Grosjean – Verstappen Kazasının Bir Tur Öncesi İle Kıyaslanması

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu Max Verstappen, Monaco GP’nin sonlarında Lotus’tan Romain Grosjean’a çarpmıştı. Yarışın ardından yapılan açıklamalarda Verstappen suçu Grosjean’a atmış ve Lotus pilotunun fren testi yaptığını söylemişti.

Hakemler ise onun gibi düşünmediler ve sıradaki Kanada GP için 5 sıra cezası verdiler.

Kaza anındaki yarış çizgisi ve fren noktası ile bir önceki turdaki fren noktasının kıyaslandığı gif şu şekilde:

 


Yorumlar

“Grosjean – Verstappen Kazasının Bir Tur Öncesi İle Kıyaslanması” için 19 yanıt

  1. cgdsny_Ferr avatarı

    Vidyoya bakarak GRO nasıl suçlanır hiç aklım mantığım almadı. Normal hatta ekstra normal bir geçiş denemesi; şanssız VERS pozisyon almakta gecikmiş sadece.

    Vettel ADAMın A’sı olaydı da cebindeki 0,5 saniyeyi çıkarıp koyaydı ortaya. 🙂 Verstappen’e kızanlar Vettel’e kızsınlar.

  2. yaya geçidine göre bakarsak, gros kaza turunda daha erken açılıyor.lakin verst hızı tam ayarlayamamış,daha düşük hızla da geçebilirdi.

  3. Verstappen in vites dusurdugu (aracin sebepsiz devirlendigi) yerleri direksiyondaki ışıklardan takip edersiniz kaza anindan once verstappen hic vites dusurmuyor. sanirim groesjean’in sagina gecip atak yapmak ilk tercihi olmali ki yavaslama adina bir caba yok verstappen de.

  4. arkadan çarpan her zaman suçludur :))

  5. Videoya bakmak telemetri verisi gibi rahat göstermez ama birkaç defa izledim, bana Grosjean daha erken fren yapmış gibi göründü.

  6. bi kere bile yarışmamış adamların, olağanüstü yorumları

    1. Sen kaç defa yarıştın? Yoksa monaco’da ilk beşi alanlardan birisi misin? Vest. Sen misin asdflk. Avmde go cart yarışı yapıp ona dayanarak mı yazdın bunu? Asdflk. Arkadaşım yorum yapmak için illa yarışmak gerekmez bu beyinle yola çıkarsak f1 seyircisinin büyük bir çoğunluğunu silememiz gerekir. Aynı şey futbol basketbol için de geçerli. İlla oynamış olmak lazım gelmez. (bkz: Jose morinho)

      Astronomik beyinler! Yorum yapmasın lütfen. Tüm bilgisini ve zekasını go cart yarışlarına saklasın asdflkş 🙂

      1. bu kadar haşlamada yapılmaz ki kardeş 😀

  7. Grosjean aynı noktada frenlemeye başlıyor. Verstappen kaza anında çok daha yakından takip ettiği için, gif yanıltıyor.

    Esasında Verstappen geç fren yapıyor. Ceza makbûldür.

  8. Bana 2003 Hockhenheim’ı hatırlattı Alonso-Coulthard çakallığı 🙂

  9. Hata elbette Verstappen’de. Öndeki aracı Monako gibi bir pistte takîp ediyorsanız öndeki aracın sizden daha eski lastiklere sahip olduğunu biliyorsanız agresif olmak yerine öndeki araca yaklaşırken daha temkinli olmalısınız. Grosjean biten lastikleriyle elbette erken fren yapacak. Verstappen gibi geç fren yapması mümkün değil. Arkadan çarpan her zaman suçludur kuralı var. Schumacher zamanında Senna’ya çarpmıştı. O zaman da senna erken fren yapmıştı. Cezayı kim aldı? Tabi ki schumacher. Olaya objektif bakmak lazım

  10. Ya veriler gro da suc yok dio. Takim erken fren yok dio. Hakemler cezayi ergene kesti, millet hala erken basmis diyo

  11. Grosjean’nın kaza olduğunda geçen tura göre 5 metre geç fren yaptığını söylemişti Lotus. Aldığım ekran görüntüsünde Verstappen’in devir göstergesine bakarsanız bariz daha hızlı ve geç fren yaptığını video’yu izledikten sonra görebilirsiniz. Ayrıca 2 turdaki araç arasındaki mesafeler yanıltıcı olduğu için kaza olduğunda Grosjean erken frene basmış gibi gözüküyor ama aslında 2 turda da neredeyse aynı yerde frene basmış.

  12. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Grosjean biraz erken basmis frene. Verstappen’in sucu yok gibi.

  13. Bu video aldatıcı her iki videoda araç mesafeleri aynı değil. Bunu göze alarak yorum yazalım. İki video arasında en az 20 mt fark var

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Aga arac mesafesi ayni degilde, Grosjean frenlere biraz daha gec bassaymis bu kaza olmazmis. Arac mesafesi Grosjean’in vaktinden once fren yapicagi anlamina gelmez.

      1. “Arac mesafesi Grosjean’in vaktinden once fren yapicagi anlamina gelme.”
        Nereden biliyorsun vaktinden önce bastıgını ya tam yerinde bastıysa Verstappen limitleri kullanıp geç frene basmış olamazmı olabilir. Çünkü sonuç ksza

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          Video’da Grosjean, frene normal frenleme noktasindan erken basmis gibi gozukuyor. Elimde veri yok ve elbette Verstappen fren noktasini kacirmis olabilir. Ama video bana oyle gozukmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir