Force India: “Üretici Takımlar Müşteri Aracında İkna Etmekle Sorumlu”

yazar:

kategori:

Force India’dan Bob Fernley, gelecekte müşteri araçları fikri uygulamaya geçecekse bu konuda üreticilerin kendilerini kanıtlamaları gerektiğini söyledi.

Bir kaç hafta önce gerçekleştirilen Strateji Grubu toplantısında çıkan ana maddelerden birisi gelecekte (2017) müşteri aracı fikrinin devreye girmesiydi.

Müşteri aracı fikri şu anda Ferrari, Mercedes, McLaren ve Red Bull tarafından değerlendiriliyor.

Müşteri aracı fikri Strateji grubu tarafından tam olarak kabul edilirse yürürlüğe girmesi için Dünya Motor Sporları Konseyi’nde onaylanması gerekecek.

 

Fernley “Bu konuda herkese planlarını savunma fırsatı vermemiz önemli.”

“Vijay Formula 1’e üretici olarak gelme konusunda çok açıktı. O Formula 1’e katılmak için değil, mücadele etmek için geldi.”

“Daha iyi bir alternatif olduğu konusunda üreticilerin onu ikna etmesi lazım. Onların işi bu. Bu yüzden onu ikna etmeliler ve ardından neler olacağına bakmalıyız.”

“Bu konuda geri adım atarsak, kafamda Force India şapkası olmadan bunu söylüyorum, endişem Formula 1’in kumaşında sonsuza kadar bir değişiklik yapılıyor olması.”

“Ancak Vijay’ın vereceği karar tamamen farklı.” dedi.

Sauber ve Lotus bu plana karşı olduğunu açıkladı. Force India da karşıydı ancak Fernley, bu yola yönelmek zorunda kalmalarından ve sporun geleceğinden endişeli.

Fernley “Formula 1’in DNA’sı ve gücü bağımsız takımlardır. Formula 1’in bel kemiği bağımsız takımlardır.”

“Son 10 seneye baktığımızda 4 üretici takımın ayrıldığını görüyoruz. Honda ayrıldığında bağımsız takım olarak Brawn geldi ve takımı kurtararak şampiyon oldu.”

“BMW çekildiğinde Peter Sauber kendisi için pahalıya patlasa da devreye girdi ve takımını tekrar bağımsız takım olarak yarıştırmayı başardı.”

“Renault çekildiğinde Gerard Lopez bağımsız olarak devreye girdi ve takımı kurtardı.”

“Toyota çekildiğinde ise her şey kayboldu.”

“Bağımsız takımları kaybederseniz bu risk her zaman olur çünkü onlar sadece yarışmak için buradalar.”

“Her şeyi 4 üreticiye indirgemek çok endişe verici bir durum çünkü onlardan birisi sıkıntı yaşar ve yönetim kurulu ayrılma kararı olursa sadece 2 değil 4 ya da daha fazla aracı kaybedebilirsiniz.”

“Daha kötüsü onların yerine kimseyi getiremezsiniz çünkü daha önce onların kurduğu yapıda kurtulmanız lazım.”

“Ve aynı zamanda müşteri takımı olduğunuzda her zaman efendiniz size ne yapacağınızı söyler.”

“Ve müşteri aracı fikrinin Formula 1’de yüzlerce insanın işsiz kalmasına sebep olacağını unutmayalım.” dedi.


Yorumlar

“Force India: “Üretici Takımlar Müşteri Aracında İkna Etmekle Sorumlu”” için 3 yanıt

  1. Öyle yada böyle otomobil üreticilerinin yer alacağı, ana tedarikçilikleri teşkil edeceği, güç gösterisi yapacakları iyi bir open whell seriye ihtiyaç var. Bu f1 mi olur yoksa yeni bir seri mi olur bilemem. F1 mantalitesini yada varlığını değiştirmesi lazım artık. Tehdit eden bir seri yok diye rahat maymunları oynuyorlar.

  2. Nasıl oluyorsa batağın ucunda kiler laf piyasaya dönünce karşı oluyor bunlar değil miydi defalarca batışın ucundan dönen markalar.
    Plan yanlışsa ki bana göre de çok doğru gibi gelmiyor optimize edip ortaya dökebilirler. Büyükler diyor ki arka tarafta bu küçükler yalvarıyor biz duyuyoruz ki bunlar bize karşı artis artis konuşuyor.

  3. bence çok doğru konuşmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir