2015 FR 3.5 Monaco – Jaafar’dan Kariyerinin İlk Galibiyeti

Malezyalı Jazeman Jaafar, Formula Renault 3.5’de Monaco’da yapılan yarışta kariyerinin ilk pole pozisyonunu ilk galibiyete dönüştürdü.

Fortec pilotu startta takım arkadaşı Rowland’ı geç frenajla arkasında tutmayı başardı ve güvenlik aracından sonra farkı açarak baskı görmeden bir galibiyet elde etti. 5. sıradan yarışa başlayan DAMS’ten Dean Stoneman, ilk virajdaki Vaxieviere – Rowland temasından en kârlı çıkan isim oldu. 2. sıraya yükselen 2010 Formula 2 şampiyonu, Aragon’daki ilk yarışın ardından bir kez daha podyuma çıktı. Podyumu tamamlayan isim Carlin’den Tom Dillmann oldu.

Van Buuren ve Bonifacio arasında Sainte Devote’a gelirken yaşanan temas sonucu kırmızı bayrağın çıkarıldığı mücadelede 4. sırada Egor Orudzhev yer alırken Pietro Fantin 5., yarışın en çok atak yapan ismi Oliver Rowland 6. oldu. İlk viraj Vaxiviere’in temasıyla lastiği patlayan, buraya şampiyona lideri olarak gelen İngiliz pilot atak yapmanın zor olduğu pistte cesur ataklarıyla 6 aracı geçmeyi başardı. Olivier Panis’in oğlu Aurelien Panis, serideki ilk puanlarına kendi evinde kavuşup 7. olurken diğer puan alan isimler Sean Gelael, Alex Fontana ve ilk tur kazaya karışan Nyck de Vries oldu.

Jazeman Jaafar, burada aldığı galibiyetle şampiyonada takım arkadaşı Oliver Rowland’ın 1 puan önünde liderliğe yükseldi. Jaafar 49, Rowland 48, Vaxiviere 37, Stoneman 33, Dillmann 27 puanla ilk 5 sırada yer aldılar. Takımlarda Fortec 97, DAMS 57, Lotus 55 puanda…

Formula Renault 3.5’de sıradaki yarış 29-31 Mayıs tarihleri arasında Spa’da gerçekleştirilecek.

FR 3.5 Monaco 2015 R


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir