Saldıranlardan Birisi "Ben Irkçı Değilim"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Katalunya pistinde Mclaren pilotu Lewis Hamilton’a karşı yapılan ırkçı saldırıların tam ortasında yer alanlardan birisi bu şekilde ırkçı bir yaklaşım içinde olmadıklarını söyledi.

Barcelona testlerinde yüzlerini siyaha boyayanlar ve Hamilton Ailesi T-shirti arasında yer alan ve Alonso taraftarı olduğunu belirten Toni Calderon, amaçlarının sadece eğlenmek olduğunu söyledi.

Publico’ya konuşan Calderon "Karnaval kutlamak için öyle giyinmiştik. Montmelo’dakilere eğlence olsun, her yarışa gelen Hamilton’un babasına gülelim diye düşündük."

"İngiliz pilotun deri rengiyle dalga geçmek gibi en ufak bir düşüncemiz bile yoktu."

"Kapıdaki güvenlikler güldüler ve girmemize izin verdiler. Gerçekte bizi gören insanların neredeyse yarısı Hamilton taraftarı olduğumuzu düşündü. Birçok kişi fotoğrafımızı çekti." dedi.

hamilton_family_pankart_ispanya_650864772.jpg

Calderon ayrıca aynı kostümü giymiş ve yerde emekleyen arkadaşının da ırkçı olmadığını söyledi.

Calderon "İngiliz basınında o şekilde görünmekten utandım."

"Ben de fotoğrafın tam ortasında yer aldığım için olayın başkahramanlarından oldum. Bu beni sinirlendirdi."

"Eğer bunların olacağını bilseydim asla o şekilde giyinmezdim. Yanlış birşey yapmadık. Mclaren ve bir yıldız olan Lewis ile kişisel olarak açıklayacağım bir problemim yok." dedi.


Yorumlar

  1. Gamze-Alonso avatarı

    Yani gerçekten hoş şeyler değil.Şimdi inkar etmeleri de saçma olmuş.Adam gibi daha mantıklı bir şekilde Alonso'yu destekleyebilirlerdi.Bu çok yanlış ama bizde ki forumlara da bakarsanız ırkçılık olmasa bile çok aşağılayıcı yorumlar yapılıyor.Hele ki Alonso taraftarları inanılmaz çirkin bir şekilde eleştiriliyor.Sırf bu yüzden bir şeyler yazmak istesemde çok sert tepkiler alıp sinirlerimi bozmamak için yazmak istemiyorum.Yani çok eleştirdiğimiz şeyin benzerini bizlerde birbirimize yapmıyor muyuz?

  2. amaçları eğlenmekmiş pehhhh!!!ırkçılık işte kardeşim besbelli!!!!bende eğlenmek diye gidim alonsoya ırkçı hareketler yapim ne olçak alonsonun taraftarlarıdır tabiki böyle bişeyi alom-nso ve taraftarları yapar anca:(:D

  3. E arkadaşım öyle hareketler yapmıcaksın, pişman olduğun hareketler. Mantıklı mantıklı holigan olmadan tutacaksın taraftarını. Bak diğer Alonsocuları da lekeliyorsun.

  4. bu ispanyollar var ya…neredeyse adamlar utanmadan oradan geçiyorduk uğradık diyeceklermiş…özene bezene boyanmışlar yazıları yazmışlar ve eğlenmek için yapmışlar bunları:))kuyruk sıkışınca hemen ispanyol medyası birşeyler uydurmuş yine işte bizde yedik hani..ama şunu da kesinlikle söylemeden geçemiyecğim ki ingiliz medyasının bunlardan aşağı kalır yanı yoktur…ingilizler siyah renkli insanlara muz fırlattıkları günleri çabuk unutmuşlar…:(( bunlar sporu bırakın insanlığa yakışmayan şeyler…insanların kendi insiyatifinde olmayan şeylerden dolayı(rengi gibi)yargılanması zati etik değil ki…işte birileri çıkıyor sen şöylesin böylesin diyor bizlerde hemen gaza gelip zaten haketmişti deyip herhangi bir tarafı savunmaya başlıyoruz…adamların istediği de bu zati ve başarılı oluyorlar maalesef…:((

  5. mp4-23 (mgd) avatarı

    Bu şaklabanlara en güzel cevap pistte verilecek.

  6. sadece merak ediyorum yanlış anlaşılma olmasın herhangi bi ingiliz gazetesinin altındaki yorumlara bakıldı mı?

  7. görkem bu küfrü edenler tribünde değildi internette marca gazetesinin sitesinde yorumlardaydı sanırım. bizde haberini yapmıstık. çok ağır ithamlar vardı o haberde yazılanlarda

  8. NothinToSay o şöyle oluyor.z.e.n.c.i kelimesi ingilizce negro kelimesinin türkçe karşılığı olarak çevrilir. negro kelimeside zamanında zorla köle olarak satılan siyah insanları aşağılamak için kullanılan bi kelime.yani kelime tam olarak 'köle' manasında kullanılıyo.bu durumda z.en.ci kelimesida köle anlamına gelmiş oluyo. o yüzden sansürleniyo.ama türk halkı bunu pek bilmiyo.aslında hakaret için kullanmıyo

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    küfür ettiler. şöyle demişler ''hamilton artık siyah değilsin b** gibi kahverengisin''

  10. arkadaşlar adamın dedikleri doğru olabilir bende resimleri ilk gördüğümde onları hamilton taraftarı sanmıştım ayrıca maymun kılığıyla ne alakası var ozaman geçen sene kimi taraftarlarının yaptığı neydi.. bence bu kılıkta bi sorun yok çokta komik olmuşlar küfür etmedilerse tabi..

  11. neden şunu düşünmüyorsunuz, İspanyollar Hamilton'a geçen sene Alonsonun başına gelenler yüzünden kızgın. Bana soracak olursanız konunun deri rengi ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. geçen sene Alonsoya yapılanları herkim yapmış olsa idi aynı sertlikte tepkilerini ortaya koyacaklardı. derisinin rengi yada ırkı hiç farketmeyecekti.

  12. Günümüzün en büyük sorunuda bu.Yalancılık,inkar.Nerde eski avrupa nerde bu yetmeler.Bi laf vardır elinle şaka yapma ağzınla *** sür diye.Burdada aynı şey sözkonusu.Hamiltona tepki göstermenin o kadar güzel yolları duruken.adamı maymun sınıfına sokacaksın,hatta görüntün o kadar ileri gidecekki,ailesini ve ve tüm siyah ırkı kasdedecek anlayışına varacak,sorada etmedim,yapmadım.Demokratik avurpaymış.İçine edim ben sizin demokrasinizini,kültürlüymüş.Geçti onlar sizlerden.En demokrat ülke benim ülkemdi.Hoş oda onlara benzicek sonunda.Irkçılık yapacan sora ben napıyoki dicen.Acaba ne yaptıklarının farkındalarmı.

  13. NothingToSay avatarı

    Z.e.n.c.i kelimesinin sansürlenmesinin sebebini anlayamadım.bir Z.e.n.c.i birine z.e.n.c.i demek erkçılık değil bişi değil ne var bunda..ne yani..ne diyelim bu insanlara? sarı ırk, ya da asyalı kelimeleri neden yasak değil mesela? Aşağılamak maksat olmadığı sürece bunda hiç bir sakınca yok..

  14. habere bak ya saldıranların birisi demişler görende hamiltonu dövdüler zanneder :)ya adamlar safın teki evet biraz yusuf yusuf olayı baslamıs aklınca ferniyi desteklemeye calısırken herseyi…. etmişler 😀

  15. NothingToSay avatarı

    Visor, ne şekilde görünmüş olmaları onların ırkçı oldukları anlamına gelirdi? ve, bu şekilde görünmüş olmaları ne anlama geliyor..maymun kılığına girmekle aşağılanlamaya çalışılan başka bir ırk gördün mü? mesela, arkadaşların seni aşağılamak için kaç kere maymun kılığına girdiler?(***** olmadığını varsayıyorum)

  16. Olabilir abi niye olmasin, bu sekilde gorunmeleri illa onlarin irkci oldugu anlamina gelmez, Dedikleri gibi her yarisa gelen Hamilton`un ailesiyle dalga gecmek istemis olabilirler, ha son cumlelerde biraz yusuf yusuf sezdim o ayri 🙂

  17. Lewis'in babasıyla ne alıp veremedikleri var hala anlamış değilim. Adam oğlunun menajeri. Nasıl Nicolas Todt Felipe Massa'nın her yarışına geliyosa o da oğlunun her yarışına gidecek bundan doğal bişey olabilir mi!!!

  18. dümbelek seni…

  19. NothingToSay avatarı

    hadi len ordan..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir