“Ferrari, Yeni Motor ile Mercedes Farkını Kapatacak”

yazar:

kategori:

Almanya’da çıkan son haberlere göre 3 güncelleme hakkını kullanarak motorunu geliştiren Ferrari’nin Mercedes’le olan farkı azaltması bekleniyor.

Önceki günlerde çıkan haberlerde Ferrari ve Honda’nın mevcut gelişim haklarından kullanarak motorlarını geliştirdikleri belirtildi. Honda yeni motoru Kanada’da kullanacak ancak Ferrari’nin son kararı pistte vermesi bekleniyor.

Sport Bild’in haberine göre Ferrari’nin 3 gelişim hakkıyla 20-30 beygir arası güç kazanacak, böylece toplamda 815 beygir civarı bir güce çıkacak. Mercedes’in toplam 830 beygir civarı güç ürettiği düşünülüyor.

Sport Bild, Ferrari’nin yeni motoru Kanada’da kullanıp kullanmamaya perşembe günü karar vereceğini söyledi.

Ferrari’de Sebastian Vettel çoktan ikinci motorunu kullanmaya başlamıştı. Mercedes pilotları ise ilk 6 yarışı tek motorla tamamladılar.

Mercedes pilotlarının Kanada’da kullanacağı motorların da gelişim hakkı kullanılmamasına rağmen geliştirildiği söyleniyor.

Helmut Marko “Mercedes sadece hepimizle oynuyor çünkü ihtiyaçları olduğu kadar beygir gücü kullanıyorlar.”

“Hamilton ve Rosberg kendi aralarında mücadeleye devam edecekler.” dedi.

 


Yorumlar

““Ferrari, Yeni Motor ile Mercedes Farkını Kapatacak”” için 53 yanıt

  1. Murat yılmaz avatarı
    Murat yılmaz

    en çok parayı Ferrari koparıyor diyen arkadaşa yanıt FERRARİ

  2. Zor be canısı.

  3. hani 0.2 0.3 saniye önünde olurda konuşursun ama adamların ne kadar hızlı oldukları belli bile değil. kimi kandırıyon ferrari

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    From Ferrari it has never been confirmed: in Montreal Sebastian Vettel and Kimi Raikkonen should get more steam – thanks to modifications to pistons, camshafts and combustion chambers. Along with Ferrari has worked diligently and Shell: a new fuel will help to reduce fuel consumption and increase performance. Overall, Ferrari wants up to 30 hp reloading and therefore come to that level of at least 820 hp, on which Mercedes moved.

    http://www.speedweek.com/formel1/new…eikkoenen.html

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Site de almancasını bulabildim.Bu yakıtla birlikte dananın kuyruğu kopar inşallah.Motorda ki güncellemeler de yanma felan yakıtla birlikte çok iyi olacaktır.

  5. Mercedes kimseyle oynamıyor, diğerleri durduruluyor.

    Oyuna bakın, geçen sene geliştirme yasaktı, sezon içi gelişim bu seneki gibi açık olsaydi Mercedes bu kadar üstün olamayacakti.Ancak Mercedes’e rahat bir şampiyonluk aldırdiktan sonra, Yani ağzına emzik verildikten sonra hikayeden açık bulunup gelişim açıldı.Yine gelişim tamamen açılmıyor, halbuki fabrika zaten geliştirmek için para ve kaynak ayırmaya devam ediyor.Neden kısmen açılıyor, neden geçen sene tamamen yasaktı gelişim. Mercedes spordan çekilmesin diye.

    Bunlara rağmen rakibin bu kadar avantajına rağmen Ferrari Mercedes’in ensesine yapışmış durumda, bu gösteriyor ki Ferrari boşuna ekmek yememiş, gelişim açılırsa Ferrari Mercedes’i geride bırakacak.Mercedes’in tüm korkusu bu.

    0.8 saniye olayı gerçek gibi duruyor, geçtiğimiz hafta Kimi Sf15 ile Fiarano da test yaptı reklam çekimi hakkını kullanarak, yeni güncellemeleri test etti takım.Ferrari de bir sessizlik hakim yazında aynı sessizlik hakimdi.Birseyler saklamaya çalışıyorlar ne sakladıklarıni bu hafta göreceğiz.Ferrari eğer Mercedes ile aynı düzeye gelirse seyreyleyin Mercedes’in zırlamalarini feryatlarıni, artık Ferrari’nin kapısına hergün bir müfettiş gönderir Fia.

    Ferrari fabrikada iyi çalışıyor, ancak lobi yapıp gelecek yarışlardaki lastiklerin agresif olması sağlanmalı.Başkanın bastırması lazim.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Gelişim açılırsa ferrari tokatlar bence aksini söyleyen var mı bilmiyorum.İnşallah dediğin gibi şeyler olur.

    2. Sezon içi gelişim için bastıran ve alan Ferrari’ydi. Bu sezonla birlikte Mercedes üstünlüğü tehdit altında, Ferrari şampiyon yapışmaya çalışılıyor. Bunu mu anlayalım yani?

      1. Ferrari sampiyon yapılmak istense, sınırsız kaynak ve gücü olan takımı küçük hamlelerle en öne fırlatırsin.Özellikle de motorun çok önemli olduğu bu dönem de.

        Konjonktür farkli, dediğim gibi Mercedes açık şekilde kollanıyor.

        Ferrari eşitsizlik istemiyor tek istediği EŞITLIK, bintürlü alavere dalavere çeviren ilk önce Redbull sonrasında bu meşaleyi ondan devralan Mercedes ise tam tersi.

        1. Ferrari mi eşitlik istiyor? O yüzden zaten gelir dağılımında adalaetsizlik var. Ferrari şampiyon olmasa da kopartıyor parayı. Eşitlik diye atıp tutuyon da önce bir de Ferrari ye bak derim.

          1. Bunun tartıştığımız konu ile ilgisi yok, tabiki Ferrari ve Mclaren diğerlerinden fazla para alacak.

            Toyota nerede, Bmw nerede, Honda neredeydi ve diğerleri aynı şekilde.

    3. Yaris hizinda fark kapaniyor mu?Yoksa onemi gectiniz.Gene kafanda bir seyler kurup bunlara inanmissin.Icecoldun yorumlarina benziyor seninkiler.Soyle olsaymis boyle olsaymis.Bir umudunuz vardi.Ondada(yedek depo)yakalandiniz.Bundan sonraki yarislarda Williams ve Red Bull ile mucadele edeceksiniz.Dua edinki Red Bull bolca motor cezasi alacak.

      1. birde kiminin nefesi var. Onu unutmamak gerek diye düşünüyorum.

      2. Bu depo olayı spekülasyondan başka birsey değil.Sizlerin uydurması.

        Mercedese uyan iki yarıştan sonra Ferrari’ye uyan bir piste geldik, Williams ile mi yarışacağız yoksa sizin boyunuzun ölçüsünümü alacağız göreceğiz.Yarıştan sonra yine buralar da olursun değerlendirme yaparız.Yarışı kazanamasak da Mercedes’in ensesinde olacağız.Şuan için bu bile gerçekleştirilmiş büyük bir hedef.

        Kimi’nin nefesi güçlüdür bilen bilir bilmeyen gelir arkadan bodoslama dalar.Birde baktı geçilip birsürü fark yiyecek en iyisi kendi yarısımida onun yarışinida bitireyim rezil olmayayım derler.

        Hatta bu mukemmel pilotlar 2008 Spada pist üstünde şamari yedikten sonra aciz bir şekilde sahneyi Kimi’ye bırakıp nefesinin gücünü izlemekle yetinmişlerdir yağmur son tur gelene kadar.Onun için Kimi’nin o acımasız hızını hepsi iyi bilir.

        1. Eger heyecan olsun diye danisikli dogus yapilmiyorsa yarisi kazanma ihtimaliniz sifir.Yagmur vs haric tabii.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Sen kendini çok kaptırmıssın ya çarli ve ekibinin yaptığı motora 🙂 🙂

  6. Mercedes sadece hepimizle oynuyor çünkü ihtiyaçları olduğu kadar beygir gücü kullanıyorlar.”

    Helmut tan acı itiraflara devam…

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Ver müzüğü Ümmiye-Acı gerçekler 🙂

  7. zekeri sayin avatarı

    Kim nereye nasil nebicimde muhur basar.burasi devlet dairesi ve evrak da resmi evrak mi! Tifosi nece kimce fos gibi bir anlamimi var yoksa ozerk bir ulkemi.vs….

  8. Ben yine 0,5 sn. fark bekliyorum. Merc yine duble yapar.
    Aralarına başka bir pilotu almazlar. Vettel 3. olur.

  9. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Hayırlısı be gülüm.

  10. Mercedes istemedikten sonra onlara kimse yetişemez. Monaco olayı hemen ört bas edildi neden çünkü bütün takım bunun olacağını biliyordu. Rosberg 3 kere üst üste kazanarak kendi rekorunu kırdı. Ferrari’nin yakınlaştığı gösterildi. Oysa hepsi oyun. Bu sene takımlar şampiyonu Mercedes.

    1. Sanki biz bilmiyoruz mercedesin şampiyon olacağını hiç bir pilot yada takım elindeki 1.liği bilerek vermez vettel belki strateji belki söke söke nedersen de yarışı kazandı geç bu oyun söylemlerini zaten bütün padok biliyor mercedesin çok güçlü olduğunu ne oyunu oynayacak

      1. Tamam abisi sinirlenme hemen.

  11. Motor olarak farkı kapatsalar bile aerodinamik fark da bir o kadar çok. Belki sene sonuna doğru Ferrari farkı kapatır. Şampiyonluk mücadelesi olacaksa seneye olur, bu sene zaten olmaz.

  12. Tur başına 0.3-0.4 gibi bir kazanç sağlayacaklardır 20-30 bg ile…

    1. 25 30 beygırle en fazla 0.1 sn
      kazanır

    2. tur basına

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        o zaman 100 hp 0.3sn en fazla ddiyor öyle mi?100 hp güçsüz olsun adam pek koymaz aerodinamiye abanır.sitede haber çıkmıştı ortalama tahmin 1hp 0.016sn idi.yani arkadaşın hesabı yanlış değil.matematiksel olarak tabi kimse bilemez ama 30 hpye ttup da 0.1sn denmez,o kadar da değil

    3. öyle birşey yok 🙂 böyle bir mantık doğru değil iki birebir aynı ünite olmadıkça böyle birşey söylenemez zaten hp ibaresi tek başına da böyle bir gösterge olamaz.
      HP sadece bir motorun spec.leri ağacından bir daldır F1 de hiç tekerde ki krank da ki hp lerin sıklıkla konuşulduğunu duydunuz mu f1 de bile bunlar aynı değil eh bilmiyorlar ki konuşsunlar kimse bilmiyor bu değerleri. Bugünün whp durumu ers üniteleri dolayısıyla çok daha farklıdır.

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        Haklısın ama işte klasik türk bilirkişiliği ile “tek parametre ver teeee Hz. Adem ile Hz. Havva’dan bilgi al.” 😉

        Napıcaan 🙂

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            ne yapalım abi,elimizde fazla veri yok.bence de kimse bilemez;yorumda belirttiğim gibi ama işte bazı yayınlanan haberlerden istinaden böyle dedim.onlarda bir veriye tahmine göredir muhtemelen.yoksa kimse ne kadar etki edeceğini elbette bilemez.yine de 0.1sn kadar düşük olacağını sanmam yanii 😀

            1. cgdsny_Ferr avatarı

              🙂 aynen, veri karşılaştırma tahmin vs.

            2. 🙂
              eyvallah.
              yok bu yönlerden birşey demiyorum zaten hepiniz haklısınız ben sadece biraz ters taraftan yaklaşıp biraz fazla sorgulayıcı olmanızı sağlamaya çalışmayı hedeflerim 😛 nassı bi cümleyse artık.

              bazen default spec. de yada fabrika bhp dynosunda diyelim 40 hp fark bile 0,05 sn fark oluşturmaz 🙂 diyelim
              benim her zamanlık bi tavrım var çok hp çok kırılganlık az sürülebilirlikten
              az hp çok dayanıklılık çok hafiflik çok tasarrufluluk çok tutunma çok daha iyidir 😛 bizim için bu sürülebilirlik daha kolay yola +150 hp yi ideal aktaramıyorsan makinen düzlükte dahi çok kontra istiyorsa o iş ideal, iyi olmamış demektir hani f1 de bu sürülebilirlik işi daha karmaşık. 🙂

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hayırlısı be gülüm 😀 😀 şakabir yana artık ben sıkıldım Mercedes taraftarı fanı olarak Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’e Kimi Raikkonen ve vettel de katılmalı mücadele olmalı geçiş izleyemiyoruz 1 aydır monaco yu saymıyorum.Yani ciddi olarak birr çözüm bulunmalı

  14. Helmut Marko’nun söylediklerini Alonso söyleyince tepkiler geliyordu.Gerçek şu ki bu yıl da Ferrari arefeyi görecek bayramı ise Mercedes görecek.Mücadele Mercedes pilotları arasında geçecek.Vettel ise bu ikisinin arasına girmeye çalışacak.Aynen Alonsonun Vettel ile Webber arasına girdiği yıllardaki gibi.
    Kısacası film aynı film , yönetmen aynı yönetmen , senaryo aynı senaryo.Tek değişien oyuncular ve figüranlar.

  15. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    Formula 1 2015 sezonu resmi olarak Kanada da başlayacaktır.

    Ferrari tur başına 0.8 saniye hızlanacaktır.

    Sebastian Vettel ve Kimi Räikkönen den duble bekliyorum.

    Mercedes İmparatorluğu için yükselme devri sona ermiştir.

    Duraklama devri başlamıştır.

    Vettel Ferrari mührünü basacak tifosiler zafer sarhoşu olacak.

    1. Burda bari çıkma karşımıza…

      1. volkan tengül avatarı
        volkan tengül

        Hislerime tercüman oldun 😀

        1. M1chael comagi hazirlamadan aninca boyle oluyor iste.

          1. 🙂
            arkadaşlara özelden demiştim bir insan hangi kafa tasıyla bu ismi nick olarak alır…. yada gerçekse bi bundan anlamamışlığı kalmıştı… bizim için iş işte geçti golfe tenise bulaşmasa bari 😛

            1. Curling ve Badmintona bulasmasin.

              1. Sen uğraşıyor musun yoksa 🙂

    2. Bir tek F1 le ilgilenmemiştin…İstemiyorum şahsen seni buralarda

    3. Sen gerçek misin yoksa tifosilerle dalga geçmeye çalışan geyik yapan biri misin?

      Ayrıca gerçeken Rasim isen ve seni burada istemeyen varsa o istemeyenlerin böyle bir hakkı yok. Burası kimsenin malı değil. Herkes istediği takımı tutar da yorum da yapar. Yeter ki ahlak sınırları aşılmasın.

      1. Mentalitesiyle siyaseti düzeltti,ülkeyi düzeltti bir tek F1 i düzeltmediği kalmıştı…

        O yokken biz buralardaydık…Zaten fake hesaptır

    4. Bu hesap ya mehmet günaydın yada Rambonun bu iki hesapta bir kişiye ait olabilir.

      Benim izlenimim, varsayım sadece.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        benim gibi bir f1 dehası niye başka isimle buralarda palyaçoluk yapsın ? ben zaten çatır çatır yorum yapıyorum

        1. F1 dehan buna yol açmış olabilir.

  16. Bu haberde dahil olmak üzere Kanada gp’den önce çıkan tüm haberleri göz önünde bulundurursak Kanada gelmeden yarış başladı resmen. İşin zevki aslında burada. Yarış dediğin 1,5 saat bir şey 🙂

    1. —spoiler—

      Sport Bild, Ferrari’nin yeni motoru Kanada’da kullanıp kullanmamaya perşembe günü karar vereceğini söyledi

      —spoiler—

      Bu ne peki? Şimdiye kadar, “Kanada’nın tozunu atacağız.” diyen adamların bugün söylediğine bak. Yalan bu haberler yalan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir