Honda’nın Gelişim Hakkı Kazanmadan Hızlanması FIA’nın Dikkatini Çekti

yazar:

kategori:

FIA yetkilileri, Formula 1 takımlarının ve motor üreticilerinin kurallara gereken saygıyı göstermesi için kontrollerini arttıracak.

Bu sene daha önce yakıt akış kuralında değişiklik yapan FIA, son olarak ön kanat testlerini sertleştireceğini duyurmuştu. Yeni çıkan haberlere göre ise FIA, dayanıklılık sebepleriyle motoru geliştiren motor üreticilerine inceleme yapacak.

Mevcut kurallar altında motor üreticileri dayanıklılık sebepleriyle motorda bazı değişiklikler yapabiliyor.

McLaren’in motor partneri Honda’nın motor gelişim hakkı kullanmadan bu sene içerisinde 50 beygir civarı güç kazandığı ve bunu dayanıklılık sebepleriyle başardığı düşünülüyor.

Auto Motor und Sport’ta çıkan habere göre FIA bu konuda takımlara uyarı gönderdi ve üreticilerin bundan böyle dayanıklılığı sebep olarak gösterdiği motor güncellemelerinde piste çıkarmadan 8 gün önce kendilerine bilgi verilmesini istedi.

Verilecek bilgide çizimler ve fotoğraflarla açıklama yapılacak ve yapılan değişikliklerin dayanıklılık için yapıldığını kanıtlayan test verileri gösterilecek.

Bir diğer iddia ise Ferrari’nin rüzgar tüneli kullanımıyla ilgili FIA’nın bir inceleme yapacağı yönünde.

Rüzgar tüneli kullanma oranı FIA tarafından yakından kontrol ediliyor. Ferrari’nin 2016’da spora girecek Haas takımına yardımı kapsamında rüzgar tünelini daha fazla kullandığından şüphe ediliyor.

 


Yorumlar

“Honda’nın Gelişim Hakkı Kazanmadan Hızlanması FIA’nın Dikkatini Çekti” için 3 yanıt

  1. Oğlum rahat bırakın geliştirsinler işte biraz 😀

  2. honda acık yakalamıs bende bunlar niye motoru gelistirmiyo diyom 😀

    1. adamlar kendiler söylemişti ,ilk amac dayanıklılık ve sürülebilirlik diye. bu arada ufaktan gelişiyorlar aracı test ediyorlar. motor stabil hale gelince gelişime baslayacaklar ama biraz gri alanları kullanıyorlar gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir