McLaren Honda Kanada’da Yeni Motorla Yarışacak!

yazar:

kategori:

Honda, McLaren pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button’un sıradaki Kanada GP’de güncellenmiş motorla yarışacaklarını doğruladı.

Dün çıkan haberlerde Ferrari ve Honda’nın bu sene motor gelişim haklarını kullanan ilk üreticiler olduğu ortaya çıkmıştı.

Ferrari 3 gelişim hakkını kullanırken Honda 2 gelişim hakkını kullandı. Ferrari motor silindir kapağını geliştirmede bu haklarını kullanırken Honda’nın hangi alanda kullandığı bilinmiyor.

Daha önceki açıklamalar Honda’nın yeni motorunu Avustrya’da piste çıkaracağı yönündeydi ancak beygir gücü açısından motorun zayıf olması ve Kanada’da uzun düzlüklerin olması nedeniyle Honda’nın yeni motoru Kanada’da kullanma kararı aldığı düşünülüyor.

Yasuhisa Arai “Kanada güç pistidir bu yüzden daha fazla güce ihtiyacımız var. Ancak burası aynı zamanda duraklamalı bir pist bu yüzden frenleme ve enerji geri dönüşümü de önemli.”

“Daha fazla güce ihtiyaç duyduğumuzu biliyorum ancak bunu başarmak kolay değil. Bu yüzden daha çok MGU-K’nın bu yüksek hızlı pistte nasıl çalışacağına bağlı.” demişti.

F1Newspaper

 


Yorumlar

“McLaren Honda Kanada’da Yeni Motorla Yarışacak!” için 9 yanıt

  1. Adamlar daha dayanıklılığı çözemediler. Bunu da çözseler bari de biraz mücadele olsa. Hızlanmaları şart değil.

  2. İnşallah az puanla çok iş yapabilmişizdir.

  3. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    Haberi gören Alonsocular

    1. bu ne arıyor burada

  4. Diğer bir iddia ise Honda gelişim hakkı kullanmadı çünkü zaten mevcut motoru tam güçte çalıştıramıyor.. Kanada da motoru tam güçte çalıştırıp Avusturya da gelişim hakkı kullanıcak.

  5. İnşallah sorun çıkmadan bitirebilirler yarışı.

  6. hayırlısı bakalım nasıl olucak

  7. Şu andaki gibi yavaş ama kendi çapında dayanıklı motorla yarışacağımıza, hızlı beygir gücü yüksek ama dayanıksız motorla yarışıp onu geliştirmeye baksak çok daha mantıklı olur.

  8. Onur Gentas avatarı

    Umarım gene dayanıklılık problemi yaşamaz takım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir