Benetton B200


Benetton tarihinde üretilen 19. araç olan Benetton B200, 2000 yılında Tim Densham tarafından tasarlanırken aracın teknik sorumlusu Pat Symonds, aerodinamik sorumlusu ise Ben Agathangelou’du.

Agip yakıtlarının hayat verdiği B200, 600 kilogram ağırlığında 6 vitesten oluşuyordu.

Araçta Playlife’ın FB02 motoru vardı ve Playlife motoru toplamda 10 silindire sahip olup, 780 beygir güç üretebilyordu.

Giancarlo Fisichella ve Alexander Wurz’un kullandığı araç toplamda 11 kez yarış dışı kaldı. Bunlardan 6’sı kaza, 2’si motor, 1’i elektrik, 1’i fren, 1’i vites kutus problemiydi.

B200 17 yarışlık sezonda Fisichella ve Wurz’un 3 kez podyuma çıkmasını sağladı ve aynı zamanda 20 puan kazandırdı.


Yorumlar

“Benetton B200” için 6 yanıt

  1. O sene Mclaren en iyi araca ve motora sahipti. Ferrari ve Schumacher elinden geleni yaptı. Asıl hayal kırıklığı Wiliams ve bu araçtı. Daha iyi performans yapması gerekirken Stewart ve Jordan çok başarılı oldular. Prost yine felaketti. Arrows, Minardi ve Tyrell için yine sıkıntılı bir yıl oldu. Playlife motoru aslında Meachorme motorudur. Renault F1 den çekilince eski motorlarını modifiye edip güçlü bir üretici desteği olmayan takımlara sağlanıyordu. Jordan da eski bir honda motorunu mugen modifiyesi ile o yıllar kullandı. Wiliams ve Benetton aynı motordan muzdarip güçsüz bir yıl geçirdiler. Aslında şaseleri iyiydi. Prost peugeot, Stewart ise Ford motoru kullanıyordu. Onlarda yeterli gücü üretemediler.

  2. şevki aksu avatarı

    Bence cok başarılı bir arçmış. O dönemin mclaren ferrari gibi araçları arasında podyuma çıkabilmesi büyük başarı bence.

    1. bencede motorun markasınıda tanıyamadım şimdilerde yok sanırım

      1. Renault nun bir önceki motorunu Meachorme firması modifiye etti. Playlife ise bu işe sponsor oldu. İsim o yüzden Playlife.

        1. Eyvallah Kardeşim bilgi İçin

          1. Rica ederim kardeşim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir