Alonso: “Çok Tuhaf Bir Cezaydı”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Monaco yarışının ilk turunda Nico Hulkenberg ile temasının ardından aldığı 5 sn cezasına şaşırdığını söyledi.

Alonso, Mirabeau’da Hulkenberg’in iç tarafından dalınca temas yaşadılar ve Force India pilotu pist dışına taşarak pozisyon kaybetti. Alonso ise yoluna devam etti.

Bu temas nedeniyle Alonso suçlu bulundu ve pitte 5 sn bekleme cezası aldı.

Cezanın haklı olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Hayır, tabi ki hayır. Şu anda ne yapabilirim bilmiyorum.”

“Ben iç taraftaydım, o dışarıda. Temas oldu ve Monaco’da bu olabilir çünkü bir virajdan iki arabanın geçmesi zor.”

“Çok ilginç bir cezaydı. Bu şekilde, rastgele ceza vermek ilginç ancak durum böyle.”

“Ancak benim için değişen bir şey olmadı çünkü 9. sıradayken durdum ve pitten çıkışta da 9.ydum. Bir etkisi olmadı.”

“En önemlisi bugün yarışı bitirememiş olmamız. Araç bıraktığım turdan önceki turda üst viteste takılı kaldı. Ardından ilk virajda frenim yoktu. Araç boştaydı ve vitese sokamadım.”

“Bu sinir bozucu çünkü bugün, bu sene ilk defa iki araçla puan kazanabilirdik. Aracı geliştirmeye devam edip bu tür şeylerin olmamasını sağlamalıyız.”

“Bu sene bu tür sorunlar yaşamamız iyi çünkü gelecek sene bunların tekrarlanmayacağı anlamına geliyor.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Alonso: “Çok Tuhaf Bir Cezaydı”” için 7 yanıt

  1. Şu rosberg in yerinde alonso olsaydı da ham alo vet mücadelesi izleseydik tadından yenmezdi.

  2. Alonso taraftarı değilim ama daha gerçekleştiği an yan kameradan o anki görüntüde gözğme çarptı alınsonun kontrası ceza gerçekten çok gereksizdi şimdi hulk da iç tarafa girdi ve orda alonsonun aracı bir tutunma hareketi kontra gibi sağ sol oldu saniyelik ona yapacak bişey yok ya df düşüklüğü ya da tork kontrolünde verimsizlikten patinaja kaldı ara hızlanmada ve bu kontrayı yaptı ve hulkla temas yaşadılar bence de çok gereksizdi . Olan raikkonenle aloya oldu yine ric de ceza almadı

  3. Starttan sonra baktım Button’un arkasında.Yuhh dedim,Monaco burası.Güzel gitti her şey ama sonu yine hüsran Fernando için.Button adına sevindim.Güzel moral oldu ona ve Honda’ya.Hulkenberg’e gelince,tamamen şansızlıktı onun için.Keşke öyle bir şey hiç yaşamasaydı.Kesin puan alırdı.

  4. Honda, sürülebilir bir motorun bahsiyle birlikte 110 beygir gibi bahsedilen güç farkının 2/3 ünü kazanmalıdır. 70 beygir daha güç kazanmadan bu aracın performansını oluşturmak da zordur şekillendirmekde zordur. Testler sırasında otomobil piste çıkabilseydi her gün 100 tur atılarak çok sorunun üstesinden o zamandan itibaren gelebilirlerdi ama yapamadın mı yapılacaklarında gecikmesine sebep oluyorsunuz.

    Motorun ne kadar düşük performans gösterdiğini anlamak için Motor gücünü çok öne çıkarmayan bu pistde ki anreman turlarında önlerine çıkan Ferrari nin virajlarda ensesinde gezerken tünel konumunda geride adeta fren yapmış gibi geride kaldıklarını görmek yeterli. O güç farlının 2/3 ünü yakalayamadan mücadele edebilmeleri imkansız.

  5. Ya birinin arızası bitiyor diğerinin ki başlıyor. İkisi birden puan kazanamayacak herhalde ya.

  6. Ceza cok sacmaydi ayni atagi ricardo kimiye yapti ve adama carparak gecti yine ceza gelmedi. Alonso saglam bir atak yapti ve gereksiz bir ceza aldi…

  7. alonzo cum sen olmayınca mucadelenin hiç tadı tuzu yok yarışların

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir