insanlara da çıldırtıyorsun insanları. eski halinden eser yok vallahi. daha 2. pilotluk imajı üzerine yapışmadan ayrıl bence.

    1. bir Kimi fanı olarak yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.

    2. +1 cumartesi ve pazar günü yüzüm asık gezdim yemin ediyorum içim parçalanıyo artık ya

  11. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    kesinlikle Ricciardo cezayı haketti sen kovulmayı kesinlikle hakettiğin gibi

  12. Ya bırak bu işleri. Altında Ferrari olmasa Manor ile yarışıyor olacaktın Kimi. Viraja girerken o kadar geniş alınır mı ? Arkandaki adam da seni geçmek için bıraktığın boşluktan sızacak tabii ki. Gözünü karartmış adam senin gibi değil ki .Yol yakınken emekli ol sen.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Sen nasıl alıyorsun Mirebeau’yu merak ettim? Bak bakalım Kimi çoktan virajı dönmeye başlamış mı başlamamış mı. Şu hamle %100 ceza gerektirir. Pek çok yarışta gördük. Ricciardo çok çok geç bir hamle yapmış ve büyük şans ve hakemlerin kayırmasıyla yırtmıştır. Kendi yarışını da bitirebilecek bir hamleydi.

      1. Tam temas ettigi ve savruldugu noktanin fotosunu atmissin donuyo gozukmesi normal asil ric icerdeyken yer vermedi dogal olarak carpti ric e birde ceza beklio

      2. Ric araya girdiğinde Kimi kapatmak için içeri girdi ama iş işten geçti. Bütün pilotlar virajı bariyerlerin dibinden alırken kimi bu turda 1-2 metre genişten aldı ve ric o aradan sızarken onu sıkıştırmayı denedi ve başaramadı

      1. Iste videoda da gozukuyor dedigim

  13. kimi haklı ceza verilmeliydi hakemler cozuttu iyice 🙂

  14. Nerde küfür etmiş ben göremedim… En kötü pilot demesi küfürmü etmiş oluyor.. Gerçekten yolunu kaybetmiş raikonen devamlı yeltenişlerini gördük yarışta kesinlikle eski havasında değil

    1. kufürlü yorum silindi ondan göremedin başkan

    2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Erendost’a agza alinmayacak bir kufur etti.

      Karsilikli olarak birbirimizi pek sevmeyiz ama kim olursa olsun, site uyelerinin bu tip durumlarda birbire sahip cikmasi, tavrini ortaya koymasi lazim.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        birbirine*

        1. yani kimse kimseyi sevmek zorunda değil ha sevse daha iyi olur ama bi insanin yorumuna kızılıpta ailesi karıştırılırak küfür edilmez bu korkaklıktır ezikliktir

          1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            Yani. Olmasi gerekende bu zaten.

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Kim kime küfür etti??

        1. Erendost’a küfür etti küfür edenin adını unuttum

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Adını bilseydik iyi olurdu.

            1. slayer nikli birisi takmayın bu kadar değmez …

            2. Önce Kimi’nin Maldonado’dan kötü bir pilot olduğunu hatta griddedeki en kötü pilot olduğunu buyurdu, ardından kendisine cevap veren Erendost’a alenen galiz küfretti, böyle bir şey görmemiştim bu sitede daha önce, neyin kafasıydı artık belli değil.

              1. yarış günü slayer denen kişiliğe cevap vermiştim, bariz belli bir Kimi düşmanlığı vardı, kışkırtıcı kelimeler vs.

                O günden beri ilk defa girip yorumları okuyorum. Yukardan aşağı doğru yavaşça okurken birinin birine küfür ettiğini okumaya başladım.

                İndikçe arada slayer ismini görünce neden şaşırmadım?? Kendisi farklı bir nickle okuyorsa bunu, yazık sana valla.

  15. bekir_abdullah avatarı
    bekir_abdullah

    Aynı kural bir olay için farklı diğer olay için farklı davranılması açıkçası yakışmadı.Kurarllar sonuçlara göre mi verilir , emin olun Kimi yarış dışı kalsaydı veya aracı zarar görmüş olsaydı , ceza verilecekti.Eyyamcılık bu işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir