Force India Bekletilerin Ötesine Geçti

yazar:

kategori:

Silverstone kökenli takım, bu sene öncesine kadar puan alamamıştı ama 2009’da güçlü bir ikinci yarı ile Force India, puanlar ve hatta bazı yarışlar için podyum adayı haline geldi.

Bu sezon başardıkları ile gurur duyabileceklerini söyleyen Mallya, takımının bu momentumu sürdürüp 2010’da önlere daha yakın olacağı konusunda iyimser.

Mallya: “Senenin başında puanlar istiyorduk ama şirketin her alanında gerçek bir gelişimi de göstermek istiyorduk”

“Geçen seneki hatalarımızdan dersler çıkardık ve işlemleri, süreci ve çalışma pratiğini gerçekten sıkılaştırdık ve bu da bizim puanlar almamıza, başarılarla gurur duymamıza yardım etti.”

“Bu sene beklentilerimizin de ötesine geçtik diyebilirim. Bir podyum, sıralama birinciliği ve en hızlı tur elde ettik. Bundan gerçekten gurur duyabiliriz”

“Elimize geçen bütün fırsatlardan en iyisini çıkaramadık. Mesela Interlagos, Suzuka ve Monza’da. Bu da tatmini biraz sönükleştiriyor ama iyimserlik için de neden oluyor. Eğer gelecek sene benzer bir konuma gelebilir ve bütün şansları değerlendirebilirsek, her iki şampiyonada da sağlam bir orta grup oyuncusu olabiliriz”

Brezilya’da Sutil’in muhtemel bir podyumu kaçırması ile Mallya takımın sezona Abu Dhabi’de güçlü bir sonla veda edeceğine de inanıyor.

Mallya: “Brezilya, puanlar için kaçan bir fırsattı. Adrian, güçlü puanlar için iyi konumdaydı, belki de podyum için ama olmadı”

“Ama Abu Dhabi aero düzeni, kabaca Brezilya ve Valensiya’ya benziyor ve yağmur beklemememize rağmen, sıralamada makul seviyede bir performans göstermeyi, böyle de yarışta iyi bir yer şansı bekleyebiliriz”

“Şampiyonada teknik olarak bir sıra atlayabiliriz, Renault’un sadece 13 puan gerisindeyiz ama bu zor olacak. Bu yüzden elimizde olanı pekiştirmeliyiz.”

“Toro Rosso, son yarışlarda gerçekten güçlü göründü, bu yüzden onları arkamızda tutmak kişisel bir gurur. Şampiyonada 9. sıra, geçen seneye göre 1 basamak yukarısı ve bu gelişimi, bu seneki bütün işlemlerimiz için de söyleyebiliriz.”


Yorumlar

  1. bugünlerde garaj takımları için rekabetçi olmak 90ların sonu ve 2000li yıllara göre çok daha kolay ve ucuz. yapılan bütün sınırlamalar ve kurallar teknolojik gelişimi hayli kısıtladıysa da küçük bütçeyle de bişiler yapmayı sağladı.yarış kazanmak bi tarafa, minardi ve arrows'un %107'ye giremediği zamanlar oluyordu hey gidi günler..

  2. 2010 a yoğunlaşmış takımı geçe bilirdiniz ama bunu bile başaramadınız

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bir yarış arayla bu kadar hızlı bir değişim??? şüpheyle yaklaşıyorum nedense!

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    son ra renault mu geliyordu şanssızlıkta çok vardı ama bu senenin en iyi çıkış ypan takımı oldunuz sezonun ortasından sonra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir