Todt "Ferrari de Kurallara Uymak Zorunda"

yazar:

kategori:

Bazı kesimler, FIA’nın başına geçecek olan Todt’un, eski takımı Ferrari’ye karşı daha izin verici bir ilişki içerisinde olmasından korktuklarını belirtmişti.

Todt “İlişkimiz mükemmel olacak. Montezemolo ile iplerimizin koptuğu yönünde olan iddialara üzüldüm. Bu tamamen saçmalık.”

“Aslında seçimlerden bir gece önce Montezemolo bana çok hoş bir mesaj yolladı. Maranello’da geçirdiğim 16 yılı asla unutmayacağım. Ancak bu takım F1’deki en ünlü ve güçlü takım olsa bile, kurallara uymak zorunda olacak.” dedi.

Todt, Formula 1 Takımlar Birliğiyle çok yakın çalışacaklarını söyledi.

Todt “Çok sıkı bir ilişki olacak. Bu spordaki her şeyi geliştirmek için gerekli.”

“Bu aynı zamanda harcamaları düşürmek için de geçerli olacak: yaşadığımız zamana bakarsak harcamalarda bu seviyede kalmak çok saçma.” dedi.

Todt ayrıca, Mosley’e göre farklı bir yaklaşımla kurulu yöneteceğini ve hızlı ve aceleci değişikliklerden kaçınacağını söyledi.

Todt “Her ne pahasına olursa olsun değişmemiz gerektiğini söyleyenlere karşıyım. Her şeyin değişmesi gerekmiyor. Yapıcı bir değişim olmalı. 10 sene önce doğru olan artık hem yol araçlarında hem de sporda doğru olmayabiliyor.”

“Mosley’i anlayabiliyorum ancak biz farklı kültür, ırk ve çalışmadan insanlarız. Ona göre farklı gördüğüm bir çok şey var.”

Todt, Mosley’in KERS için ısrarcı olmada haklı olduğunu söyledi.

Todt “Mosley KERS’i savunma konusunda haklıydı. Üreticiler, çevreye zarar verişi azaltma konusunda sıkı çalışmak zorunda olacaklar.  Gözlerini daha fazla kapalı tutamazlar.” dedi.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Todt "Mosley KERS'i savunma konusunda haklıydı. Üreticiler, çevreye zarar verişi azaltma konusunda sıkı çalışmak zorunda olacaklar. Gözlerini daha fazla kapalı tutamazlar." dedi.

    Eğer bu kafayla (yani F1'i bir ar-ge üssü olarak gören)devam edeceksen seninle de çok işimiz var demektir. değişim isteyen bizlere mosley'in daha mülayim bir modeliyle karşılık verilmiştir. hayırlı olsun.

  2. her yıl 0.6 0.7 sn.yavaslayan araclar görmek istemiyoruz Jean Todt kurtar bizi bu durumdan Todt bu işi layıkıyla yapacaktır

    FORZA FERRARİ

  3. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Formula 1'i hızlandırmasını ve yavaşlatılması için güvenlik bahanesiyle konulmuş saçma sapan kuralları kaldırmasını Jean Todt'tan bekleyenlerin sayısı az değil, bakalım ne yapacak… Benim gibi F1'i 11 yıl boyunca izlediği halde biraz daha yavaşlaması halinde F1'i bırakacak insanlar da az değil… Jean Todt, gözler senin üzerinde, yapacaklarını bekliyoruz, haberin olsun…

  4. Ahmet Keleş' in benzetmesi çok güzel tebrik ederim.

  5. Sen onu külahıma anlat.Artık istediğiniz gibi at oynatacaksınız.Ferrari etiketli birisinin başkan olması kadar iğrenç birşey yok.Bakalım ileride neler yumurtlayacak.

  6. Emre Yılmaz avatarı

    Max'ten çok daha iyi olacağı aşikar bence… Başarılar Todd. Lütfen bizi kayırma zaten ihtiyacımız da yok.

  7. heee.aynen öyle Todt… Ferrari de kurallara uymak zorunda kalacak. Tabi kendisi istedi diye geçmişte konulan kurallar gibi kurallara uyması gerekecek ama olsun. Sonuçta Ferrari kurallara uyacak. Hep uymuştur zaten 😀

  8. Bu aynı zamanda harcamaları düşürmek için de geçerli olacak: yaşadığımız zamana bakarsak harcamalarda bu seviyede kalmak çok saçma." İşte bu söz herşeyi acıklar Todt Formula1'i eski haline getircek bunu hissediyorum Todt'un FIA baskanı olmasına en cok sevinenlerden biride benim

  9. Bu aynı zamanda harcamaları düşürmek için de geçerli olacak: yaşadığımız zamana bakarsak harcamalarda bu seviyede kalmak çok saçma." İşte bu söz herşeyi acıklar Todt Formula1'i eski haline getircek bunu hissediyorum Todt'un FIA baskanı olmasına en cok sevinenlerden biride benim

  10. Ferrari kurallara uysun yoksa McLaren' e para cezası veririm ha..

  11. Olur olur bu başkan başarılı olur.
    Şayet veriliyorsa başkalarının verebileceği tavizleri ancak yine başkaları kadar verir belkide hiç vermez. Ticari işlerde eşitlik, dürüstlük, iman-ı kamil bir hal beklemiyorum ben zaten. Kalan kısmından zevk alırız F1 'in olur biter. Nasıl olsa yırtsak da değişmeyecek bazı şeyler.

  12. Todt "İlişkimiz mükemmel olacak. Montezemolo ile iplerimizin koptuğu yönünde olan iddialara üzüldüm. Bu tamamen saçmalık."
    Ferrari'nin içindeki insanlar öyle söylemiyor ama 😀
    He Ferrari Luca demek değil o ayrı mesele.

  13. tüm takımlar eşit, ama ferrari daha eşit : )) george orwell dan güzel yakalamışsın hocam.cup diye oturmuş.şu bi gerçek ki, her zaman güçlüden yana taraf tutulur..Ferrari bu sporda en güçlüsü olduğu sürece kayırılmaya devam edecektir..daha geçenlerde, fia ile ferrari arasındaki özel şartnameler felan konuşuldu.karanlıkta kalan çok da fazla bir şey yok yani..Tod u ferrari seçtirdi,mosley ile elele..değişen şey belki şu olur, aralarında gönül birliği olmasından sebeple,fia ile ferrari arasında gizli antlaşmalara gerek kalmaksızın yürütülür artık işler :))

  14. Ahmet  Keleş avatarı

    benzetmeye paralel bir durum FIA da olursa bu da Todtun kişiliğini gösterecek yani ben benzetmede ters bir yön görmüyorum

  15. Ahmet  Keleş avatarı

    benim yaptığım benzetmede öğretmenin çocuğa hak etmediği notu vermesi gibi birşey mi var?

  16. Ne olursa olsun, şu spora, genel olarak şova katkı sağladığı sürece Todt değil ron dennis'e bile razıyım

  17. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Çok gereksiz bir açıklama olmuş bence bu açıklama bile Todtun tarafsız olamayacağının bir göstergesi bence,ne gereği var durup duruken bu açıklamanın tüm takımlar eşit ama Ferrari sanırım daha eşit Todtun gözünde.

  18. Bence gereksiz bir vurgulama olmuş,ferrari 13 takımdan biri olmasına rağmen f1 de her zaman yeri ayrı olmuştur bunu diğer takımlar da biliyor,ferrari hiç bir zaman şahsi menfaati için bir girişimde bulunacak kadar bir hata yapacağını kimse beklemiyor,bilindiği gibi fota başakanı da aynı zaman da ferrari başkanı,sporun gelişmesi için fia ile iyi bir ortaklık kuacağını düşünüyorum,ama bay tod kendini gösterme hevesine kapılıp sırf şirinlik olsun diye fota ya cephe alırsa o ayrı.

  19. tabiki açıktan bişiy yapamaz, gri alanlarda ise neler döndüğünü çoğu kez bilemiyoruz, burada önemli olan, kurumun ve kararlarının şeffaflaştırılmasıdır, bunu sağlayabilirse sorun yok, sonuçta o da biliyor kendisinin ferrariyle özdeşleştirildiğini ve bunun getireceği baskıyı

  20. Herşeye rağmen Ferrari'ye torpil yapması Todt'un ne işine yarıyacak diye düşünüyorum, rahatlıyorum aslında..

  21. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    bu beklenen bir açıklama. hatta sonra kayırma olmadığı gösterilmek için daha sert te davranılabilir. Zaten kimse de ferrarinin herkesin görebileceği şekilde destekleneceğini düşünmemeli.

  22. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    kurallar Ferrari'nin istediği gibi olunca Ferrari kurallara uymak için can atıcaktır eminim

  23. Daha önce de yazdığım bir fıkrayı tekrar yazıyorum: Kümese müdür alınacakmış, c.v.'lerine göre müracaat edenlerin içinde en uygun olduğunu düşündükleri tilkiyi seçip görüşmeye çağırmışlar: 'ne ücret talep edersin' diye sormuşlar, sırıtmış: 'siz neyi uygun görürseniz' demiş…
    Nedense Fia başkanlığıyla Todt ismi aynı anda telafuz edilince aklıma bu fıkra geliyor.

  24. pardon ama bunun öğretmenlikle ne alakası var! Lütfen biraz dikkatli benzetmeler yapın. Bu kişilikle alakalı bir şey. Bir öğretmen çok rahatlıkla çocuğunun dersine girip hak ettiği notu -iyi ya da kötü- çocuğuna verebilir. ama vermiyorsa o zaman bu o kişinin kişiliği ile alakalıdır.

  25. Ahmet  Keleş avatarı

    hee evet evet… öğretmenin kendi çocuğunun sınıfında ders vermesi..

  26. inci incili avatarı

    iyide o kuralları ferrari'nin istekleri doğrultusnd düzenlersen zaten ferrari de kurallara uymuş olacak.

  27. 16 yıl öyle ya da böyle bir F1 takımında çalışan bir insan hemde üstdüzeyde çalışan bir insan, bir takımın sıkıntılarını ihtiyaçlarını yapabileceklerini veya yapamayacaklarını max mosley'den çok daha iyi biliyordur. Sporun gidişatı açısından umarım doğru kararlar verir, taraflı olacağına ise inanmıyorum ben, bana ilginç gelen bir takımla özdeşleşmiş birinin Fia başkanı olmasının yaratacağı psikolojik durumla nasıl başa çıkacakları… Hani ne olursa olsun birileri aralarında konuşurken şu olacak, "eski Ferrari takım yöneticisi Fia başkanı oldu, Fiarrari işte vs. vs." hani adam adil olsa da olmasada böyle olacak ve zaten sicili pekte temiz olmayan Ferrari hep zan altında bırakılacak ve Ferrari taraftarları tabi… Yine de Todt'un bu işi Vatanen'den de iyi bildiğini düşünüyorum, göz göre göre takımda kayıracağını zannetmiyorum, en azından mosleyden fazla

  28. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Görüntü olarak her takım kurallara uyacak.PEki görünmeyen tarafta neler olucak kim bilebilir ?hiç bir spora politik oyunların girmesi taraftarı değilim F1'in sevmediğim tek tarafı bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir