Sauber, Yeni F1 Takımlarına Kızgın

yazar:

kategori:

BMW’nin spordan ayrılması sonrasında gizemli Qadbak’a satılmasına rağmen takım, hakkının yeni Lotus takımına verilmesi ile gelecek sene için bir yere sahip değil.

O zamanlarda Qadbak ile anlaşma sonuçlanmamıştı ve boş olan 3 yeri yeni USF1, Manor ve Campos takımlarına verildi.

Williams, 2010’da Sauber’e yer açılması için 14. takım teklifini veto etmişti, böylelikle de Hinwil kökenli takımın yakın gelecekteki Formula 1 planları sekteye uğramıştı.

BMW döneminde danışmanlık görevi yanında takımdaki %20 hissesini koruyan Peter Sauber, F1’in yeni takımlarıyla ilgili durumu şaka olarak nitelendirdi.

Peter Sauber: “Bir şey ıspatlamak zorunda değiller ve şimdiden bizim gelecek sene için planlarımızı bozdular.”

Sauber, bazı yeni takımların birden gelip birden gidebilecekken hali hazırda eski takımların akıbetinin şüphe altında kalmasına kızgınlığını belirtti.

Sauber: “Belki de 4’ünün (yeni takım) Bahreyn’de araçları olacak ama 2011’de paraları bitecek.”


Yorumlar

  1. peter sauberin benim gözümde yeri ayrı. kimi raikkoneni f1 e kazandıran adam. eğer çok ısrar etmeseydi yarış tecrübesi azlığından süper lisans verilmeyecekti kimiye….isterimki kiminin ilk takımı f1den gitmesin…

  2. Grid de yer almalarını isterim. Bir şekilde izin verilmeli ama bu durumun sorumlusu da BMW çok kötü yönetti bu dönemi.
    Peter kızıyor haklı da belki ama yarışamazlarsa bunda kendi payı da olacak.

  3. "Belki de 4'ünün (yeni takım) Bahreyn'de araçları olacak ama 2011'de paraları bitecek."

    İşte bu kesinlikle değinilmesi gereken bir konu. Sauber 1993 yılından beri F1'de yarışmak için para buluyor sonuçta. Ama kimse yeni takımların ne kadar devam edebileceği hakkında fikir sahibi değil.

  4. Bence çok hakklı böylesine köklü bir takımı bu kadar saçma yalandan bir kural yüzünden F1 dışında bırakmak F1 için kötü olacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir