Renault: “Formula 1’de Sadece Motor Tedarikçisi Olarak Devam Edemeyiz”

Renault, Formula 1’de harcamaların sadece motor tedarikçisi olamayacak kadar yüksek olduğunu bu yüzden bu şekilde devam etme şanslarının olmadığını söyledi.

Renault Formula 1’de sadece Red Bull ve Toro Rosso’nun motor tedarikçisi olarak bulunuyor. Turbo V6 motorda istediği performansa ulaşamayan ve sürekli olarak Red Bull’un eleştirilerine maruz kalan Renault, Formula 1’de devam edip etmeme konusunu değerlendiriyor.

Red Bull’un komple spordan çekilme ya da fabrika takımını kurma seçeneklerini değerlendirdiği biliniyor.

Cyril Abiteboul “Bizim fikrimize göre sadece motor tedarik modeli yeni motor kurallarında çalışmıyor.”

“Harcama seviyesi çok yüksek bu yüzden sadece tedarikçi olarak harcadığınız için yeteri kadar fayda görmüyorsunuz. Bu durumda Mercedes gibi çok yukarıda yer alan insanları yakalamak zor.”

“Mercedes çıtayı bu kadar yükseltmeseydi o zaman harcamalar daha normal seviyede kalırdı ve motor tedarikçiliği mantıklı olurdu.”

“Ancak şu anda sınırlar çok genişledi bu yüzden daha fazla harcamamız lazım. Bu yüzden pazarlama dahil her açıdan daha fazla dönüşü olmalı.” dedi.

Red Bull ve Toro Rosso anlaşmaları 2016 sonunda bitiyor. Abiteboul, bu iki takımla devam etme şanslarının olduğunu söyledi.

Abiteboul “Teoride bu pazarlama değerini Red Bull ile bulabiliriz bu yüzden Red Bull geleceği olduğuna inanıyorum. Buna rağmen önceki motor kurallarına göre bu başarıyı bulmak daha zor.” dedi.

Renault için diğer seçeneklerin Force India, Lotus ya da Sauber takımlarının birisiyle birleşmek olduğu düşünülüyor.

Renault kampı Monaco’da Bernie Ecclestone ile bir görüşme yapmıştı.

Abiteboul “Renault temsilcisi olmayan insanlar tarafından bir çok yorum yapıldı. Bu yüzden Fransa GP’nin yokluğunda başkası olmadan Bernie ile bu konuyu Monaco’da görüşme fırsatını yakalamak iyi oldu.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Renault: “Formula 1’de Sadece Motor Tedarikçisi Olarak Devam Edemeyiz”” için 3 yanıt

  1. E hani maliyetler düşüyordu. Ancak insanları enayi yerine koyun. Sporu ne hale getirdiniz.!!!

  2. İpleri başkalarının eline vermeden önce düşünecektiniz, Red Bull ile 4 şampiyonluk kazandınızda biz 3-5 taraftar hariç kimin haberi oldu? Takımı Lotus’a satmak aptallıktı, bari yine Lotus’u alın.

  3. Madem sporu yine üreticilerin eline veriyorlar o zaman tedarikçi sayısı az değil mi? Toyota, Audi, hatta Chevrolet veya Ford da gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir