Honda'dan Galibiyete 2000 Dolar Prim

yazar:

kategori:

Honda, Jenson Button ya da Rubens Barrichello’nun 2008 sezonunda yarış kazanması halinde Formula 1 çalışanlarının yüzlercesine 2000 dolar ikramiye vereceği konusunda söz verdi.

Takımın HR müdürü John Marsden’a göre Backley kökenli takımda galibiyet başına 1,5 milyon doların üzerinde bir giderin olacağını ve bunun sadece takımdaki mühendisler ve mekanikerler olmadığını Backley fabrikasındaki temizlikçinin bile bu ikramiyeye dahil olduğunu açıkladı.

Marsden, bu hafta Londra’daki "Chartered Institute of Personnel and Development" konferansında HR yetkililerine yaptığı açıklamada takım ruhunu cesaretlendirmek ve motive etmek için yapılmış bir uygulama olduğunu söyledi.

Marsdern, teşvik primiyle ile ilgili ayrıca rakip takımlara geçiş olmasındansa çalışanların Honda’da kalması konusunda onları motive etmeyi umduklarını söyledi.

Personnel Today’e açıklamada bulunan John Marsden şunları söyledi: " Eğer kazanırsak herkes bundan yararlanacak, yarış mühendisinden temizlikçisine kadar herkes. Herkesin, kendisinin takımın bir parçasıymış gibi hissetmesini istiyorum. Sizden ayrıldıklarında kaybedeceklerini bilmeleri konusunsa insanların bu tür düşünce süreciyle karşılaşmaları gerekiyor."


Yorumlar

  1. ahahah olaya bak ama 2000 dolar çok az kişi başı olunca. Bence adam başı 5000 versinler 5 iyidir. Ayrıca TRF1 de payına düşeni alır 😀

  2. verdikleri paranın aslı yok f1 gibi bir yerde 2000 dolar komik kaçmıyormu hondanın zaten yarış kazanacak durumuda yok laf olsun torba dolsun)))))

  3. SinanFerrari avatarı

    Valla kazanamayacaklarını bildikleri için sallıyorlar bi şeyler işte.Ama hiç belli olmaz yağmur filan yağar 98 de spa da olduğu gibi bir yarış olursa paralar bir yarış için gider:)

  4. temizlikçiye bile vereceklermiş işte 😀 biz haberlerini yapıyoruz diye bize bile verirler o gazla 😀

  5. Abi 2000 usd bir formula 1 calisanini nasil mutlu ederki? ben ondan bahsediyorum, ayrica 500 kisi olsa yinede 1.5 milyon dolar etmiyo, Honda`nin basarisi icin aktif calisan olsa olsa 100 kisidir bunlarda 2000 dolara donup bakmazlar bile, bi yerde bi yanlislik var ama cozemedim 🙂

  6. Bu sene yarıs kazanamicaklarını onlarda biliyor anlasıran ki boyuna prim veliyor:D

  7. Paraları kasalarında kalacak gibi. Ayrıca Honda keşke motor sağlayıcısı olarak kalsaydı. Ligier Honda, Jordan Honda ve en önemlisi McLaren Honda geçmişlerini çöpe atmış ve rezil olmamış olurlardı… Şu anda BAR Honda(99yılı falan)dan daha güçsüzler.

  8. tifosi_uzunefe avatarı
    tifosi_uzunefe

    yaw bu takıma istediğin kafar para ver onlar ancak balığına yağmurlu yarışları kazanabilirler.gerçi bu sene onu yapazlae ama neyse…

  9. visor, yüz tane demiyor yüzlerce diyor haberde. aguride bile 100 çalışandan fazla vardır 🙂 tam olarak bilmiyorum ama ben büyük takımlarda en az 600-700 çalışan olduğunu okumustum sanki bir yerde.

  10. Bir daha oku istersen haberi ne dersin. 2000×100 demişsin de takım yüz kişiye prim vereceğim dememişki,yüzlerce çalışanına demiş. Sen o kanıya nasıl vardın? Kaldı ki bu 1,5 milyon dolarlık maliyet sadece primden ibaret değil.

  11. Aaah ah nerde o honda nın parlak günleri mclaren e verdiği motorları nın ne kadar başarılı olduğunu hatırlatırım. Bence Toyota ve honda Şasi tasarımında gelişebilirlerse onları ne reno ne de redbull yakalayabilir. Hatta başlarda bile oynayabilirler.

  12. 2000 dolar x 100 = 200.000 dolar yapar, e bu adam 1.5 milyon dolardan bahsediyo, cevirirken sifirlarda bi eksiklikmi oldu adminler ne dersiniz? 🙂

  13. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    isterse 1 mılyon euro pırım versn o aracla bırak yarıs kazanma honda sıralamalrda Q3e bıle kalamıycak bu sene q3 te bu sene renault ferrarı mclaren wıllıams bıde redbull pılotları greblr ısı zor hondann belkıde en ıyı pılot dızlımne sahıp takımlardan bırı ama arac kotu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir