Hakkinen'den Mclaren'e "Kovalainen'i Göndermeyin"

yazar:

kategori:

1998 ve 1999 yıllarında Mclaren Mercedes’e şampiyonluk kazandıran Hakkinen, Auto Bild’e yaptığı açıklamada Mclaren’in Heikki Kovalainen ile devam etmesi gerektiğini söyledi.

Hakkinen “Onlar pilot mu arıyorlar? Bu gerçek mi? Bilmiyorum.” dedi.

Hakkinen, vatandaşı Kovalainen’in Mclaren’e olan katkısının göz ardı edildiğini düşünüyor.

Hakkinen “Büyük bir oluşumu başarılı bir hale getiren tek kişi değildir, bu takım çalışmasıdır.”

“Eğer Lewis ve Heikki’nin performanslarına bakıyorsanız sadece siyah beyaz sonuçlara değil, arka planda da olanlara bakmalısınız.”

“Bu ikisi harika iş çıkarıyorlar. Farklı bir pilot aramak mı? Neden bunu yapıyorlar ki?” dedi.


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hakkinen'den Mclaren'e "Kovalainen'i Göndermeyin"
    haberin başlığı bu Gökhan Demir herhalde bu sitede olmayan bir habere yorum yapacakken(çünkü çıkan haberlerin hiç biriyle alakası yok yazdıklarının) elin kaydı buraya yazdın..uyarıyım dedim

  2. Emre Yılmaz avatarı

    Kimi Raikkonen benim için Fernando'dan daha iyi pilot. Ancak Fernando'da iyi işler çıkaracaktır. Bence artık Fernando eski Fernando değil. Dersler çıkardığına inanıyorum.

  3. toplam pilot kalitesi olarak; heildfeld gelirse ferrariden güçsüz oluruz, rosberg gelirse ferreriyle eşit oluruz, raikkonen gelirse ferrariden güçlü oluruz.. kovayla devam edersek yine takımları kaybederiz..

  4. Bence de Heikki birinci sınıf takımda yarışmatansa Renault gibi 2.-3.sınıf bir takımda yarışması daha iyi olur.

  5. Bazı arkadaşlar hemen uçmuş, Ferrari çok kolay şampiyon olacak diye.Ferrari Alonso ile uğraşmaktan yarış kazanabilirse ne mutlu onlara.Nasıl bir bela aldıklarının farkında değiller henüz.Ayrıca Massa her şekilde Alonso' ya gereken dersi verecektir.Artık bir yanım da MASSA taraftarı sırf bu yüzden.

  6. Emre Yılmaz avatarı

    Çok fanatik Schumiciyim ancak Mikayıda severim açıkçası. Ancak bu açıklama olmamış gerçekten biz-Ferrari- Felipe ve Fernando ile yarışırken McLaren Heikki ile devam ederse takımlar şampiyonu çok rahat olur Ferrari -Ancak pilotlarda da Lewis avantaj elde eder.

  7. elif çivici avatarı

    Kovalainen in kalmasını istemesinin nedeni,pek tabi Lewis e oranla daha arka planda olmasıdır.Ki bunu istemelerinden doğal bir şey yoktur.Eğer Lewis bir numaraysa ikinci bir yıldız gelmemeli.

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Haklısın Yavuz Dostum 🙂 …Gözlerimiz Mika'yi Arar Oldu Vallaha Senna*Prost'dan Sonra İzledigimiz En İyi Mücadeleydi
    "Mika-Schumi" mücadelesi…

  9. Yavuz Balcı avatarı

    nerde o günler marlboro.lewis – mika ikilisi pehhh.bu yaşta şu pilotların içinde şampiyon olmazsa iyi bir araçla ben kulağımı keserim.

  10. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hakkinen…Wala Boyle Demissinde Eminim Sen Bu Halinle Gelsen Kova'dan cok daha iyi Yarisirsin…..

  11. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    bu gözler seni izledi ya daha ne diyim.

  12. Tolga Soydan avatarı

    heikii iyi bi pilot bunu renaultta gösterdi.ama mclarenle uyuşmadı iki senededir güçlü değil

  13. Silver Arrow avatarı

    şartlar eşit olmayabilir de, her takım iki otomobilinin de mümkün olduğunca eşit tutmaya çalışır. ancak birisine daha fazla özen gösterilebilir. yine de bu her yıl ortaya çıkan onlarca puan farkını açıklamaya yetmez.

    şampiyonluğa oynayan takımlar iki pilotun da alacağı puanları maksimum seviyede tutmaya çalışır. haa, strateji daha çok hamilton lehine belirlenebilir, o ayrı konu. ancak bu kadar fark olmamalı. hiçbir takım bunu istemez. daha önce yazdığım gibi, heikki'nin kötü performansı lewis'i de kötü etkiliyor. çünkü heikki ikinci pilot olarak görülüyorsa bile kimi'den ve felipe'den puanlar çalması gerekiyordu heikki'nin. yani mclaren2in lewis'e en iyi şartları sağlayıp heikki'yi dışladığını söylemek bu açıdan da mantıksız.

  14. mustafa maraş avatarı
    mustafa maraş

    bize mc laren mercedesi sevdiren adam hakkinendir.ancak kovayı savunması vatandaşı olduğu için,yoksa kova çok başarısız.onun yerine kimi gelmeli.

  15. Doğru söylüyor,mc larenin politikası bu yönde olmasa siz zanedirmusunuz ki hamiltonun arakasında kalan bir pilota bu kadar sabretsin,mica da bunu söylemek istiyor heiki bu kadar kötü pilot değil,sadece verilen görevi yapıyor,2008 de heiki bir demecinde ünüzde ki sezon şartaların biraz daha eşit olmasını bekliyorum diye beyanı var o yüzden mc laren kimseyi saf yerine koymasın,enazından ben inanmıyorum.

  16. Gelişen aracına rağmen 7 yarıştır pistte olmayan Massa ile aynı puanda çakılı kalan Heiki yi takımda tutmak ve bunu savunmak en masum tabirle saflık olur..

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bence şu an Mc_merc'in felsefesine uyacak en iyi isim heidfeld'dir. İstikrarlı,alman,iyi savunma yapan(hamiltonun rakipleri karşısında büyük avantaj sağlayabilir),puan garantili bir pilot.altında hızlı bir araç olursa podyuma yakın yerlerde dolaşacaktır hep. mika'nın bu açıklamasın bana da biraz milliyetçi havaların olduğunu hissettirdi. takım içinde her ne kadar sorun çıkarmayan,her türlü desteği sağlamaya "çalışan" bir heikki olsa da Alonso-Massa ikilisine karşılık Mc-Merc'in şu an ki kadrodan daha iyi bir kadroya ihtiyacı var.Ayrıca bu sene bence heikki'nin üzerine çok gidilmemesi lazm,bu sene bir çok yarışta hamiltondan farklı araçta yarıştı(yeni parçalar) performans açığının sebeplerinden biri de bu.ama bence artık bu takımda yerini doldurdu..

  18. efendimayin  avatarı

    Aslında heikki iyi bir sürücü ama mclarenda yapamadı bence. Renault ya geçmesini isterim orda daha başarılı olur bence.

  19. efendimayin  avatarı

    Aslında heikki iyi bir sürücü ama mclarenda yapamadı bence. Renault ya geçmesini isterim orda daha başarılı olur bence.

  20. Silver Arrow avatarı

    o koltuğa senin ölün geçse kovadan daha faydalı olur be buz adam! 🙂

    eğer yaptığı katkılar arka planla sınırlı kalacaksa test pilotu olsun madem. mclaren gibi bir takıma yarışta da katkı sağlayacak bir pilot lazım. 2008'de lewis tek başına savaştı. bir takım şampiyonluk içn tek bir pilotu öne çıkarsa bile yanında iyi bir ikinci pilot olmadan şansı azalıyor. heikki ferrari'lerden hiç puan çalamadı. yani bu durum sadece takımlar şampiyonluğunda değil, pilotlar şampiyonluğunda da mclaren'i zayıf kılıyor.

  21. inci incili avatarı

    kimi ve heikki beraber yarışsalar finlandiya için süper olur dimi mika. ama "Onlar pilot mu arıyorlar? Bu gerçek mi? Bilmiyorum." demişsin. ben de senin f1 den bukadar uzak kaldığını bilmiyordum. yapma mika f1'in sana da ihtiyacı var.

  22. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Hakkinenin böyle düşünmesi için Mclarenin kötülüğünü düşünmesi lazım Hakkinende Mclarenin kötü olmasını düşünemeyeceğine göre sadece vatandaşını korumak istemiş destek çıkmış

  23. beni f1 e sevdiren adam f1 in unutulmazı cesur yürek ama olmadı bu kovanın nesini savunuyorsun ne kadar da vatandaşın olsa maccayı haketmiyor.

  24. Daha fazla sabrım kalmadı Heikki'ye Ferrari massa-alonso ikilisiyle yarışsın biz Heikkiy'le yolumuza devam edelim öyle mi?Hakkinen aman allah korusun puan canavarı Heidfeldi istiyorumm!!!!

  25. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    boş ve lüzumsuz bir açıklama, mclaren koveilenen yüzünden puanlarından oluyor..

  26. efendimayın yeter artık:) rosberg rosberg anladık

  27. efendimayin  avatarı

    Hemşehrisi olduğu için bence böyle söylemiş. Rosbergi getirmeli mclaren.

  28. Mika Hakkinen, eski takımının 2010 için yeni sürücü aramasına şaşırdığını söylemiş bende Hakkinenin bu açıklamasına çok şaşırdım,sadece milliyetçi duygularla yapılmış bir açıklama bu.Hakkinen halen yarışıyor olsa elbette böyle bir zayıf takım arkadaşını takımında isterdi ama
    eğer takım patronu olsa Kovalaineni takımda tutarmıydı,ya da Kovalainen başka bir ulustan olsa bu açıklamayı yaparmıydı bence kesinlikle hayır,Kovalainenin iyi bir insan imajı olabilir,rahat çalışılan sorun çıkarmayan biri olarak görülebilir ancak Mclarende yarışacak bir pilot değil,ve bence 2 yıl Mclarende yarışmak Kovalainen ayarında bir pilot için çok çok iyi bir süre…

  29. fotoya bakarken eskiler gözümde canlandı valla
    vay be nerden nereye bir ferrarici olarak hakineni gerçekten çok özledim
    yanlış hatırlamıyosam spa pistiydi galiba,schumacherin zontaya tur bindirirken hakinenin ikisini birden geçmesi halen hafızamdadır.

  30. Kovalainen yetersiz Mika amca.Artık bunu gör lütfen.Tamam vatandaşın savunman çok güzel ama Mclaren gibi bir takıma yakışmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir