Abu Dhabi Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Bridgestone Motorsporları Sorumlusu Hiroshi Yasukawa: “Yepyeni muhteşem bir yer ile sezona son vermek bizim için harika ve dünya çapında milyonların televizyonda izleyeceğini üstün tesisleri yaratan Yas Marina pisti yetkililerine de tebrikler. Orta Doğu, bizim için stratejik olarak önemli bir pazar ve bu yarışta, bir çok önemli müşterimizi ve davetlimizi konuk edeceğiz”

Bridgestone Motor Sporları Lastik Geşişim Sorumlusu Hirohide Hamashima;

Yas Marina’nın zorlukları nelerdir?

H.H.: “Bu pistteki ilk yarış olacak, bu yüzden bilinmeyene doğru gidiyoruz. Şüphesiz, simulasyon ve pist çizgisinin değerlendirmeleri üzerinden takımlarla ve pist ile çok yakın çalışmalar yaptık. Pist yüzeyinin bir örneği üzerine de çalıştık. Ayrıca yarıştan bir önceki hafta gerçekleşen GP2 Asya Serisi testinden veriler topladık. Beklenen yanal kuvvet açısından şunu söyleyebilirz ki bu pist, Valensiya ile benzer. Pist yüzeyi, Barseona ve Fuji’ninkine benziyor. Ortam sıcaklığı tahminlerimiz ise Bahreyn’e benzer olacağı yönünde. Pist yeni ve rengi çok koyu. Bu da oldukça sıcak olabileceğini anlamına geliyor. Pistte çok fazla gelişim bekliyoruz”

Lastik performansında öncelikle göz önünde tutulması gerekenler nelerdir?

H.H.: “Pistin çizgisi, tipik bir dur-kalk cadde düzeni. Bu yüzden çekiş zorlukları olacak. Bütün yeni yüzeylerde olduğu gibi hafta sonunun başlarında ufalanma ihtimalini bekliyoruz. Lastik yelpazemizin ortası olan orta ve yumuşak Bridgestone Potenza lastiklerini getirdik. Sıcaklığın tam olarak ne olacağını bilmez zor, özellikle de bu kadar yeni bir yüzeye sahip pistte”


Yorumlar

  1. Arada güzel teknik bilgiler var. Biraz daha açsalardı çok daha güzel olurdu.
    Pist koyuluğuna dikkat etmiştim bende, hoşuma da gitti. Fakat renk dolayısıyla bazı şeyler uzaktan belli olmuyor gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir