2016 Opel Astra Görücüye Çıktı

yazar:

kategori:

Opel çok tutulan Astra modelinin 2016’da yollara çıkacak olan ve bir önceki versiyonuna göre 200 kg daha hafif olan yeni versiyonunu tanıttı.

İlk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan 2016 Opel Astra’nın ilk fotoğrafları bugün yayınlandı.

Opel’in en beğenilen modellerinden birisi olan Astra’nın görünümü 2016’da bir kez daha yenileniyor. 2016 Opel Astra bir önceki modeline göre 200 kg daha hafif ve iç mekanda da selefine göre bir çok değişiklik göze çarpıyor.

2016 Opel Astra, markanın yeni platformu üzerinde geliştirilmiş ve Opel’in son teknoloji ve motorlarıyla donatılmış. Yeni görünüm yanında 2016 Opel Astra’nın en önemli yeniliği hafifleşmesi. Karoserde ve şaside ciddi anlamda bir hafifleme söz konusu.

 

Alman markanın en beğenilen modellerinden biri olan Astra, yeni nesliyle gün yüzüne çıktı. 1991 yılından bu yana yollarda olan Astra’nın yeni nesli, selefine göre 200 kg daha hafif. Buna ek olarak, iç mekanda daha geniş yaşam alanı sunuyor.

opelastra3_d

Markanın yeni platformu üzerinde yükselen model, Opel’in en son teknoloji motor ve teknolojileriyle donatılmış. Yeni nesil Astra’da en önemli yenilik, yeni platformun getirdiği hafif karoser. Yaklaşık yüzde 20’lik bir diyete gidilen karosere ek olarak, şasi de 50 kg daha hafif.

2016 Opel Astra 4370 mm uzunluğuyla selefine göre 50mm daha kısa. Ayrıca 26mm daha alçak tasarlanan model, 1460 mm’lik yüksekliğe sahip. Aracın aks mesafesi de ilginç bir şekilde 20mm daha kısa… Opel yetkilileri tüm bu boyut küçülmelerine rağmen, iç mekan genişliği arttırmayı başarmış. Sonuç olarak, arka koltuklardaki yolcular için 35mm ekstra diz mesafesi ve ön sıra ile arka sıra koltuklar arasındaki mesafede de ekstra alan elde edilmiş. Küçülen boyutların Yeni Astra’ya en önemli etkisi aerodinamik yapı denilebilir. Nitekim otomobilin sürtünme katsayısı 0.30cd’ye kadar düşürülmüş.

Yeni Astra’nın kaputunun altında da seçenekler oldukça fazla. 1.6 litrelik benzinli ve dizel üniteler, 95 HP’den 200 HP’ye kadar farklı güç seçenekleriyle sunulurken, tüm dizel motorlar start/stop sistemine sahip. Aracın en küçük hacimli motoru ise 1.0 litrelik direkt enjeksiyonlu 105 HP güç üreten Ecotec olurken, en dikkat çekici motoru ise yeni 1.4 litrelik direkt enjeksiyonlu, tamamen alüminyumdan yapılmış turbo beslemeli benzinli ünite. Bu ünite, 145 HP gücü ve 250 Nm torkuyla dikkat çekiyor.


Yorumlar

“2016 Opel Astra Görücüye Çıktı” için 14 yanıt

  1. Bir önceki model corsa ve astra’yı çok beğeniyordum. Yeni modeller daha teknolojik olmuşlar ama görüntü olarak eski modellerin çok gerisindeler. Gerçi ben yeni çıkan araçların çoğunu beğenmiyorum, toyota, kia, hyundai sanki aynı tornadan çıkmış araçlar gibiler. Opel’de bu çizgiye uymuş anlaşılan.

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    buna da 90 bin tl isterler heralde ..:/

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      a180 i çakmışlar bence biraz kia biraz hyundai nedense aracları yuvarlak hatlı bi şekilde en güzel haliyle tasarlıyorlar daha sonra daha keskin daha yırtıcı deyip aracın içine ediyolar aynsını Honda da yaptı 🙂

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        şu kasası cok hoşuma gidiyordu modifli 🙂

  3. Wv bin yıllarca aynı tasarımından bıktık.ayrıca 2015 alacaktım iyi ki almamışım hep aynı kasa.bence neye benzerse benzesin farklı olmuş.ona bakarsanız leon da suriye benzemiştir.
    Önemli olan beygir ve tork artmış.bir an önce gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

  4. Tek kelime ile berbat bende 2013 j kasa sport modeli var yeni kasasıyla değiştirmeyi düşünüyordum ancak tam bir hayal kırıklığı. Nasıl bir iç dış tasarım bu zor satar bu kasası.

  5. Tamamen tırbişön olmuş

  6. Bundan öncekiyle birlikte aracı küçük gösteren gıcık ön tasarım yaptılar, bunda da üzerine devam etmişler. Satabiliyorlarsa ne ala, ama ben Corsa’ya daha çok benzeyen bir Astra almak istemem.

  7. Google amca bulsa Julietta diye bir aracin varligina inanacaktim

    Giulietta 😀

    1. Yusuf Hitay avatarı

      cidden julietta diye bir araç yokmuş. 😛 ama mesaj anlaşılmış.

      sırada fiat aegea var.

  8. arka julietta, yanlar ve ön kaput C4 ve leon karışımı olmuş, ön farlar ise i30 dan çıkma, hiç özgün olmamış, bir önceki kasanın tüm havasını yok etmişler…

  9. volkswagen scirocco yu al, copy paste yap, işte sana yeni opel astra 🙂

  10. Yusuf Hitay avatarı

    önden uzak doğu aracıyım ben diyor adeta. özellikle ızgara pek göze hoş gelmiyor. arka kısım ise julietta’yı andırıyor.

    hoş önceki ızgara tasarımları da çok ahım şahım değildi.

    son yıllardaki birbirinden iğrenç japon tasarımlarından iyidir o ayrı.

  11. önden küçülmüş gibi duruyor. Arka tarafsa hernedense bana yeni i20’yi anımsattı. Arka kapı ile arka cam arasındaki bölge özellikle

    Şu farları zorlasalar McLaren logosu şeklinde yapacaklar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir