Mercedes Monako Tartışmasını Geride Bırakmak İstiyor

yazar:

kategori:

Kanada GP’sine birkaç gün kala, Mercedes pilotlarının ve patronlarının Monako’da yaşananlarla ilgili sorulan sorulara verdikleri cevaplar, konunun daha fazla büyütülmeden geride bırakılmasını istediklerini gösteriyor.

Montreal’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamilton, “Bana kalırsa Monako ile ilgili olarak söylenmesi gereken her şey söylendi. Elbette benim için, ve takım için de, çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Fakat bundan ders alıp, her zaman olduğu gibi birlikte ileriye bakacağız. Sadece piste çıkıp durumu iyileştirmek istiyorum. Bunun için de Montreal’den daha iyi bir yer olamazdı herhalde.” diyor.

Rosberg ise konuyla ilgili olarak, “Geçen hafta, kariyerimde üçüncü kez Monako’da podyumun ilk basamağında yer almış olduğuma hâlâ inanamıyorum. Fazlasıyla gerçek dışıydı ve bu kadar şanslı olduğumu düşünmüyordum.” diye konuşuyor.

Mercedes Patronu Toto Wolff da, “Monako hepimiz için zordu. Asla bu şekilde puan kaybetmemelisiniz. Bu, her türlü hatanın pahalıya mâl olabileceğini bize kanıtladı. Ancak Monako’da birinci ve üçüncü olmamızın bizde hayal kırıklığı yaratması, aslında ne kadar büyük yol kat ettiğimizi bize gösteriyor. Bunu sineye çekip, hatalarımızdan ders alıyoruz.” diyor.

Son olarak Teknik Patron Paddy Lowe ise, “Monako’daki hatamız ve sonuçlarıyla ilgili çok fazla şey konuşuldu. Takım açısından, bu hatanın belli bir bağlamda değerlendirilmesi gerekiyor. Elimizdeki yanlış veri nedeniyle saliselik bir zamanda gerçekleştirilen tek bir hataydı. Bu sporda saliselik kararlar vermeniz, riskleri ödüllere tercih etmeniz kaçınılmaz. Bu kararları daima doğru veremeyebiliriz. Biz her daima gelişmek zorundayız ve Monako’daki başarısızlığımız kuşkusuz ki bu süreçte önemli rol oynayacak.” diye ekliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir