2015 NASCAR Sprint Cup Dover – Johnson Şampiyonada Arayı Açıyor

yazar:

kategori:

Jimmie Johnson, Dover Speedway’de yapılan FedEx 400 Benefiting Autism Speaks yarışında zafere ulaşarak şampiyonadaki liderliğini güçlendirdi.

14. sıradan başlayan Johnson, yarışın son 25 turunda ön bölüm için mücadele verdi ve bu mücadelede Kevin Harvick’i arkasında tutarak bu sezonki 4. , Dover’daki 10., kariyerinin ise 74. galibiyetini kazandı. Johnson, geçtiğmiz haftaki Charlotte yarışındaki kötü sürüşünü unutturdu.

Kevin Harvick, son yeniden başlamada Kahne’yi geçerek 2. olurken Kyle Larson bu sezonki en iyi derecesini elde ederek 3. oldu.

Son 2 turun kaybedeni olarak Kasey Kahne, yeniden başlamada yavaş kalınca 2 sıra düşerek 4. bitirirken 5.lik bu sezonki en iyi sonucuyla Aric Almirola’nın oldu. Kahne’in yavaşlığından etkilenen Martin Truex Jr. 131 tur lider gittiği yarışta 6. olurken bu sezonki 13. yarışta 12. kez ilk 10’da finiş görmeyi başardı.

Daytona’da yaralandıktan sonra pistlerden uzak kalan Kyle Busch 2. sırada götürdüğü yarışta tur bindirdiği Brian Scott ile çarpışarak 25 tur kala yarış dışı kaldı. Yarışın bir diğer önemli kazası Bowyer’ın temasıyla spin atan Danny Hamlin idi. Kurt Busch’ta Hamlin’in aracından kaçamayarak kazaya karıştı. 7 kez güvenlik aracının girdiği Dover’da yarış yeşil beyaz finiş ( green white checkered ) şeklinde 5 tur uzun olarak bitirildi.

NASCAR, bu yarışta bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek otizmli çocuklara kapalı tribünden yarışı ücretsiz izleme imkanı sundu.

Bu sezon 4 yarış kazanan ilk pilot olan Johnson’un Chase sıralaması liderliği oldukça rahatladı. 2 zaferli Harvick 2., tek zaferli pilotlardan Logano puan fazlasıyla 3. sırada yer alıyor. Earnhardt Jr., Keselowski, Kenseth, Hamlin, Kurt Busch ve Edwards tek zaferli takip eden isimler.

NASCAR Sprint Cup’ta sezonun 14. yarışı 7 Haziran Pazar Türkiye saati ile 20.00’de Pocono Raceway’deki Axalta ‘We Paint Winners’ 400 yarışı olacak.

Dover 1
Dover 2
Dover 3
Dover 4


Yorumlar

“2015 NASCAR Sprint Cup Dover – Johnson Şampiyonada Arayı Açıyor” için bir yanıt

  1. Murat aksoy avatarı

    Jimmy Johnson ile Kevin Harvivck arasında geçecek gibi görünüyor, Turex jr ise Nascar standartları için şok edici biçimde istikrarlı bu yıl ama play/off lar her zaman sürprize açık (bkz:2011). 2011 demişken Tony Stewart önce bacaklarını kırması sonra yaşadığı malum olay ile son iki yıldır paraşütsüz düşüşte, Danica bile bu yıl 3 kez şampiyonun önünde gidiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir