Hamilton "Button'ın Gelmesi Sorun Olmaz"

yazar:

kategori:

Son zamanlarda, Button’un Mclaren’e katılabileceği yönünde bazı spekülasyonlar basında yer buluyor.

Bu konuda konuşan Hamilton “Performansı yüksek olduğu, verimli olmak istediği ve takımı ilerletebileceği sürece kim gelirse sorun olmaz.”

“Jenson’ı takım arkadaşı olarak hoş karşılarım. O yüksek seviyede ve kendisini adamış bir sürüdü.”

“Dünya şampiyonluğunu kazandı ve yıllardan beri harika iş çıkardı.”

“O, ister Brawn’da ister Mclaren’da olsun gelecek sene zor bir rakip olacak.” dedi.

Hamilton, takım arkadaşı kim olursa olsun gelecek sene artık 2. şampiyonluk için mücadele etmeyi umduğunu söyledi.

Hamilton “Gelecek sene piste çıkacak yeni Mclaren için sabırsızlanıyorum. Takımın, kendisini benim kadar zorlayan bir başka sürücüsü olduğunu düşünmüyorum. Yeni araç en iyisi olmalı. En hafifi ve en hızlısı.”

“Ben her zaman tek bir seferle yetinmeyeceğimi söyledim. Kazanma aşkı asla bitmez.”

“Gelecek sene Jenson yine zorlu bir rakip olacak ancak gelecek sene sezon ortasından itibaren değil, sezon başından itibaren önde mücadele etmek istiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Simdi arkadaslar hic bosuna bir birinizi yemeyin burda aslinda her kes kendin ce hakli ama simdi olaya soyle bir bakin takim ingiliz hamilton da ingiliz mc laren calisanlarinin coguda ingiliz onceden belirteyim hamiltona karsi alonsoyu alonsoya karsi massa yi ve kimiyi desteklerim ve severim yarisan pilotlar icinde once kimi sonra da massa gelir takim olarak ta ferrariciyim ama sunu aklinizdan cikarmayin ingilizler tarih boyunca hep dunyanin en iyi en soylu en akilli halki olarak kendilerini gormuslerdir o yuzden kendilerinden baska kimseyi begenmez ve sevmezler aslinda ingilizler ilk basta buttona bel bagladilar ama ondan is cikmayinca hamiltona destek verdiler simdi 2007 de ilk yarislarda sorun yoktu cunku sonucta alonso 2 kere dunya sampiyonu olmus bir pilot onun yaris kazanmasi yada hamiltonun onunde yer almasi sorun degildi ama daha sonra baktilarki daha ilk senesinde caylak hamilton alonsodan alt kalmiyordu o yuzden hamiltona destek verdiler bunu yaparkende (yigidi oldur hakkini yeme) alonsoya basta tahrik olmak uzere takim icinde yasanan ikilik ve ayrimcilik takim disinda da medya tarafindan yapilan haksiz ve yakisik olmayan yorumlar sonucta herkez kimi degil alonso buna dayanamadi ve ipler gerildi eger alonso bunlara kulak tikayip devam edebilseydi ingilizleri pes ettirebilirdi ama alonso cabuk pes etti sonuc mc larenle sezon sonu ayrilik bir de su var her ne olursa olsun bunuda soylemeden edemiycem alonso ve hamilton ikiside ayni araclara binse ve kimse onlara destek vermese bence ne alonso hamiltona nede hamilton alonsoya fark yapabilir ikisede iyi pilot birbirinden pek de farklari yok eger kimi mc larene gecerse ve takim 2008 de ferrarinin yaptigini yapmassa kimiye hamiltonun isi zor cunku kimi alonso gibi degil kimseyi takmaz sadece isini yapar ki 2010 da eger kimi mc larende olursa eminim ki once montezemeloya sonra domanicaliye ve sonrada alonsoya bir seyler gostermek isteyecektir bu yuzden kimi hamiltonu kanimca 2010 da ezebilir ama kimse hamiltonun aracina farkli bir sey yapmassa hamiltona sozle ve medya yoluyla destek kimiyi durdurmaya yetmez ancak arac da yapilacak seylerle kimi hamiltona yenilir yoksa gecen yilki spayi dusunursek hamiltonun isi zor olur

  2. kimi adını altın harflerle yazdırdı. alonso gelince çıkacak rezaletlerden ve skandallardan ferraride kimsede akıl kalmayacağından unutulabilir. kafalarını duvarlara vuracağından birileri unutacaktır doğru….alonsoyu tuttuğun güne lanet edeceksin….

  3. efendimayin  avatarı

    Alonso gelince kiminin ismi bile unutulacak 🙂

  4. evet hamilton kimiden korkacak sendemi korkuyorsun? kimi doğru bir araca geçince birilerini perişan edecek pişman edecek ondan korkuyorsunuz değilmi? ferrari yaptıklarına pişman olacak sponsora boyun eğmenin bedelini ağır ödeyecekler….

  5. efendimayin  avatarı

    Hamiltonmu kimiden korkacak 🙂

  6. button gelirse sorun olmaz kimi gelirse olur değilmi? korkuyorsun değilmi?

  7. efendimayin  avatarı

    Mclarena iki ingiliz çok gelir. Şahsen ingilizleride sevmiyorum. Rosberg uygun olur çünkü alman aynı zamanda buttondan da daha iyi değilse ben f1 den hiç bir şey anlamıyorumdur.

  8. djraum, ilk yarışlarda neler olmuş ayrıntısı ile bakmadım ne yazık ki. (Zaman eksikliğinden dolayı) Geniş bir zamanda yarışta neler olmuş, Alonso mu Lewis mi erken pite girmiş onlara da tekrar bakacağım.

    Musab Bera, David Coulthard hakkındaki görüşlerine katılmayacağım. Çünkü kendisi başarısız bir pilot değil. Ama dürüst bir pilottur "Şampiyon olma potansiyeline sahip araçlarda yarışıp, şampiyon olamadığım için kendime kızıyorum" gibi bir laf ettiğini hatırlıyorum.

    David'in takım arkadaşları ile istatistiğine gelirsek;

    1997, 2001 yıllarında Mika Hakkinen’i, 2002 yılında ise Kimi Raikkonen’i, 2005 yılında Christian Klien ve Luizzi toplamını, 2006 yılında Christian Klien ve Robert Dornboos toplamını, 2007 yılında Mark Webber’i geçmiş.

    Lütfen genellemelerden sakınalım. Bir McLaren taraftarı olarak David Coulthard’a hakkını vereceğim. Çünkü F1’in ve McLaren’in en iyi 2. pilotlarından biridir

  9. vega nitro,verdiğin bilgiler için teşekür ederim müsade edersen 2007 sezonunda alonso hamilton arasında ki istatistiğin üzerin yorum yapacam,
    hamilton nun daha istikrarlı olduğu yünündeki düşüncelerine katılmıyorum

    1 bahreyn de alonso nun frenlerinde problem olduğu için 5 inci oldu
    2 ispanyada alonso massa ya atak yaparken massa tarafında dışarı atıldığı için hamilton nun arkasına düştü, malum monaco yarışı ve ipler koptu.

  10. Umutbg, bir insan psikolojik olarak rahat olmadığı zaman normal bir aracı bile kulanmakta zorlanırken,f1 de saliselerin bile çok önemli olduğu bir ortamda alonso nun yüzde yüz performans sergilemesi beklenebilir mi ki o şartlarda bile son dakikaya kadar şampiyonluk mücadelesi verdi, hamimilton iyi bir pilot olabilir,acaba hamilton yerine adrian sutil olsaydı aynı başarıyı gösteremezmiydi,malum araç iyi olunca adrian sutilde ilk üçe giriyor

  11. kimi-lewis kapışsa da izlesek:) Button hafif kaçar lewis'e… Kovalainen'le devam et daha iyi ya da ne bileyim Sutil bile bence daha iyi bir seçenek, hem mercedes tatmin olur hemde Hamilton'a iyi bir 2 numara olur Sutil, f3 yıllarından takım arkadaşı olmuşlukları da var nasılsa

  12. vega, birşeyi açıklarken en iyi yol bence istatistiklerden ve somut belgelerden yararlanmaktır . bu yüzden gerçekten böyle yorumları okumak hem bilgilendirici hemde daha iyi oluyor. bu yüzden bence katılan , katılmayan herkes okumalı böyle verilere ve istatistiklere dayanan yorumları.

  13. efendimayin  avatarı

    Kiminin gelmesi iyi olur bir yandan çünkü lewis kimiye de alonso gibi kimin iyi olduğunu gösterir(lewisci değilim) Lewis arabam gitmiyor benden bu kadar demeyen daima zorlayan nadir sürücülerdendir.

  14. Alonsonun ipi Macaristanda çekildi,ne olduysa orada oldu sonrası malum zaten..

  15. vega nitro david coulthard dan örnekler vermişsin. bu adam başarısızlığına sürekli kılıf aramak için böyle yalanlar uydurmuş biri. her gelen takım arkadaşı kendisini tokatlamış. ayranım ekşi diyecek hali yok.

  16. hamilton narsist biri. ''Takımın, kendisini benim kadar zorlayan bir başka sürücüsü olduğunu düşünmüyorum.''

    az biraz mütevazi ol. eğer ferrari ortalama pilot massa yerine raikkonene destek verseydi sen yine şampiyon olamayacaktın. üstelik altındaki araç her yönüyle hem 2007 de hem 2008 de gridin açık ara en iyi aracıydı. bir kere bile motor patlatmadın veya başka sebepten dolayı araç yolda kalmadı. böyle bir aracı yarıştıpı yıllarda kimiye verselerdi 5 senede en az 4 yıl şaöpiyon olurdu. tekrar böyle bir araç verilirmi? dayanıklılık açısından bu senede araç mükemmel. hız olarak 2.yarıdan itibaren en hızlı araç. dilerim kimi böyle güzel bir araçta yarışır. sende rakip görürsün. alonso kolay lokmaydı hele kovalainen çok daha kolaydı. bakalım kimi karşısında görelim seni ne yapacaksın?

  17. umutbg, 2007 sezon başını göz önüne alırsak dediklerin bir açıdan doğru olabilir.

    2007 sezonunun ilk yarışlarına bakalım
    Avustralya Alonso 2, Hamilton 3
    Malezya Alonso 1, Hamilton 2
    Bahreyn Alonso 5, Hamilton 2
    İspanya Alonso 3, Hamilton 2
    Monaco Alonso 1, Hamilton 2

    Sezonun ilk yarısında Hamilton’un sonuçlarının daha istikrarlı olduğunu, Alonso’nun ise son yarışlarda performansını yükselttiğini göreceğiz. Bu açıdan bakarsak “McLaren Alonso’yu 1. pilot olarak gördü ama Lewis ondan daha rekabetçi olunca Lewis’e destek verdi” fikri savunulabilir.

    Ancak ne yazık ki Alonso’nun haksızlığa uğradığını düşünenler sadece djraum değil.

    Hafıza tazeleyelim haberlerle,
    01 Kasım 2007 http://www.padokf1.com/haber/14102 Coulthard: "Dennis Hep Bir Pilotu Destekler" haberi ve David’in düşünceleri. (sakın David Coulthard’a hain demeyin, 1998 yılında takımlar şampiyonu isek onun sayesinde en azından çok iyi bir 2. pilot)

    “Fernando Alonso'nun sezon ortasında dile getirmeye başladığı, takım arkadaşı Lewis Hamilton'un daha fazla kayırıldığından kuşkulandığı yönündeki açıklamalarını doğrulayan Coulthard”

    “Mika'nın takım içinde ciddi olarak benden daha çok destek aldığını 1996'da Melbourne'da gördüm. Pit alanındaki garajda yarış mühendisimle konuşuyordum. Hemen birkaç adım yanımızda da Mika kendi mühendisi ile görüşüyordu. Arka kapı açıldı ve Ron içeri girdi. Hemen ona doğru elimi uzattım ve selam vermek istedim, ancak yüzüme bile bakmadan Mika ile mühendisinin yanına yöneldi ve onlara 'evet çocuklar, yarış için planlarınız nedir?' dedi. Mika'nın yarış planını orada hepimiz dinledik ve Ron bizim tarafa doğru bakmadan, eliyle işaret ederek, 'peki onlar ne yapıyor burada?' dedi”

    Alonso’nun düşüncelerini yine başka bir TRF1 haberinde verdim.

    15 Ekim 2007 http://www.padokf1.com/haber/14078 FIA, Brezilya'da McLaren'i "Yakın Takibe" Alacak haberi

    “FIA'nın bu kararının, İspanya Motorspor Federasyonu Başkanı Carlos Garcia'nın, FIA Başkanı Max Mosley ile geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada konunun hassasiyetine değinmesi ve bir ayrım yapılmasının engellenmesini istemesi üzerine alındığı bildiriliyor. Kararda, FIA tarafından görevlendirilecek özel ve bağımsız gözlemcinin Interlagos'da 3 gün boyunca McLaren garajında takım çalışanlarını yakın takibe alarak izleyeceği ve özellikle dikkatini Alonso'nun MP4-22'sine vereceği belirtiliyor.”

    02 Ekim 2007 http://www.padokf1.com/haber/14056 Alonso, Hamilton'dan Ayrılmak İstiyor haberi ama Carlos Sainz yorumları

    “İngiliz basınının baskısı ve gücü inanılır gibi değil. Her yarışta, her etapta, hatta her testte kendi vatandaşı olan pilotlarını her ne pahasına olursa olsun öne çıkartırlar ve bunu yaparken son derece acımasızdırlar. Son derece dayanılmaz bir durumdur. Bu nedenle Fernando'yu çok iyi anlıyor ve sonuna kadar hak verip destekliyorum. Tabii sonunda kararı kendisi verecek, ama bence McLaren'den sezon biter bitmez bir yolunu bulup ayrılması çok doğru olur”

    “"Başarılı olmak ve en iyiyi yapabilmek için bulunduğunuz yerde mutlu olmanız şarttır. Ben her zaman mutlu ve rahat olduğumbir takımı, dünyanın en iyi otomobiline bile tercih etmişimdir. Ama bunu maalesef İngitere'de yaşadıklarımdan sonra öğrendim. Fernando olan biten hakkında herkesten daha bilglidir ve kendisi için en iyi kararı verecektir”

    02 Ekim 2007 http://www.padokf1.com/haber/14055 “Alonso: "Ara Vermeyi Düşünmüyorum" haberi kendisine güvenim yok artık ama Flavio’nun düşünceleri

    “"Fernando'ya, McLaren'den ayrılıp özgür kaldığı an Renault'ya dönebileceğini söyledim. Bunun gizli bir tarafı yok. Aslını sorarsanız daha en başından bizden ayrılması büyü hataydı. McLaren'le özdeşleşmiş bir çaylak pilotla aynı desteği almayacağını biliyorduk ve kendisine de bunu söyledik. Eğer kontrat imzalamadan önce Fernando'ya ayrıcalıklı davranmayacaklarını ve Hamilton ile eşit muamele göreceğini söyleselerdi kesin McLaren'e gitmezdi. Ayrıca Renault'da aldığı desteği orada kesinlikle alamayacığını da vurguladık. Ama olan oldu bir kere. Şimdi Alonso için zararın neresinden dönerse kardır dönemi başladı"

    "Bir Dünya Şampiyonunu, üstelik peşpeşe iki kez bu ünvanı kazanmış bir pilotu aldıysanız, ona birinci pilot statüsünü verip, ayrıcalık göstermeniz gerekir"

    Şimdilik bu kadar hafıza tazelemek yeter, daha uzatmayalım yorumu. Gördüğünüz gibi farklı düşünen insanlarda var. Basının olayları çarpıttığı (İngiliz ve İspanyol ortak yapımı), casusluk skandalının Alonso’yu da etkilediği (işin ilginci daha belgelerin McLaren takımında ne kadar yayıldığı bir sır), Hamilton’un “Pilotlar klasmanında dünya şampiyonu olmayı çok istiyorum, ama bunu hakkıyla elde etmem gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar hiçbir takım mensubuna bana daha fazla destek olmaları için gitmedim, ama benim ondan çok daha fazla destek aldığım da ortada. Açıkçası McLaren'de herkes, benim şampiyon olmamı istiyor.” düşünceleri, Alonso’nun psikolojik baskıya uğradığını gösteriyor. Haksızlık sadece araçların farklı ayarda olması ile sağlanmıyor. Ayrıca umutbg’nin dediği üzere ayrıca Lewis’in 12 yaşından beri McLaren tarafından desteklediği bir proje olması ve bundan kaynaklanan nedenler var.

    Neyse bu açıklamalar Lewis’i kötülemek için değildir. Djraum’dan bu konuda ayrılacağım. Lewis kendisini 2007-2008-2009 yıllarında ispatladı ve ne kadar hızlı olabildiğini gösterdi. Bu kesinlikle doğrudur.

  18. ''djarum''

    Kendini Ron Dennis'in yerine koyup bir düşünsene. 12 yaşından bu yana yetiştirdiğin bir pilot. Ve son kademe olan Formula 1 e adım atıyor. Bu senin bir projen. Ve bu proje 2007'de çaylak sezonunda ilk 9 yarışta podyuma çıkıyor ve rekor kırıyor. Dünya bu adamı konuşuyor. Peki sen ne yapardın kendi projeni desteklemekten başka ? Aslına bakarsan bana kalırsa Alonsoya yönelseydi Mclaren şampiyon olacaktı. Ama bu şekilde hata yapmadılar şampiyonluğu ve Alonso'yu kaybettiler ama Hamiltonu kazanmış oldular. Kendisine çok büyük bir öz güven geldi. Hamiltonun böylesine bir çıkış yapması çaylak yılında yanındaki çifte dünya şampiyonunu etkiledi. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum Alonsoya yapılan bir haksızlık yok. Alonsoyuda suçlamıyorum onun yerinde kim olsa aynı olayı yaşayacaktı ister Raikkonen olsun ister Massa olsun. Bana kalırsa Mclaren doğru bir şey yaptı geleceğe dair büyük bir yeteneği kazandı.

  19. Emir Çolak avatarı

    Adam çaylak F1'deki ilk sezonu düşün, çaylak hatalarıda yaptı ama her şekilde bana göre Alonso'yu geçti sezon sonunda ise aynı puan'da idiler, ki Alonso'nun Macaristan vs. yaptığı şeyleri söylemiyorum, djarum demiş her yarışta 3 turluk fazla depoyla yarışmış Alonso diye, bende soruyorum Mclaren'in telemetry departmanındamı çalışıyordun 2007'de nasıl biliyorsun 🙂 bir kanıtın varmı?

  20. Umutbg, sende kabul ediyorsun hamilton nun desteklendiğini,yarışlar ilerledikçe diyorsun o zaman hangi yarışlar olduğunu söyle de bilelim,daha önce de yazdım yine yazıyorum,monaco yarışına kadar her şey yolundaydı alonso orda birinci olunca ingiliz medyası kampanya başlattı hamilton için, ron denis yarıştan sonra ki demecin de,monaco çok riskli bir pist burda kumar oynama lüksüne sahip değiliz dedi,ama bundan sonra hamilton nun yarış kazanacağı pistler var bizde yardımcı olacağız dedi yalan mı.

  21. Umutbg bi McLarenci olarak gönülden tebrik ediyorum seni.

  22. 2007 sezonu… Çifte dünya şampiyonuna karşı bir çaylak. Ne demektir Alonsoya haksızlık yapıldı ? Bir kere şunu anlamanız lazım 2007 sezonunda başta Alonso kesinlikle 1. pilot konumundaydı. Yarışlar ilerledikçe Hamilton Alonsodan daha iyi sonuçlar almaya başladı. Tabi bu durumda takım Hamiltona yönlendi. Sizin dediginiz haksızlık buysa diyecek bir şey yok. Hamilton hala size bir şeyler kanıtlayamadıysa bu onun sorunu degil sizin sorununuzdur sizler hariç herkes biliyor neyin ne olduğunu.

  23. Veyis, hamilton iyi pilot olabilir ki öyledir,ama abartıldığı kadar olup olmadığı belli değil ilk senesinde alonso ya ayapılan haksızlıktan dolayı gerçekten alonso kadar iyi olup olmadığı anlaşılmadı ikinci senesinde heiki ye aynı muamele yapıldı heiki, alonso kadar güçlü olmadığı için sesinin çıkaması beklenemez tabi,ama sende çok iyi biliyorsun ki istinasız her yarışta hamiltonda 3 turluk fazla depoyla yarıştırıldı,heiki bile hamilton kadar kaliteli pilot olabilir,ama ingilizlerde yarıştığı için kendini gösteremedi o ayrı konu,ilk senesin de alonso gibi kaliteli bir pilotu alt etti demişsin,hatırladığım kadarıyla ikisi de sezon sonun da 110 puanla bitirdiler değil mi?

  24. Ulaş kusura bakma ama Alonso Ferrari ile anlaştıgında 1 hafta Alonso haberleri okuduk degılmı biz ozaman çıkıpta sen hala konuşuyomusun dedık mı? söylermısın? F1'de birtek senin pilotun yarışmıyo elbetteki zamanı geldiginde Lewis'de açıklamalar yapacak.

  25. heikki koyun olduğu için orda değil birader, bekleneni veremedi sadece ve gidecek umarım gitmesini de inanki mclaren taraftarları senden çok daha fazla istiyo.şahsen ben 2008in sonundan beri gönderilmesini istiyorum heikki'nin.
    ayrıcaaa ilk senesinde, alonso gibi mükemmel bir pilotu alt eden hamilton'u küçümsemeye çalışmanız çok komik bir durum ve en basitinden çekemezliktir..

  26. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Raikkonen bırakırsa Lewis'i yada Massa'yı desteklerim araçları iyi olursa şampiyonluğun en güçlü adayları olurlar ama Raikkonen gelirse planlarını altüst edebilir

  27. Sorun olmaz tabi Hamilton her türlü pist üstünde Button'u geride bırakır bana kalırsa.

  28. Gelecek sene Mclaren mercedes en iyi olacak göreceksiniz.Hamiltonda şampiyon

  29. EEE tabi araç iyi olmayınca,demek ki hamilton memilton para etmiyor, hızlı ve hafif bir araç olacak ki olağan üstü yetenekli hamilton şampiyon olsun,ama gel görki nerden bulacaksınız heikki kovalainen gibi bir koyunu,hele bir raikonen veya rosberg gelsin o zaman görürürüm ben senin şampiyonluğunu,bu arada araç iyi olmayınca gündemde kalmak için konuşmayı da öğrenmiş bay hemilton baksanıza beş haberden üçü hamilton a ait

  30. ünvanının (geçici) olarak elinden alınması hamilton'u iyi kamçıladıya benziyor. 2010da fena saldıracak canavar 🙂

  31. 2006 daki alonsoyu geçti yaw ama güzel açıklama olmuşş

  32. Basın bu aralar çok sıkıştırıyor lewis'i
    hergün bir açıklama geliyor . Bakalım ne olucak . 2010 gerçekten heyecanlı geçicek gibi geliyor bana.

  33. senna guven avatarı

    daha çok uzun zamanlar konuştuğunu göreceksiniz

  34. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    hala konusuonmu sen :)))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir