Hulkenberg F1 ile LeMans Arasında Mekik Dokuyor

yazar:

kategori: ,

Bu hafta sonu Kanada GP’sinde piste çıkacak olan Force India pilotu Nico Hulkenberg, bir taraftan da önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan LeMans 24 Saat yarışına hazırlanarak kendisini zorlu bir mücadeleye ortak ediyor.

Hulkenberg, Monako’nun ardından LeMans’a geçerek orada Porsche aracını test etmiş ve hemen sonrasında Montreal’e uçmuştu. Kanada GP’sinin ardından yine hemen Fransa’ya uçup LeMans 24 Saat hazırlıklarına başlayacak.

Alman pilot, “Sonrasında tüm haftam orada geçecek. Çarşamba günü antrenmanlar başlıyor, çarşamba akşamı da ilk sıralama seansı var. Yarış cumartesi akşam başlayacak ve ardından pazartesi, salı, çarşamba, üç günlük bir dinlenme vaktim olacak. Ya evde olurum ya da başka bir yerde. Sonra da Avusturya GP’si var.” diyor.

Hulkenberg, günümüzde hem F1’de yarışıp hem de aynı zamanda diğer motor sporlarında mücadele eden bir pilot olarak istisna teşkil ediyor. Geçmişte pilotlar arasında bu gibi durumlara daha sık rastlanırdı ancak son zamanlarda sürücüler diğer motor sporları serilerinde yarışmadan önce F1 kariyerlerinin bitmesini bekliyorlar.

Hulkenberg, “Bu dünyaya adım atmak aslında iyi bir değişiklik oldu. Bu şekilde yaşama konusunda sıkıntım yok. (LeMans’ta) birçok düzlük mevcut olduğundan dinlenmeye fırsatınız oluyor. Elbette geçiş de yapmanız gerekiyor fakat düz bir çizgide sürüş yapmak pek zor değil. Ama özellikle geceleri araçla üçlü çıkış yaptığınızda oldukça zorlayıcı olabilir. Bu mücadele için sabırsızlanıyorum. Gece araca bindiğimde eminim iyice havaya gireceğim, adrenalin had safhada olacak. O vakit, yorgunluk gibi sıkıntılar yaşayacağımı hiç sanmıyorum.” diye ekliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir