Raikkonen: “Nerede Gelişmem Gerektiğini Söylemelerine Gerek Yok”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, bu sene daha fazla potansiyeli ortaya çıkarmak için hangi alanlarda gelişmesi gerektiğini bildiğini söyledi.

Ferrari bu sene Mercedes arkasında bariz en hızlı 2. araç olsa da Raikkonen bu sene sadece bir defa podyuma çıkabildi. Takım arkadaşı Sebastian Vettel ise 5 defa podyuma çıktı ve bunlardan birisi yarış zaferi oldu.

Raikkonen bu sene özellikle sıralamalarda takım arkadaşının gerisinde kaldı.

Raikkonen “Açıkçası nerede gelişmem gerektiğini biliyorum. Kimsenin bunu söylemesine gerek yok. Bunu bilmek kolay bir şey.”

“Bir çok cumartesi günü kendimizi zor pozisyona soktuk. Bu alanda gelişirsek yarışta iyi hıza sahibiz. Ancak başlamam gereken yerde başlamadığım için yarış bizim içni zor oluyor.” dedi.

Özellikle nerede zaman kaybettiğinin sorulması üzerine Raikkonen “Tek bir yerde değil. Açıkçası lastikler fark yapıyor ve onları çalıştırmak kilit nokta. O konuda daha iyi iş çıkarmalı, daha iyi sürmeli ve iyi bir tur atmalıyız. Oraya ulaşacağımızdan eminim ancak biraz zor olacak.” dedi.

Şampiyonluk şansı konusunda Raikkonen “Şampiyonluğu düşünmüyorum. Yarış yarış düşünüyoruz ve maksimumu yapmaya çalışıyoruz. Ardından nerede olduğumuzu görebiliriz. İstediğimiz yerde olmak için daha yapmamız gereken çok iş olduğunu biliyoruz ancak geçen sene sonuna bakarsak çok fazla geliştik. Yine de daha yapmamız gerekenler var.”

“İşleri doğru şekilde yapıyoruz ve yönümüz doğru ancak takım olarak daha iyi sonuçlar istiyoruz. Sezona kolay bir başlangıç yapmadık ancak bazı şeyleri temizlemeliyiz ve genel olarak daha iyi çalışma oluyor. Daha iyi sonuçların geleceğinden eminim.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Nerede Gelişmem Gerektiğini Söylemelerine Gerek Yok”” için 19 yanıt

  1. Murat AYDIN avatarı

    Şuan tek sorun bence sıralama performansı. Bunu aşması lazım.

  2. “Bir çok cumartesi günü kendimizi zor pozisyona soktuk. Bu alanda gelişirsek yarışta iyi hıza sahibiz. Ancak başlamam gereken yerde başlamadığım için yarış bizim içni zor oluyor.” dedi.

    Kendimizi derken ? Kendimi mi diyecektin yoksa? Raikkonen gittikçe kibirleniyor.Ama sezon sonuna kadar sadece.Kibirine evde devam edersin.Geçen sezon 6 ila 10.luk arasında yarışıyordun,bu sezonsa 4.ve 6 arasında gidip geliyorsun.Öyle bir gelişmişiz ki ya da gelişmişsin ki dillere destanız.

    1. Strong_Union avatarı

      Pilotlar genellikle biz diye konuşurular takım yaptığındada biz diye konuşurlar şahsi yaptıklarında da. aslında orada biz dediği zaten ben.

      Kibirden bahsetmişsiniz, kendi ağzıyla daha geçenlerde “sıralama turları alışkanlık haline geldi” deyip öz eleştirisini de yapan kendisiydi. Söylemelerine gerek yok zaten sıralamalarda geride olduğunu kendisi de biliyor, bunu başarabilecek olan da kendisi olduğu için kimsenin söylediklerini umursamıyor bu kadar basit. Başarabilirse takım arkadaşını geçer mercedeslerle daha yakın mücadele içinde olur başamarazsa gider emekli olur bu kadar basit. Kibirine evde devam edersin derken bu adam ferraride emekli olacam demese emeklilik muhabbetleri açılmazdı bu adamı takımında görmek isteyen çok başta lotus, her zaman derim bu adamın ait olduğu yer eski bir izleyici olarak Mclaren dir. Keşke şu keçi inadını bırakıpta Mclaren e geri dönseydi 2009 dan sonra.

  3. Konu dışı fakat şöyle bir şey buldu. 1950’drn bugüne pit stoplar. Diğerleri neyse de 1950’ye yarıldım. 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=cO_ju5UUpZ0

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      valla bir dk. içinde iki tekerlek değiştirdi, müthiş hız. 🙂

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Ne yapıyor la onlar çekiçle çakıyorlar tekerleği.Üstelik arakdaki adam arabayı cilalıyo koptum

  4. yok ama hala yerinde sayıyorsun şampiyon
    hata geri geri gidiyorsun sizin memlekette sanırım buzlar hala çözülmedi

  5. Aşırı zikzak da lastiklerin top performansı ölüyor, dediğim gibi tur içindeki temposu önemli Lastikler için.Bu pistin yapısı ve Kimi’nin stiliyle değişkenlik gösteriyor.Bazı pistler de yardımcı olurken bazılarında dezavantaj yaratıyor.Buna takımın küçük hatalarını da eklersek ortaya bu durum çıkıyor.

    Kanada da iyi bir sıralama Performansı Kimi’nin gerçek gücünü gösterecektir, arka tarafa takılmamamiz lazim.

    1. Eren ıyı guzel soyluyorsunda, Rai zaten her sıralama sonrası aynı demecı verıyor buna sende eklendin, ”Kanada da iyi bir sıralama Performansı Kimi’nin gerçek gücünü gösterecektir,” her yarış bunu söyluyorsun zaten, hep aynı terane donuyor, Raikonen psikolojık olarak heycanı yıtırmıs, konsantrasyon 0, bu demeclede Finlandıya biletını eline almış oldu, yenı kontrat mucıze.

      Ve sureklı biz diye bahsetmesı takımı rahatsız etmeye baslayacak.

      1. Sonsuza kadar yarışacak bir durum yok zaten.Yeni F1 eskisine oranla çok değişti Alonso’nun da dediği gibi, artık yetenekli pilotların değil, çalışkan ve teknik pilotların yani verimli pilotların yeri F1.

        Kim daha iyi yakıt tasarrufu, kim daha iyi lastik korursa, kim lastiklerini en iyi çalıştırırsa işi o götürür.

        Yetenekde önemli elbet ancak çok çalışkan az yetenekli pilot fazla bir fark yaratmıyor.

        Eskiden tüm yarış sıralama formatında atıldığı ve herşey maximum hızlı olacak şekilde tasarlandığı için çalışmanın etkisi bugünkü kadar etki etmiyordu aslolan yetenekti.Şimdi bu yüzde tam tersi çok çalışan az yetenekli daha iyi idare ediyor.

        Bu söylediklerim yeni F1’e bir eleştiri Kimi ile ilgili yönü şu, Kimi’nin en büyük özelliği sınırlarda hata yapmadan sürebilmesi, ancak şimdi buna gerek kalmıyor çünkü pilotlar yarışmak için kısa bir süre izinli nedeni lastik ve yakıt.Çok zorlar ise lastikleri yer yakıtı aşırı kullandığından dolayı büyük tasarruf yapmak zorunda kalır.

        Zaten 2017 ile ilgili değişecek seyler tekrar yarışın F1’e dahil olması. . .

  6. Onur Gentas avatarı

    Buz adam diyoruz ya hiç panik yapmaz her zaman soğuk kanlıdır diye düşünürüz. Yaş ile de mutlaka alakası vardır ama Kimi’nin sıralamalarda bu kadar başarısız olması da normal değil. Üstünde ciddi bir baskı var ve bu performansını etkiliyor belli ki. 2-3 yarış üst sıralarda kalsa kendini daha rahat hissedecektir.

  7. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Hiç bir pilota bu konu da basın karşısın da bir takım şeyler söylenmemeli bence.Görünen o ki seneye rai yok.

  8. ee sonuç..

    1. Sonuç mu?

      Hmmm, falanso hondaya, honda araiye, arai falansoya inanıyor, falan filan hehe he hehe…

  9. Talebeye derler; söylemeden yap o zaman…
    – ama devamlı söyleyip durmanıza gerek yok…
    * düzelmiyorsa aynştayn, conqueror mehmed olmadığını bil ve kabul et ona göre davranmalarına hazır ol o zaman…
    derler…
    😀
    makara tabi yoksa ne haddimize.

  10. Benim tanıdığım Rai böyle konuştuktan sonra çıkar pole yapar

  11. Mr Ego konuştu. Bu adam son 5-6 senede acayip egoist ve artist oldu. Gençken böyle değildi daha sempatikti.

    1. Emin misin David couldtard bu adam çekilmez tarzı bi şey söylemişti gençken gerçekten soğukkanlıydı hiçbir şeyi takmazdı ki takımda uygundu serinkanlı takım mclaren ama şampiyon olduktan sonra biraz stres yapmaya başladı hele ki son yıllar sadece lakabı buz adam benim televizyon başındaki kadar heyecan yapıyor olmalı son seanstaki turlarında 😀

      1. Her zaman soğukkanlıydı evet ama bunamaya başladı herhalde :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir