Hamilton'ın Ferrari Hayalleri Yok

yazar:

kategori:

Alonso, Ferrari ile anlaştığının açıklanmasının ardından Ferrari’de yarışmanın her zaman hayali olduğunu söylemişti.

Bu konuda Auto Motor Und Sport’a konuşan Hamilton “Ben aynı şekilde hissetmiyorum.” Formula 1’i izleyerek büyüyen herkes bir aracı seçer. Bazıları Jordan ve sarıyı sevmiştir bazıları kırmızıyı bazıları gümüşü.”

“Ben her zaman gümüş olanı sevdim. Fernando’nun  buraya geldiğinde de bizimle yarışmanın hayali olduğunu söylediğini hatırlıyorum.Onun da hayali gümüş aracı sürmekti ancak birden fazla hayaliniz olabilir.” dedi.

Hamilton, 2010 takım arkadaşı hakkında spekülasyon çıkarmak istemedi ancak Kovalainen’in olmasını tercih ettiğini söyledi.

Hamilton “Ne olacğaını ya da olabileceğini sürekli düşünmemeye çalışıyorum. Kimin geleceğini gerçekten bilmiyorum ve buna odaklanmamaya çalışıyorum.”

“Arkadaşım olan Heikki’ye saygı gösteriyorum. Onun iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum ve onunla olmaktan mutlu olduğumu söyleyebilirim.” dedi.


Yorumlar

  1. Vega, Silver ve bir kaç tane arkadaş daha diyaloğunuz, yorumlarınız çok güzel. Tebrikler…
    Zevkle okunursunuz.

  2. ben lewis'in yerinde olsam (ah, kim istemezdi ki?) ben de mclaren'de hep kalmayi hatta kariyerimi orada bitirmeyi yeglerdim. tamam, ferrari bir efsane ancak herkes ferrari hayali kurmak zorunda degil. hem, lewis'in yaris kariyerini ve mclaren ile baglarini, ron dennis ile iliskilerini goz onunde bulundurursak, gayet normal.

    alonso'nun durumu ise cok daha farkli. sampiyon bir pilot olarak geldi ancak nasil gittigini biliyoruz. no offence arkadaslar, alonso'ya degil lafim. sartla oyle gerektirdi. ama lewis bu sezonun ozellikle ilk yarisinda q1'te takili kalan aracla gikini cikarmadi, bu yonuyle takdir ettim. iyisiyle kotusuyle takiminin arkasinda.

    bakin ben kimi'yi tutuyorum ancak kimi yaris kazanamayacak bir aracla mucadele etmeyi sevmez, pek tirmalamaz isin gercegi. ama lewis, alonso gibi pilotlar altindaki arac ne olursa olsun, puan bile alamayacak olsalar mucadele edip, gecis yapmaya calisarak en azindan seyircileri costurmasini bilirler.

    neyse, konu dagildi yine 🙂

    lewis belki deneysel takilabilir, ferrari'ye veya diger baska bir takima, bir ihtimal. hem de cok kucuk bir ihtimal. ancak ben kariyerini yine mclaren'de bitirecegini tahmin ediyorum.

  3. Silver Arrow avatarı

    lewis'i kimseye anlatmıyorum, lewis hakkındaki düşüncelerimi yazıyorum. o kendini anlatıyor zaten. ayrıca benim karşı çıktığım görüş alonso'nun hamilton'dan çok çok üstün bir pilot olduğu teziydi. zaten sekiz yıl f1'de olan bir pilotla üç yıldır f1'de olan bir pilotu kıyaslarken istatistikten çok verdiği ışığa bakabilirsin ki, böyle bakınca aralarında çok fark göremiyorum.

    istatistiksel anlamda schumacher de hem senna'dan hem fangio'dan üstündür ancak ben hala fangio ve senna'nın çok daha eşsiz olduklarını düşünürüm. elbette hepsi dev birer efsane, ancak onlar beni daha çok büyülüyor.

    bu anlamda istatistikler önemli, ancak her şey demek değil benim için.

    ancak alonso'nun mclaren dışındaki takımlar için hamilton'dan daha iyi bir tercih olabileceği görüşüne katılıyorum. sonuçta evet, farklı takımlarda yarışmış, daha tecrübeli ve komple bir pilot. zaten lewis'i başka takımda düşünmek de görmek de istemem. 🙂 mclaren'e çok yakışıyor o. lewis de bir takımda lider konumda olabilecek bir pilot, ancak henüz mclaren dışında bu özelliğini kullanabileceğini sanmıyorum. biraz daha olgunlaşması lazım. mclaren onun yuvası, bazı hataları her yerde böyle babacan tavırlarla karşılık bulmayacaktır…

  4. Alonso 2002 yılında tam sezonluk test pilotuydu, 2001 öncesinde düzenli test pilotu değildi, düzenli derken şunu kastediyorum 2002 yılında sadece Renault test ve yedek pilotu olarak görev aldı, 2001 de minardi ile yarıştı, öncesinde ise sanırım benetton ve minardi ile test yapmışlığı var fakat 2000 yılında f3000 de yarışıyordu… Eğer tecrübe olarak baz alırsak sadece 2002 yılını olaya katmak daha mantıklı olur… Öte yandan Hamilton ile Alonso gerçekten başarılı pilotlar ama sanki şu anda mclaren hariç her takım için Alonso Hamiltondan daha iyi bir seçenek; hız olarak fazla farkları yok, tekrardan aynı takımda olsalar, pistten piste aralarında ki zaman farkları 0.1 olur veya olmaz bazen Lewis geçer bazen Alonso, Alonso mclaren hariç diğer takımlar için daha iyi olduğunu iddia ediyorum, çünkü farklı takımlarda yarıştı, test pilotluğu yaptı, tecrübesi çok daha fazla, hızlı istikrarlı ve çifte dünya şampiyonu, arkasından gelen "Alonsomania" ve sponsorları da unutmayalım… Lewis ise henüz el bebek büyüdüğü Mclaren dışında yarışmadı, çok taraftarı var ama bu taraftarların çoğu Mclaren tarafından geliyor bence, Alonso'da ve Kimi de ise durum farklı, Alonso ve Kimi'yi tutan taraftarlar pilotları yer değiştirdikçe takım değiştirirken, lewis başka takıma geçerse mclaren çok ama çok az taraftar kaybedecektir diye düşünüyorum. ne yalan söyleyeyim mclaren taraftarları çok sadık benim gördüğüm kadarıyla…Herneyse, bence Lewis-Mclaren vs. Alonso-Ferrari özlenen heyecanı geri getirebilir, Massa Kimi ve diğerlerini göz ardı etmiyorum fakat bu 4'lü kapışırsa emin olun tadından yenmez…

  5. Fikir olarak ayrıştığımız yer de bu sınır meselesi zaten vega nitro. ama bu konuda rahatsız olmuyorum böyle provoke edici yazılar olmadan düzeyli bir şekilde tartışma her zaman güzeldir bana çok şey katıyor. bir de Alonso 2 sene test yaptı diye yazmışsın 2002 yi biliyorum ama diğer test sezonu hangisi bulamadım 2000 yılında da mı test pilotuydu?

  6. "ayrıca test pilotluğunu başarı olarak görmenize şaşırdım doğrusu. alonso'yu öveceksek yarışırken yaptıklarına bakmak yeterli, test pilotluğu yapmış olması kariyer istatistikleri açısından bir artı değildir."

    Şaşırmana gerek yok, çünkü çoğu zaman Formula 1 pilotları test pilotluğu yaptıkları an teknik bilgilerini geliştiriyorlar. Araçları limitte kullanmayı, nasıl tek turda hızlı olabileceklerini ve doğal olarak kendi limitlerini öğreniyorlar. Sonuçta avantajları var. Senin kabul etmediğin, ama yine de somut verileri olan kanıtlar. Ama eğer pilot test pilotluğunu kariyerinin son dönemlerinde yapıyorsa bu bir rütbe düşüklüğü ve "sana verecek yarış koltuğumuz yok" demenin kibar şeklidir.

    Genç pilot ekolünün ilk temsilcisi Jenson Button'dı yanlış hatırlamıyorsam.

    Gelelim Lewis hakkındaki düşüncelerime ve düşüncelerine. Sanırım beni anlamamakta kararlısın. Şöyleki ben Alonso şu an Lewis'ten üstündür der iken, sen beni Lewis'i eleştirir konuma getirmeye çalışmaktasın. Lewis’i bana anlatma, bir McLaren taraftarı olarak kendisinin pozitif yönlerini biliyorum.

    Lewis F1'de sıra dışı olan bir şeyi değil ama daha önce yapılanların istatistik olarak en iyisini yaptı. Neydi bu sıra dışı olmayan olay? Genç pilot ekolü. Daha önceki yorumlarımı (2007-2008 sezonu) takip ettiysen mutlaka Lewis'in çabuk öğrendiğini ve tecrübelerini arttırdığını zamanı gelince "efsane"ler arasında yer alacağını söyledim.

    Bildiğin üzere genç pilot ekolünün ilk temsilcisi Jenson Button’dı. Ralf’ten 12 puan az almasına rağmen gerçekten iyi bir performans olduğunu söylemem gerek. Ardından da Fernando Alonso geliyor. En genç yarış kazanan, en genç pole kazanan, en genç şampiyon olan pilottu Vettel ve Hamilton gelmeden ve rekorları alt etmeden önce (Alonso hala en genç çifte dünya şampiyonu). Bu yüzden Hamilton’un 2007 sezonu sıra dışı değil ama istatistik olarak eşsizdir.

    Minardi, cümlelerimi okuduysan tam olarak şöyle kelimeler geçmekteydi. “şimdiye kadar, günümüze kadar” “gelecekte ne olur belirsiz” gibi. Kariyer bitişi bir sınır koyar istatistiklere ve analizi kolaylaştırır. Ben de sınırımı “bugün” olarak belirliyorum ve ona göre yazıyorum. Düşüncelerimi daha doğru analiz etmeni, dikkatli okumanı öneriyorum. Şu ana bakarsak Lewis’in ve Alonso’nun yaptıkları ve CVleri ortadadır. Ortalama puan olarak Lewis önde, şampiyonluk sayısı olarak geride. Ne mutlu Alonso’yu tecrübe konusunda geçmesi, şampiyonluk konusunda geçmesi. Hatta bunları McLaren aracı kullanarak yapması. Şu ana bakarsak Alonso üstün. Kanıtlar kariyerde var.

  7. kişisel olarak pilotların karşılaştırılmasına karşıyım. pilotlar hiçbir zaman eşit şartlar altında yarışmazlar. aynı takımda olsalar dahi çoğu zaman psikolojik durumları farklı olabilir. mesela pilotlardan biri şampiyon olmuş kendini kanıtlamıştır diğeri şampiyonluk baskısını üzerinde hissetmektedir ya da biri takıma yeni gelmiştir diğeri senelerdir aynı takımdadır vs. ancak illaki karşılaştırma yapmak isteniyorsa bu, istatistiklerle ve pilotların kariyerleri bittikten sonra olur. Bu bağlamda henüz kariyeri devam eden iki pilot hakkında karar vermek anlamsızdır. bu benim görüşüm tabii katılmayanlar olabilir ancak şu x pilot y pilottan iyidir hayır y x'ten iyidir tartışmaları bana çok anlamsız geliyor. kariyerleri bitsin, istatistik yardımıyla analiz yapalım.

  8. Silver Arrow avatarı

    alonso'nun hakkını veriyorum zaten. schumi'yi de sevmem, ancak onun kariyerini ve yeteneklerini sorguladığım anlamına gelmez bu…

    ayrıca test pilotluğunu başarı olarak görmenize şaşırdım doğrusu. alonso'yu öveceksek yarışırken yaptıklarına bakmak yeterli, test pilotluğu yapmış olması kariyer istatistikleri açısından bir artı değildir.

    hamilton test pilotluğu yapmadı. birkaç ay mclaren'le test yaptı ancak, bunu saymıyoruz galiba. ancak mclaren'in himayesinde yetişti. ron dennis onun yeteneğinin farkına o çok küçükken vardı. düşünün, daha 13 yaşında ron dennis'e gelip ''birgün takımınızda yarışacağım'' diyebilecek özgüvene sahipti. büyük patronun onu f1'e nasıl hazırladığını tahmin etmek zor değil.
    eğer test pilotluğu yapması gerekseydi yapardı. ron dennis belki de medyanın ve f1 camiasının baskılarına dayanamayarak onu o koltuğa erken oturttu. ancak hiç de yanlış yapmadı bence. ilk sezonunda bolca tökezledi, ancak çok da çabuk öğrendiğini kanıtladı. peter windsor'ın onu malezya'da gözlemleyip yazdığı bir yazısı vardı. lewis'in ilk kez yarıştığı bir pistte virajların püf noktalarını ne kadar çabuk kavradığıyla ilgili bir yazıydı.

    f1'e adım atar atmaz gösterdiği performanslar göz alıcıydı. malezya'da yaptıklarıyla pek çoğumuzun hayranlığını kazandı. evet, şanslıydı, çok iyi bir takımla başladı kariyerine. ancak o koltuğa oturması sürpriz değildi asla. yeteneğinin, hırsının, kazandığı başarıların bir sonucuydu. o koltuğun hakkını veriyor, vermeye de devam edecek.

    daha kaç kez yazmam gerekiyor bilmiyorum, alonso harika bir sürücü. bunun için ron dennis'i şahit göstermeme gerek yok, yaptıkları ortada. ancak hamilton daha üç yıl geçirdi şu f1'de yahu. daha çığ gibi büyüyecek o. umarım büyüdüğü yer mclaren olur.

  9. Şu ana kadar Alonso Hamilton'dan üstündür. Gelecekte ne olacak bilemem ama bugünlere kadar geçen süreci ele almak gerek. Alonso'nun Hamilton'dan üstün olduğunu kanıtlamama gerek yok. Sadece CV'sine bakacaksın. 2 dünya şampiyonluğu, test pilotluğu (2 sezon), teknik bilgileri, transferleri ve yarattığı etkiler (Renault McLaren arası Alonso savaşı, Ferrari'nin 2004 yılından beri Alonso'yu istemesi, Renault'un Alonsoyu takımda tutmak için planları 2008 ve 2006 yılı için) yeterli somut kanıtlar değil mi sence? Hangi takımlarda yarışmış, son 10 yılın en prestijli takımlarında ardı ardına pilotluk yapan biri mi (ayrıca geçmişte kim yapmış bunu onlara da bakabilirsin) bunlara bakacaksın. Çok sayılacak şey var.

    Son yorumunda, son paragrafta durumun belli oluyor aslında. Alonso’yu sevmek zorunda değilsin, kimse zorunda değil. Ama hakkını vermeniz gerekir. Alonso her şeye rağmen McLaren için ve doğal olarak kendisi için son ana kadar şansını zorladıysa; sadece sizin görmezden geldiğiniz ama gerçekte Ron Dennis’in bile değindiği etkileri olduysa bence bunu yapmanız lazımdı. Açıklamalar sizi yaralamış olabilir, doğaldır ama Alonso’nun da durumunu düşünmek gerekir.

    Son sözü Martin Whitmarsh söylesin.
    “Bu söylentileri duydum ancak söylentilerin aksine ne Fernando ile ne de menajerleri ile görüşme yaptık. Ancak Fernando harika bir sürücü… asla bilemezsiniz

  10. Silver Arrow avatarı

    ayrıca, alonso'nun şampiyonluğu beni hiç de kötü etkilemedi şahsen. herkes kendi adına konuşursa sevinirim. kendimi bildim bileli mclaren'i tutarım, ancak ferrari dominasyonunu bitirdiği için çok sevinmiştim alonso'nun şampiyonluğuna. mclaren taraftarı olmaktan öte bir f1 severim çünkü. ancak bildiğiniz gibi 2005'te mclaren'le, yani raikkonen'le çekişti şampiyonluk için alonso. bu elbette üzdü, doğal olarak üzüldük. kaybettik çünkü. ancak sonuçta schumacher ve ferrari dışında bir şampiyon çıkmıştı.

    alonso'nun ikinci şampiyonluğunu en azından o yıl almamasını istemiştim sadece. schumi'nin şampiyon olarak veda etmesini istemiştim f1'e. ancak olmadı. sonuçta bizim takım kötüydü o sene. ancak her yarışı gözümü bile ayormadan izledim. yıllardır da öyle yapıyorum. mclaren iyi olsun olmasın. tüm bunların da taraftarlıkla fanatizmle alakası olamaz sanırım.

    alonso'yu sevmiyorum. sevmek zorunda da değilim. ancak bunun başarısını çekemememle bir alakası yok. ayrıldığı takım aleyhinde açıklamalar yaptığı için. hamilton da ileride başka bir takıma gidebilir. ancak hayali mclaren'de yarışıp şampiyonluklar kazanmaktır kesinlikle. giderse ve mclaren hakkında kötü sözler söylerse o zaman değerlendiririz…

  11. Silver Arrow avatarı

    djarum, herhangi bir iddiada bulunmuyorum. alonso'nun cümlesidir bu, sadece ondan alıntı yaptım.

    alonso'nun kazandırdığını söylediği 0,6 sn otomobilin gelişimiyle ilgili, pilotun q3'e kalıp kalmamasıyla değil.

    vega_nitro, uğraşmışsın, hepimizin bildiği şeyleri toplayıp yazmışsın, zahmet etmişsin de benim söylediğim şey çok farklı. alonso takıma katkı sağlamıyor demiyorum, alonso kötü pilot demiyorum. hatta defalarca benim için şu an üç pilot var, raikkonen, hamilton, alonso yazdım buralara.

    yalnızca alonso'nun hamilton'dan üç gömlek üstün olduğunu kabul etmiyorum ki bunu kanıtlayacak bir veri de yok ortada.

  12. Bu arada flood olmasın diye çekindim ama herkesin unuttuğu bir olay daha var: Lastikler

    http://www.padokf1.com/haber/13519 15 Mart 2007

    Bugün Albert Park Pistinde yapılan resmi FIA basın toplantısında konuşan Alonso, 2007 sezonunda 11 takımın kullanacağı yeni Bridgestone Potenza lastiklerinin, geçen yıl kullandığı Michelin lastiklerine göre çok farklı olduğunu kaydetti ve yoğun kış testleri boyunca yeni lastiklere zihinsel olarak uyum sağlayamadığını belirtti. Alonso konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
    "Yeni lastiklerden dolayı otomobillerde büyük fark olduğuna inanıyorum ve bunun herkes için geçerli olduğunu sanıyorum. Bir kere eski lastiklere oranla tutunma ve performans kaybı yaşadık. Sürüş tarzı da daha kompleks ve farklı bir hale geldi. Bence takım arkadaşım Lewis Hamilton da dahil olmak üzere, Formula 1'e yeni gelen çaylakların lastikler konusunda bizden daha avantajlı olduklarını düşünüyorum. Birçoğu benzer hamurları GP2 Serisinde kullandıklarından, diğerleri de zaten herşeye yeni olduklarından herhangi bir uyum sorunu yaşamayacakları gibi, sürüş tarzlarını da değiştirmek gibi bir sorunları olmayacak"

  13. Ve Ron Dennis ile açıklama ve hafıza canlandırma faslını kapayacağım.

    "
    Alonso'nun özellikle teknik yeteneklerine ve otomobilin geliştirilmesinde neleri istediğini bilme özelliğine değinen Dennis, kendisi ile çalışmaya başladıktan sonra İspanyol Pilotun, beklentilerinin çok üzerinde olduğunu kaydetti."

    http://www.padokf1.com/haber/13433 09 Şubat 2007

  14. Silver Arrow, yorumlarımı görürmüsün bilmiyorum ama yazıyorum.

    Birincisi çoğu McLaren taraftarında (bildiğim ve gördüğüm üzere) uzun zamandır şampiyon olamamaktan ötürü bir huzursuzluk vardır. Hem Ferrari'nin serilerinden hem de Alonso'nun ardı ardına olan şampiyonluklarından dolayı. Gerçi benim de Ferrari serileri yüzünden baya kötümserliğim vardı (neyse ki 2003'ten beri en favori pilotum da Alonso..) İşte bu yüzden "Alonso'nun şampiyonluğu bizi etkilemedi" demek komik oluyor. Etkilenmeyen, kızmayan, gıcık kapmayan bir taraftar yoktur böyle olaylarda. Mesela 8. virajda yoldan çıkan ve Alonso’ya 2.liği hediye eden Montoya bir McLaren taraftarı için üzücü anlardan biri olabiliri.

    Alonso’ya yapılan eleştrileri görmek için biraz daha dikkatli bakman gerekecek ne yazık ki, taraftar gözü ile görmen zor. Alonso’nun hayallerine “Alonso nun ki karışık”, “Hamilton un dediği gibi Alonso nun çok hayalı varmış,belki brawn hayalini de görürüz:P .” gibi yorumlar da görülebiliyor bu sitede ne yazık ki. Ben de bu yüzden Alonso’nun açıklamalardan alıntılar yaparak, hayal konusunu derledim.

    Gelelim Hamilton’un Alonso’dan üstün olup olamama konusuna. Silver Arrow’un tezi, Alonso ile Hamilton aynı anda yarışırken Hamilton hep kendisinden önde olmuş şampiyonada. 2007 yılındaki açıklamalar ve haberleri baz alarak Alonso’nun nasıl bir durum içinde yarıştığını ama bunlara rağmen Hamilton’dan yaklaşık 20 tur fazla şampiyonluk şansını sürdürdüğünü anlattım. Hamilton kendisine verilen desteklerle, rahatlıkla Brezilya’da şampiyonluğunu elde edebilirdi, çünkü epeyce bir puan farkı vardı. 2008 yılında ise Alonso’nun tekrar takıma geri dönünce Renault’ta bir atılım olduğunu görüyoruz. İllegal Singapur kazanmasını yazmazsak yine bir 1.liği var, Brezilya’da ise podyumu. 2009 yılı ise güncel zaten neler olduğunu herkes bilmekte. Açıklamaları arşivde bulabilirsiniz. Ne yazık ki Hamilton’un 2007 Torro Rosso aracı gibi kötü bir araçla ne yapabileceğini görmedik. Sakın bana McLaren MP4-24 kötüydü demeyin bu arada. Ama Alonso’nun 2001 yılında Minardi sürüşünü, Benetton araçlarını zorlayışını hatırlayacaklardır.

    Ayrıca Alonso teknik bilgisi, daha önce 2 sezon test pilotluğu yapmışlığı, krizlerden çıkabilme ve krizlerde moralini düşürmeme konularında Hamilton’dan üstün. 2009 Avustralya GP’sini biliyoruz. Ayrıca istatistik olarak Hamilton (puan kazanma yarış başına) Alonso’dan üstün olmasına rağmen, bir şampiyonluğu eksik. Şimdi gelip buraya Alonso Hamilton’dan üstündür demek, oldukça deneysel bir yaklaşım oluyor F1 için.

    Araç geliştirme konusunu kendi düşüncelerimle açıkladım. Pilotlar daha çok kısa vadeli güncellemelere etki edebiliyorlar. Araçları hissetmeleri, tepkilerini analiz etmeleri mühendislere problemi çözmek için daha kolay şartlar sağlıyor. Bunu inkar etmek olanaksız. Ayrıca 0.6 saniye gibi verileri vermek zor, somut bir kanıtlama yok (Alonso’nun böyle demesini de yanlış bulmaktayım böylece). Ama uzun süreli değişiklikler güncellemeler, aracı ilk tasarımına bağlı. Gördüğümüz üzere Sauber oldukça kaliteli teknik ekibi ve mühendisleri olmasına rağmen McLaren kadar gelişemediler. Burada aracın esnek olması, değişiklikleri kolay uygulayabilme gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

    Ama Alonso’yu övmek için neler demişler bakalım.

    30 Eylül 2009 http://www.padokf1.com/haber/15018 Ve Beklenen Açıklama Geldi: "Alonso Ferrari'de" haberi

    Dominicali:
    “takımımıza dünya şampiyonu ve zafer kazanan bir başka pilotun gelmesinden mutlu ve gururluyuz. Fernando Alonso muhteşem yeteneğini iki kez dünya şampiyonu olarak kanıtlamış bir pilottur

    04 Mart “2004” http://www.padokf1.com/haber/10614 Ferrari'nin Alonso'ya İlgisi Artıyor haberi

    Montezemolonun sözleri
    Almanya'da yayınlanan Stern Dergisine verdiği demeçte Montezemolo, daha önce yaptığı açıklamalarda Kimi Raikkonen'i bir Ferrari'de görmek istediğini, ancak şimdi de ortaya koyduğu müthiş performans ve yetenekleri nedeniyle Alonso'yu takımına almak arzusunda olduğunu belirtti. Formula 1'deki daha ikinci sezonunda ilk GP zaferini kazanan Alonso'yu yakın takibe aldıklarını gizlemeyen Montezemolo, Ferrari'de yeteneksiz ve tecrübesiz pilotlara yer olmadığını söyledi. "Alonso'nun çok büyük bir potansiyeli var ve gelecekteki bir Ferrari koltuğu için en önemli aday" diyen Ferrari Başkanı, Alonso'yu bir zamanlar Benetton'da yarışan Michael Schumacher'e benzettiğini kaydetti.

    Bakın 2004 yılına gittiğimizde neler ortaya çıkıyor. 2009 ile paralellik var.

  15. Silver Arrow,alonso için hani her gittiği takıma 0,6 sn kazandırıyordu bu adam, demeden önce biraz düşünseydin bu iddiada bulunma yalnışına düşmezdin,son iki sezon renault un ikinci aracı Q3 e kalabilmiş mi dikkat ettin mi.

  16. Başarılı ve herzaman gündemde olan insanları hiç kimse çekemez dünyanın kanunu böyle bırakalımda içindekileri döksün yazık baksana Lewis'i kollar olmuş bişeyler söylesinde bende şunu şunu açıklayayım amaçları farklı abicim dertleri başka bunların.

  17. Silver Arrow avatarı

    alonso'ya kötü pilot demiyoruz da, hamilton'dan birkaç gömlek üstün olduğu kanısına nerden vardınız onu anlamadım.

    bahaneler sıra sıra. altında iyi araç olunca alonso otomobili geliştirmiş oluyor, altında iyi araç olmayınca, takım iyi otomobil veremedi oluyor. hani her gittiği takıma 0,6 sn kazandırıyordu bu adam? 🙂 ''araç geliştirmeyi beceremeyen'' hamilton'ın takımının sezon içindeki gelişimine bakın. haa, pardon, hamilton'ın takımının simülatörüne bakıncı renault'nunki playstation gibi kalıyordu değil mi?

  18. hamiltonun alonsonun önünde olmasının tek sebebi renaultun son iki sezon alonsoya iyi araç verememesidir ki" o araca rağmen puanlar almayı başardı" 2007 yılında ise alonsonun geride kalması takım içindeki huzursuzluğu ve ronun tutumu ile ilgiliydi. Kusura bakmayın ama alonso hamiltondan birkaç gömlek fazla bunu seneye ferraride gösterecek zaten;)

  19. ne oldu kötü birşeymi söyledimde yorumlarım silindi.

  20. anlaşılan gökhanın allahı ile hamiltonun allahı ayrı(haşa).sen hamiltonun allahına tapmaya devam et sizin gibilerden başka şey beklenmez zaten.birde musab gibikimicilerin heryere burnunu sokmasını anlamıyorum.haber hamilton ile alonso haberi kimiciler ve musab gibileri burda .kardeşim sizi mclaren bile kaale almıyorken sizi gelmiş mclarene yağcılık yapıyorsunuz.gidin önce bir takımla anlaşın ondan sonra gelin.brde bu lewisi anlamıyorum alonso lewisin hakında ileri geri konuşmazken bunun yaptığı (gazeteciler zorla sormuş olsa dahi) düpe düz çekinmektir.neden çekinmek diyeceksiniz, bilmem dikkatinizi çektimi ama alonso ferrariye geçtikten sonra lewisten bu tür açıklamalar gelmeye başladı.

  21. Silver Arrow avatarı

    ahahah… yahu alonso ne yarası açsın bizde? f1'e geldiğinden beri alonso'nun önünde bitirmedi mi bu çocuk şampiyonayı yahu, ben mi yanlış hatırlıyorum? 🙂

    ayrıca alonso'ya kötü söz söyleyen de yok burada gördüğüm kadarıyla.

  22. vega_nitro salih değil sinan:)Tonlar varsın değişsin değişmeyen şey "kırmızı" 🙂

  23. " Ahmet Keleş Tarih: 25.10.2009 11:44:15 "

    "bunun aynısını Alonso Mclaren için de söylemişti. "

    Yazdığım ilk yorumda teker teker linkler ve tarihler vererek Alonso'nun açıklamalarını yazdım. Okumuşsundur.

    Soracağım şimdi sana, Alonso McLaren'de yarışma hayalini gerçekleştirdi mi? Evet. Şampiyon olma ihtimali varmıydı, onun için mücadele etti mi? Evet. Ama Alonso'nun McLaren'de iken kendini evinde hissetmediğini de açıklamalarında okudun. Şimdi Alonso'nun bu hayalini de kendisini eleştirmek için kullanmak için 2 kere düşün.

    McLaren'in renk kombinasyonu kendisini seyretme nedenlerimden biriydi 98 yılından itibaren. Gümüş, siyah, beyaz ve bazen arada ek olarak kırmızı. Sponsorlara göre renklerin tonu ve kendisi değişebiliyor ayrıca salih bozok'a Ferrari'nin kırmızı tonunun değiştiğini biri hatırlatmalı (:D). Jordan sarısı, Renault mavisi, Sauber mavisi de güzel renklerdi. Manor'un siyah aracı da şık olabilir.

  24. Bana göre değil,formula 1 camiasında temizlikçisinden pilotu na takım patronundan sponsoruna kadar herkes biliyor ki en komple pilot alonso dur,bakın en sempatik pilot demiyorum en sevilen pilot demiyorum en iyi formula 1 piilotundan bahsediyoruz sevip sevmemek ayrı onu karıştırmayalım

  25. ferrari ya da başa bir takım f1'de ulaşılacak bir zirve değildir

  26. Emir Çolak avatarı

    Ne alaka? ben onu severim sen baskasını taraftarlık böyle birseydir zaten, herkez birbirine saygı duymalı.

  27. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso ne derin yaralar acmış sizde yaw. hala iğleşmedi heralde kaşıntı yapıo yaralar. bırakın artık şu adamla uğraşmayı gelecek sene daha derin yaralar acabilir benden sölemesi :))))))))

  28. Emir Çolak avatarı

    Sana göre alonso 😀 F1'de tutmayacağım tek adam Alonso.

  29. musab bera,yakında 159 kişi olacak anlaşılan,alonso nun fan sitesini takip ettiğine göre,raikonenin f1 i bırakmasından sonra sizin iyi bir yere kapak atma düşüncesinde olduğunuzu gösteriyor,e tabi en iyi pilot alonso olduğuna göre yalnış bir tercih yapmış sayılmazsınız.

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso o takımdan ayrılalı 2 sene oldu hatta 3 sene olcak :)) allaha şükür.

  31. Sen öyle san SpeedMan :)Doğru yolu bulman için seni Ferrariye davet ediyorum.Diğer arkadaşları da tabi.Geçici renklerle değil daimi renklerle ancak mutluluğa kavuşursunuz.:)

  32. Yahu niye gümüşü seviyoruz diye illa sitem çekmemiz gerekiyormuş gibi bir düşünce var, annamış değilim. Gümüş kırmızıdan çok daha iyi hissettiriyor; denemeyenler bir denesin 🙂

  33. Ulaşcgım Alonso'nun yanında 1 sene geçirdi ondan bu kadar çok konuşuyo olmasın:)))

  34. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    lewis cok konusuon sen bıdı bıdı susta adam sansınlar

  35. Ahmet  Keleş avatarı

    "Alonso, Ferrari ile anlaştığının açıklanmasının ardından Ferrari'de yarışmanın her zaman hayali olduğunu söylemişti."

    bunun aynısını Alonso Mclaren için de söylemişti.

  36. kaan kaanhan avatarı

    monti senna konusunda yalan söyledi nasıl olsa doğruluğunu kimse ispat edemeyecek, bende yalan diyorum o zaman. senna ferraride yarışmadı yarışmakta istemedi. bana senna söle böle söyledi demekle olmuyor bu işler.

  37. Lewis gerçekleri konuştuğunda hep ukala oluyor nedense

    başkaları doğru bir laf ettiğinde aslan kaplan ilan ediliyorlar.Lewis benim hiç FERRARİ hayalim olmadı diyor hepsi bu benimde hiç bir zaman Ferrari'yi hayran olmak yada onu sevmek gibi bir düşüncem olmadı bunu anlamak bu kadar zormuş demek ki!!!

  38. Hamilton noluyor ağzın yüzün oynuyor.

  39. efendimayin  avatarı

    Senna ferraride yarışmadı ama bir efsanedir. Ferrariye gitmek şart değil bence tebrikler hamilton.

  40. Ahmet  Keleş avatarı

    hadi diğer takımlardeyken ferrari hayali olabilir orası tamam da adam zaten Mclaren da hem de küçüklüğünden beri o zaten olabileceği en iyi yerde neden Ferrari hayali kursun Galatasaray veya Fenerbahçeden bir futbolcunun diğerinin hayalini kurması gibi birşey bu

  41. Başkalarının bu tip düşüncelerini ölümüne savunmamak lazım. Zamanın ne getireceği belli olmaz. Geleceği kimse bilemez.
    Bizlerin hayatında olduğu gibi sadece son 10 yılda değil Formula 1 tarihi boyunca böyle şeyler görülmüştür.

  42. Ferrari herkesin hayali olmak zorunda değil. Hamilton'un yaş gurubundakiler için Ferrari çoğu zaman hayal etmek için bir seçenek bile değil. Sadece ülkemizde durum farklı.

  43. arkadaşlar alonsonun türkiyedeki hayran kitlesinin sayısı nedir? al cevap…158 kişi:)))fan sitesinde yazıyor. bir vagon dolusu insan. sadece bu….

  44. kemal sunalın bir filmi var. filmde cimboma transfer oluyor. damarlarımı kesseniz kanım sarı kırmızı akar diyor ardından fenere kaçırıyorlar basın açıklaması damarlarımı kesseniz sarı lacivert akar diyor. alonso böyle bir adam. ama hamiltonda iddialı konuşmuş. yarın başka bir takıma giderse benim tek takımım mclarendir diyebilecekmi? zor. bu arada haberden kovalainenin gitmesini istemediği kimininde gelmesini istemediği anlaşılıyor. kendi başarısını takımın başarısı önünde tutuyor gibi geldi bana…birde kendini geçebilecek potansiyelde bir pilotu bayağı kıskanır gibi geliyor. desenize alonsodan bir yılda çok şeyler öğrenmiş ve öğrendiklerini uyguluyor. onu geçecek birini kabullenemiyor.

  45. Alonso her zamanki gibi kıvırmış yine.

  46. Allah' ına kurban Hamilton..İşte budur.

  47. her canlı ölümü tadacağı gibi…

    her dünya klası pilotta ferrarinin tadına bakacaktır…

    proust-schumi-kimi-alonso-lauda-ve hayatta olsayda bir sezon sorna ferraride yarışacak olan senna…

  48. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Aman istemem öyle McLaren'den gelecek kimseyi, Herkes yerinde olsun; isterim ki yıllarca yarışsınlar. Sevmem öyle sadakatsiz adamı. Hamilton, McLaren demek bunu biliyoruz ve öyle kalsın.. Dostluk başka rekabet başka.

    Schumi bile McLaren'e gitseydi benim için bitmişti… ama böyle benim gönlümde efsane olmaya devam ediyor.

  49. önemli olan hayalindeki takımda yarışmak değil bence fisichella örneği gibi ferrari hayaliydi de ne oldu yüzüne gözüne bulaştırdı herşeyi kimse fisichella'nın ferraride yarıştığının farkında bile değil.Bence herkes başarı kazandığı takımda mutlu olmalı.Ben f1 pilotu olsam ferraride yerışmak istemezdim açıkcası ferraride yarış kazanmak başkadır ferrariyi ezip yarış kazanmak çok daha başkadır..

  50. Emre Yılmaz avatarı

    Ben bir pilotun Ferrari içinde yarışmayı istemediğine inanmıyorum. Ferrari F1 takımı oluşumundan çok daha farklı gerçek bir takım…

  51. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    levisin şampiyon oldugu sene bile ingilterede yılın en iyi pilotu secilen bi adama bu kadar sallamak cekememezlikten baska bişey degil

  52. İlk önce Alonso kelimesi geçen veya geçmeyen her anda, boş ve aşırı bir şekilde kendisini eleştirmenin; bu pilotu içten içe çekemediğinizi ve bazı nedenlerden dolayı da kıskandığınızı gösterdiğini düşünüyorum.

    Neyse konuya girelim. Genç yarışçılar çok hayal kurallar doğal olarak. Hayallerinden bazıları F1’de yarış koltuğu bulmak, sonrasında TV’de gazetede dergide gördüğü pilotların takımlarında yarışmaktır. Ama bu hayaller genelde şartlara göre güncellenir veya uygulamadan kaldırılabilir. Profesyonel olmak doğru zamanda, doğru verilen kararlar ile sağlanıyor ve bu kararlar bazen senin duygun dahilinde olmuyor, istemeden duygusuz davranarak yol çiziyorsun. Bu yüzden oversteer’ın yorumlarına katılıyorum.

    Şimdi tekrar odak noktası olarak Alonso’yu almaya devam edeceğim, sakıncası yoksa farklı sitelerden haberler ile.

    2 Kasım 2007, http://www.padokf1.com/haber/14103 “Alonso ve McLaren yollarını ayırdı” haberi.

    “Daha küçük çocukken ve karting yaparken, McLaren'de yarışmanın hayalini kurmuştum. Ancak gerçek yaşamda bazen herşey umduğunuz gibi olmuyor. McLaren'in çok büyük bir takım olduğuna ilişkin düşüncemde hiçbir değişiklik olmadı. Evet, geçtiğimiz szon içinde karşılıklı olarak inişli ve çıkışlı dönemlerimiz oldu ve bu olaylar maalesef bana ve takıma çok olumsuz yansıdı. Ayrıca, McLaren'de bir türlü kendimi evimde hissedemediğim de doğrudur. Takım içersinde ayrıcalık ve farklı muamele yapıldığı yönünde sadece ben değil, içeriden ve dışarıdan da bu paralelde görüşler ve değerledirmeler yapıldı.”

    19 Aralık 2007, http://www.padokf1.com/haber/14165 “Alonso McLaren’da geçen seneden pişman değil” haberi.

    “Fernando Alonso, Renault ile kontrat imzalamasına karşın Ferrari'ye geçme düşüncesinden vazgeçmediğini söyledi.” Ek olarak McLaren için “20 tur kala hala kariyerimin peşpeşe üçüncü şampiyonluğunu kazanma şansım vardı. Bu nedenle geçen yıla hiç de sanıldığı gibi pişman değilim”

    1 Ekim 2009, http://www.padokf1.com/haber/15020 “Alonso rüya transferden çok mutlu” haberi.

    “Ferrari pilotu olmaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Şaha kalkmış atı kullanmak, bu işi yapan herkesin rüyasıdır ve şimdi bu rüya benim için gerçekleşiyor”

    Hafıza tazeledikten sonra sonuca dönelim. F1 gerçekten acımasız ve duyguları ön plana almanın ihtimalinin çok az olduğu bir alan. Kimsenin kontratı garanti değil, düşünceleri kesin değil. Button şampiyon olduktan sonra Brawn’dan ayrılabilir, bu ihtimal gözüküyor. Schumacher dünyanın en saygı duyulan serisini yaptıktan sonra Ferrari’den ayrıldı, Lewis Hamilton da McLaren ile beklediği (2007-2008 ile eş değer bir beklenti) performansı yakalamayında profesyonel düşünüp bir karar verecek.

    Son olarak geçmiş haberlere baktıktan sonra F1’de spekülasyonların çok olduğunu ama bu spekülasyonların yarısından fazlasının doğru olduğunu söyleyeceğim. Mesela 2007 sezon sonu haberlerine göre “McLaren 2008 sezonu için en çok Ferrari’den çekiniyor”du.

  53. Ahmet  Keleş avatarı

    hamilton'ın hayalleri gerçek zati

  54. Bu hamilton takımına o kadar bağlıysa,sezon başında yalan skandalından sonra neden mc lareni bırakabileceğini söyledi,çok bağlı olduğu takımı tur yediği için olmasın?ayrıca alonso,hiç bir zaman hamiltondan şikayetçi oldoğunu ben duymadım yani problemi ron denisti olayı niye çarpıtıyosunuz R 30

  55. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Alonso'nun en büyük hayali bence Mclaren değil Mclaren yada Ferrari'den birinde şampiyon olmak
    Alonso Mclaren'a gitti ve Hamilton'un ondan iyi olduğunu, Hamilton varken o takımda şampiyon ve 1 numaralı pilot olamıyacağını anladı ve ayrıldı
    şimdi sıra Ferrari'de umarım Massa'danda nasibini alır

  56. ''sumi ferrari ye geçtikten sonra kaç yıl aradan sonraa şampiyon olduu hatırlatırım''

    Burada ne demeye çalıştın anlayamadım ?

  57. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    algılama sorunu mu var. Senelik hayranlık da neyin nesi.Çocukken brawn hayranı mı olucan. Siz oralarda döneklik normal mi bilmem ama normalde insanlar bir takım tutarlar.Bu adamlarda karting zamanında bi hayallari varmış. Lewis in mclarenmiş adam yarışıyor. yarın başka takıma tabiki geçicek. Alonso nun ki karışık

  58. kim ne derse desin hamilton çok açık sözlü bir pilot takımını hiç bir zaman eleştirmedi zor günlerinde bile ama alonso çok eleştirdi sumi ferrari ye geçtikten sonra kaç yıl aradan sonraa şampiyon olduu hatırlatırım lewis herzaman alonsoyaa cevap verdii pist üzerinde nerde olursa olsun bunu kabullenmek gerek tıpkı benim kabul lendiğim gibii

  59. yaw bu avatarı da anlamadım gitti. hergün değişiyor. yanlış bişey mi yaptım acaba.

  60. 0versteer çok haklı,
    şöyle ki; brawn ın 2010 dada açık ara galip geldiğini düşünelim.(mesela yani):) işte o zaman tüm plotların hayalini geç harikalar diyarı olacaktır.

  61. 2010 da sadece lewis ile ferrarideki alonso ve massayla başa çıkamayız, yani heikkiyle olacak bir iş değil bu, 2008de mesela heikki yüzünden takımlar şampiyonasını kaybettik, lewis'e ayak uydurabilecek kimi veya rosberg gibi pilotları almalıyız, gönderin artık şu kovayı ya ağlıcaz artık.

  62. sevgin mutlu avatarı

    Benim hayal kelimesinden anladığım şey en çok yarışmak istediği yer yani Hamilton'un en çok yarışmak istediği yer Mclaren'dı. Fakat şöyle bir şey dememiş ki Hamilton Ben sadece Mclaren'da yarışıcam başka yerde yarışmam dememiş gün olur Ferrari gün olur Mclaren ama hayal hep aynı kalır. Şöyle bir örnek vereyim ben Tanju Çolak bir galatasaraylıydı fakat Fenerbahçe'de de oynadı ama o zaman bile Galatasaraylıyım diyebiliyordu yani Fenerbahçe'ye gitti diye Galatasaraylı olmaktan çıkmadı veya Galatasarayı sevmeyi bırakmadı.

  63. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu aralar saten alonso pek konusmuyor onun yerine lewis basladı onun cenesi hiç durmuo motor mübarek :))))

  64. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    FERNANDOYA DİL uzatanlar bu kim olursa olsun farketmes ferrari ii bir arac verirse 2010da ağızlarının payını alcaklardır. taraftar olarak fernandoyla kim uğraşırsa bisde onlarla uğraşırız bırakın artık şu adamla uğraşmayıda gidin kendi işinize bakın. alonso seve seve o takımdan ayrılamadı heralde :@ 🙁

  65. ve sonra Alonso çok konuşan ilan ediliyor… Sizin de peşinizde ki basın ordusu durmadan ağzınıza mikrofonları soksa sizde konuşursunuz, burada da muhtemelen biri sordu zorla lewis'e senin Ferrari hayalin var mı işte Alonso şöyle şöyle demişti diye, o da cevap vermiştir, ama anlayamadığım nokta Alonso'ya da aynısı oluyordu adama durmadan bu tip sorular geliyor adam cevaplayınca da "Alonso çok konuşuyor" oluyor… bu mantıkla Lewis'in de çenesi düşmüş hadi geçmiş olsun

  66. Her durumda Hamilton'un Kovalainen ile yarışmaktan mutlu olduğu ortada. Ancak Mclaren başka pilot getiriyorsa eğer, bu Hamilton'un henüz takım içinde çok etkili olamadığını gösterir. Schumacher gibi bir hak tanınması için daha fazla zaman geçmesi gerekiyor.

  67. "Alonso, Ferrari ile anlaştığının açıklanmasının ardından Ferrari'de yarışmanın her zaman hayali olduğunu söylemişti"
    hayır bunu anlaşma olmadan çok daha önce söylemişti alonso. her zaman şunu demişimdir. insanların gerek düşünceleri gerekse hayalleri zamanla değişir. mesela pek çoğumuz şu hayatta "asla yapam" dediği şeyi gün gelmiş yapmışızdır. yani demem o ki alonso nun o kunuyla ilgili birden çok hayali yoktu lewis. hayal ettiği şey zamanla bazı şeylerin etkisiyle değişti.

  68. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    lewis ——- topluosun hee :)).. görecez seni bakac sene sonra. sen işine bak hala alonsoyla uğraşıosun fernando senin hakkında konusmuo siz hala adama bi şekilde laf sokuyosunuz pesss.

  69. Benimde anlatmak istediğim pilotların taraftarlığının bir yalandan ibaret olduğudur… Mclaren 2-3 sene art arda orta sıralarda performans göstersin(pek zannetmiyorm böle bir şey olacağını ama) Lewis'te başka koltuk arar kendine, buna Ferrari'de dahil… Biz taraftarız sevdiğimiz bir şeyler var gönül vermişiz, evet Alonso Lewis Trulli veya bir başkası hepsi küçükken bir takımın hayalini de kurmuştur, ama iş şampiyon olmaya yarışlar kazanmaya gelince hiç bir pilotun olaya taraftar gibi yaklaşacağını zannetmiyorum ki yaklaşsalardı bu saçmalık olurdu, düşünsenize Toyota f1 pilotusunuz, Ferrari sizi çağırıyor, ki "Ferrari" yani bu, siz diyorsunuz ki benim ilk arabam Toyotaydı, ben Toyota taraftarıyım o yüzden gelmek istemiyorum, saçmalık olurdu bu:) Lewiste Mclaren'de umduğunu bulamasaydı pek ala o da başka takımlara giderdi, Mclaren olmuyo diye F1'i bırakacak değil ya… Uzun lafın kısası bunlar profesyonel sürücüler, hayallerinde ki araçla-takımla şampiyon olabiliyorlarsa ne mutlu onlara, aksi halde bir dakka bile vasat bir takımda kalmak isteyeceklerini sanmıyorum

  70. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Alonso faslına bende girmeyeceğim. sadece ferrari taraftarları, alonso Massa tarafından "da" alt edilirse o zaman açıklamaları beklesinler.

    Ayrıyetten vakti zamanında Schumacher'e tanınan " yanında kim yarışsın şumi" hakkının Hamilton'a verilmesinden yanayım.

    İstatistik canavarı Michael Schumacher'i geçebilecek tek pilot o gibi gözüküyor. o zaman oyunu yönlendirmesine ve daha fazla mesuliyet almasına izin vermek lazım. 4. sezonuna giriyor. artık kıdemli bir f1 pilotu. bence zamanıdır.

  71. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Anlatılmak istenen taraftarlıktır.Hızlı olanda yarışmak istemekle alakası yok.
    Hamilton un dediği gibi Alonso nun çok hayalı varmış,belki brawn hayalini de görürüz:P .
    Kimse Ferrariye gitmesin demiyor ama hep aynı cümle de komik oluyor.

  72. "oversteer" söylediğine %100 katılıyorum başka söze gerek yok her pilot kendini şampiyon yapacak hızlı bir araç ister.

  73. Alonso'nun küçüklük hayaliydi Mclaren, Senna yüzünden, fakat Mclaren'de dikiş tutturamadıktan sonra gidilebilecek en iyi takım kesinlikle Ferrariydi… Ve gözüken o ki bunuda başardı… Ferrari'ye uyum sağlarsa ki şu noktada ben bunu başarabileceğine inanıyorum, çok mükemmel bir iş çıkartabilirler… Ayrıca her pilot hızlı bir araç hayal eder, Brawn bence en kötü renk düzenine sahip bir araçtı, fakat eminimki grid'te ki 20 pilotun 20'sine yakını o araç için bedavaya yarışmayı bile gözalabilirdi sezon başında… O yüzden bazıları gümüşü bazıları kırmızıyı bazıları hepsini hayal etmiştir olayı yalandan ibaret… Her pilot önüne çıkan fırsatı değerlendirir renk veya isime takılcaklarını zannetmiyorum:)

  74. McLaren-Mercedes'de oldugun için seninle gurur duyuyorum. Mutluyum McLaren'e ve senin gibi harika bir pilota sahibiz tam senlik bi açıklama süpersin Lewis.

  75. hamiltondan biraz büyük bir söz gelmiş bu işler belli olmaz hamilton birgün mclarenden ayrılmaya karar verirsen başka bir takıma gidersen (bu ferraride olabilir) sen de o takımdayken "burda sürmek hayalimdi" gibi bir cümle söyleyebilirsin. Büyük lokma ye büyük laf etme:D

  76. hamilton alonsoya resmen yalan söyledin demiş bence aonso bölümü talihsiz bir açıklama gerekmez di

  77. mert merter avatarı

    "Ben her zaman gümüş olanı sevdim. Fernando'nun buraya geldiğinde de bizimle yarışmanın hayali olduğunu söylediğini hatırlıyorum.Onun da hayali gümüş aracı sürmekti ancak birden fazla hayaliniz olabilir.:))
    herseyin cevabi burda bazilari hangi takima giderse orda yarisma hayalinde :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir