2011'de Standart KERS Gelebilir

yazar:

kategori:

2009 sezonu öncesinde tartışmaların odak noktalarından bir olan ve büyük ümitler bağlanan KERS’i bu sezonun son yarışı Abu Dhabi’de araçlarında hazır bulundurabilecek sadece 2 takım var.

Gelecek sene KERS’e izin verilecek ama takımlar birliği FOTA, teknik kuralların bu sistemle olan blümü için aralarında iyi niyet anlaşması yaptı ve kullanmama kararı aldı.

Ama Alman Auto Motor und Sport’a göre bu sistemin kaldırılışının kısa süreceğini iddia etti.

Habere göre Ferrari’nin KERS parçaları tedarikçileri MTS ve Saft’ın, 2011’de standart bir KERS’i takım başına 2 milyon avro karşılığında teklif edebilir.


Yorumlar

  1. Formula 1'de standartlaşma maliyetleri azaltacak olsa da ruha aykırı bir olay. Ayrıca bu startlaşma çalışmaları mesela örnekte gördüğümüz KERS'i hazırlamak ek maliyet gerektirecek. Bu da maliyet azaltma fikrine ters. Yanlış bir karar olduğunu düşünmekteyim KERS'in, LeMans'ta kullanılabilir ama F1'de hayır.

    Bugatti Veyron Ehra-Lessien test pistinde 407 km hız yapmış. Ama normal bir F1 pistinde bu hıza ulaşması imkansız. Ayrıca Formula 1 araçları için yere basma kuvveti önemli, bu da maksimum hızı azaltan bir faktör.

    Şu ana kadar F1 aracı ile yapılan en yüksek hız 413 km/s ile BAR 007 ile yapılmış (2005 F1 kurallarına tamamen uygun bir araç ama hız için ayarlanmış vaziyette Bonneville tuz çölünde)

  2. efendimayin  avatarı

    Fia ne yapacağına şaşırdı iyice işin tadını kaçırdılar.

  3. lash 2011 yılında kullanılacak

  4. hiçbir faydası olmaz bunun. takımların hepsinde kers olursa ne anlamı olur bunun? birazında olup birazında olmayacakki ortaya daha karışık bir şey çıkacak.

  5. e hani 2010'da KERS kullanılmayacaktı? ya bu adamlar ne yaptıklarını bilmiyor, şuursuzlar resmen. her gün her gün kurallarla oynanmaz ki… çok sıkıcılar çok.

    ayrıca bu kural dayatmalarından çok sıkıldım ben. isteyen takım istediğini kullansın, karışmayın biraz ya.

  6. Kesin olmalı Motor gelişimini durdurma, Devir,beygir gücü gibi sınırlamalar yüzünden araçlar 10 sene öncesinden çok zayıf. iyi çalışan KERS le bir miktar hız fena olmaz. Dünyanın en hızlı araçları ünvanı çoktan bir yol arabası olan BUGATTİ ye kaptırdı. Hız ölçüm noktalarında 400 km/s görsek fenamı olurdu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir