Red Bull: İyi Olan Renault Motoru Değil Şasi

yazar:

kategori:

Red Bull takımı Monako’da podyuma çıkan pilotların hemen arkasında yer alan Daniil Kvyat ve Daniel Ricciardo ile iyi bir gelişim gösterdiklerini kanıtlasa da henüz podyuma dönmeye hazır olmadıklarını söylüyor.

Renault’dan Thierry Salvi “Yeniden doğru yolda ilerlemeye başladık.” diye konuşurken, Renault F1 Şefi  Cyril Abiteboul da, “Tüm eleştirilere rağmen herkesin konsantrasyonunu zirvede tutmak kolay değildi. Artık olmak istediğimiz noktaya gelene kadar ayağımızı gazdan çekmeyeceğiz.” diyor.

Ancak Red Bull cephesi ise Monako’nun ardından motor tedarikçileri Renault’ya pek minnettar görünmüyor.

Helmut Marko, “Gördüğümüz şey, Red Bull’un şasideki problemleri çözmüş olmasının bir yansımasıydı. Bu durumun Renault ile ilgisi yok” diyor.

Takım patronu Christian Horner da, Monako’da iyi sonuca rağmen motor ünitesindeki sorunların önümüzdeki yarışlarda çok önemli olacağını belirtiyor.

Bundan sonra bu şekilde üst sıralarda devam etmelerinin mümkün olup olmadığı sorulduğunda Horner, “Ne yazık ki hayır. Mevcut kurallarla, motorlar aracın performansı için çok mühim bir noktada, bunu aerodinami ile telafi etmek mümkün değil. Önümüzdeki yarışlarda da iyi performans sergilemeyi umuyoruz ama sonuçta motor gücünün yerine başka bir şeyi koyamıyorsunuz.” diyor.


Yorumlar

“Red Bull: İyi Olan Renault Motoru Değil Şasi” için 8 yanıt

  1. Motor tedarikçinizi basın önünde sürekli aşağılayarak ne elde etmeyi düşünüyorsunuz acaba? Sorunlar için oturur konuşur, bir karar verirsiniz, çalışırsınız. 13-14 yaşlarındaki ergenlerin tavrı bunlar.

  2. Şark kurnazı Marko Paşa iş üstünde.. Renault red bull ile çalışan motor yapsa yaranamaz bu fikir yoksununa!!

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ben Renault kötü demedim şasim sayesinde iyiyim dedim 😀

  4. Bence Renault motoru hiç düzeltmesin ve geliştirmesin sonuçta bu adamların diyeceği belli biz şasi sayesinde şampiyon olduk

    Öyleyse şimdide şampiyon olun 🙂

  5. Bunlar ne dediğini bilmiyor yazılacak çok şey varda neyse yazmayayım bu haberde de

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/109275-red-bull-kanadada-ceza-almayi-planliyor.html

    Monaco performansları için Horner “Renault mevcut paketten maksimumu çıkarma konusunda iyi iş çıkardı ve biz de şasi ile pilotlarımızdan maksimumu çıkardık.”

    Görende bunları motorsuz şampiyon oldu sanır…

    Şu da bilinsin ki öncelikle başarı şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir.

    Şu da bilinsin ki Renault motoru olmasaydı bunlar 4 yıl baskın olamazlardı Egoz gazı yakıt tüketimi motor haritalama şasiye göre en iyi motor ve sonuç… Elbette şasinin payı yokmudur vardır ama bunları kabullenmemek ihanet ve körlüktür.

    Belçikada kazandık s2 kazandırdı Monzada kazandık ? Sustular yine konuşan olduk ama bir türlü nankörlere yaranamadık…

    İnceldiği yerden kopsun güzel günler bizim olacaktır…

    Takımım Red Bull Renault bitene kadar da böyledir takımda ne iş yaptığını pilotun bile bilmediği bir adama pek takılmamak gerek….

    1. +10
      Birinci adımı attık.Şimdi sıra ferrariyi geçmekte

      1. Hocam kesinlikle tabi ki bu işler bir anda olmuyor lakin çıkıp Şasi iyi motor kötü demek olmaz adama gülerler. Madem şasi iyiydi 13 cm kısa burun ve bir çok güncelleme ile İspanya’da aerodinamik isteyen bir pistte neden 1 tur yedik ? Onun için aldırmamak gerek Renault bu sporun mihenk taşların dan biridir ve öylede kalacaktır 1977 den beri.

        Renault bu haber de gereken cevabı vermişti http://www.trf1.net/formula1_haberler/99087-renault-yalan-soyleyen-bir-partneriniz-olmasi-kotu.html

        Şimdi önümüze bakma zamanı 12 gelişim hakkımız var 2016 motorumuz iyi olacaktır bu sefer bir de %100 Renault fabrika takımı ile döndüğümüz zaman tadından yenmez 2017 ise tamamen umut vadedici. Renault’un yeni isimler katması motor departmanına Viry’e yeni bir ek bina ve son teknoloji test tezgahları bırakması tamamen 2017 için bakalım hayırlısı olsun.

  6. Helmut Marko hiç doğruyu söylemiyorsun düne kadar şasimizde problem yok diyordun, şimdide şasiyi çözdük diyorsun. renault hiçmi motorunu düzeltmedi. iki yarıştır motor sizi yarı yolda bırakmadı. şimdide renault performansa odaklanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir