Haug "İyi Bir Alman Sürücü Varsa Onu Alacağız"

yazar:

kategori:

Almanyalı Nico Rosberg’in gelecek sene Mercedes motorlu Brawn ya da Mclaren’de yarışacağı uzun zamandan beri söyleniyor.

Her iki takım Mercedes tarafından desteklense de Brawn’ın % 75 hissesinin Mercedes tarafından alınacağı ve Rosberg’in orada olması bekleniyor.

Spor Bild’e konuşan Haug “Eğer iyi bir Alman sürücü olasılığı olursa bunu kullanacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. tek korkum, onu mu alsak bunu mu alsak derken muhafazakar davranıp, zaten o kadar emek vermiştip deyip heikki ile yola devam edilmesi.

  2. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Bence saydığın Alman pilotlardan McLaren'e en uygunu Nick. Adrian ve Timo Nick kadar iyi değiller bana kalırsa. Sebastian'ı da Ferrari'ye yakıştırıyorum açıkçası 😀

  3. Mercedes'in 1993 ve 1994 yılında Sauber'e motor sağladığını belirtmeyi unutmuşum ekleyeceğim.

  4. lost boy, bu gün Mercedes'e çıkışma günün olmuş ne yazık ki. Keşke tam araştırarak çıkışsaydın. Çünkü fazlaca yanlış bir yorumun olduğunu düşünüyorum.

    Mercedes 1993 yılında Ilmor'u satın alıyor ve o sezon kullanılacak motorları tasarlıyor. Motorların resmi adı "Ilmor" olmasına rağmen o motorlarda "Concept by Mercedes-Benz" yazılıyor. 1994'de kendine güveni gelen Mercedes bu sefer kendi adını koyuyor motora. Resmi giriş tarihi bu yüzden 1994 yılı olarak kabul edilir Mercedes'in F1'e. Hani Mercedes 1994’te Formula 1’de değildi.

    1994 yılında Michael Schumacher’in Benetton ile kontratı vardı. 1995 sezonu sonunda boşta kaldı ve kendisine McLaren teklif yaptı. Ron Dennis ile konuşmasını Youtube’da bulabilirsin. Bu projenin parasal desteği ise Mercedes tarafından sağlanacaktı doğal olarak. Ama bu proje rafa kalktı.

    Ferrari Mercedes’in rakibi olmamıştır demek ise ayrı bir ilginçlik ve komiklik. Neredeyse 1995’ten itibaren Mercedes (McLaren-Mercedes adı ile) Ferrari 2 önemli rakip olmuştur. Acaba McLaren aracında Mercedes yazmıyor mu, takımın %40’ı Mercedes’in değil mi?

    Haug’un sözlerine katılıyorum. Daha önce hiç bu kadar rekabetçi Alman pilot olmamıştı. Bu yüzden McLaren’a Alman pilot getirme planı sadece Schumacher ile sınırlı kaldı. Şu an Heidfeld, Sutil, Glock, Vettel var. Bunlar her zaman McLaren yönetiminin de kabul edebileceği kadar rekabetçi pilotlar.

  5. Emre Yılmaz avatarı

    @abuzer kadayıf

    yarışı izledim. peki soruyorum ferrari budalası vettel niye deniyor o zaman? biliyorum ki timo ile jarno aynı dönmüştü. yine biliyorum ki şike falan yok ancak ferrari budalası vettel denmesi sence doğru mu? buna karşılık verdim. sebastian vettel "2" numara (schumiden sonra)

  6. efendimayin  avatarı

    Vettel hız olarak eminim ilk 3 dedir. Nasıl iyi bir sürücü olduğunu kabul etmiyorsunuz?

  7. efendimayin  avatarı

    Vettel hız olarak eminim ilk 3 dedir. Nasıl iyi bir sürücü olduğunu kabul etmiyorsunuz?

  8. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    @emre,glock o yarışta pite girmeyerek massaya son bir şans verdi yani mclaren e yardım etmedi aksine ferrariye yardım etti 😀 şükürki o lastiklerle kaygan zeminde o kadar oldu. lewis glocku geçmeden önce kaç kişi daha glocku geçti farkındamısın? yarışı seyrettiğine eminmisin sen :)))

  9. Emre Yılmaz avatarı

    Ferrari budalası Vettel'den kastın ne anlamadım. Ferrari'yi hak eden kafadan Mercedesi haketmiş demektir. Anladınız onu. En iyisi Mercedes budalası Timo Glock'u almanız olur gibime geliyor.

  10. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Erdal Altunoağ ve Yavuz Balcı arkadaşların yorumlarına aynen katılıyorum.

    Bana da Bernie nin F1 in reyting ini arttırmak için organize ettiği işler gibi geliyor bu spekülasyonlar.Ferrari örneğindede aynı şeyi gördük(takım ters köşeye yatırdı hepimizi).

    Şimdi de herkesin gözü Rai nin üzerinde ve onunla alakalı tüm takımlar açıklama üstüne açıklama yapıyor,normalde pek konuşmadıkları halde.

    Ki,bu sürecin amacına uygun ilerlediğide söylenebilir:Bakınız;günde en az üç kere siteleri dolaşıyoruz yeni bir haber,bir açıklama varmı diye 🙂

  11. elif çivici avatarı

    Bence Heidfeld yaşadığı onca sıkıntı ve şanssızlıktan sonra iyi bir takımı hakkediyor.Mclaren de Kovalainen den sona istikrarlı bir sürücüyü hakkediyor.Lewis ve Nick hem iyi anlaşırlar hem de bunu takıma dönütü iyi olur.Hemde ceplerinden fazla para çıkmaz 🙂

  12. sadece para değil bence olay, Kimi belki de 1 veya 2 sene içerisinde sporu bırakacak potansiyele sahip, 1-2 senelik değilde daha uzun süreli bir yatırım yapmak istiyor olabilirler, malum zaten ellerinde bir dünya şampiyonu var, yetenekli bir genç alman pilot almak iyi bir seçenek olabilir

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    butun bu haberler sankı bır kurguymus gıbı gelıyor bana.son zamanlarda huag fazlaca demec verıyor ve hepsınde acık bırsey soylemıyor.tum kamuoyunu ters koseye yatıracak bır cıkacak en sonunda.acık acık mesajlar havada ucusuyor.bence rosberg brawn a gıdecek.kımı ıcın de en ıyı startejı hem psıkolojık baskı hemde zaman kazanmak ıcın beklıyıp gormek stratejısı.zaten kımı mc larende yarısmak ıcın parayı on olanda tutmayacaktır.mc larende beklıyerek kımıyı ıyıce secenleklerının tukewnmesını beklıyorda olabıler.hepsi kurt bunların.

  14. Yavuz Balcı avatarı

    iyi bir Alman sürücü olasılığı varsa… demekki haug da pilotların performansından şüphe ediyor.gerek rosberg gerek heidfeld.

    ücrette anlaşırlarsa bence kimi McLarende.bunlar kimiye direk baskı gibi geliyor bana.fiyatını düşür gel koltuğa otur gibisinden.

  15. Tolga Soydan avatarı

    rosbergnin brawna transferine çok az kaldı.

  16. ecrin deniz avatarı

    toyota raikkonen çok para istiyor diye açıklama yaptı. bu açıklamanın hemen ardından haug " çok para isteyen sürücülerle ilgilenmiyoruz" diye bir başka açıklama yaptı ve bence bu durumu gayet net bi şekilde açıklıyor…

  17. efendimayin  avatarı

    Şu an kilit isim rosberg bence tahminim mclarenla brawn arasında kaldı ama brawn daha uygun bence.

  18. efendimayin  avatarı

    Şu an kilit isim rosberg bence tahminim mclarenla brawn arasında kaldı ama brawn daha uygun bence.

  19. kimi iceman kimi yarışsın da boşver mc lareni

  20. kimi iceman avatarı

    Evet arkadaslar bu acıklamadan sonra bız Kiminin mclarene gıdecegını unutalım haug bellıkı ıstemıyo kımıyı

  21. efendimayin  avatarı

    Bence nicki alacaklar nick mclarena nico brawna harika olur.

  22. siz meraklanmayın kimi zeki ve akıllı adamdır o işini bilir.

  23. Kimi'nin kazandıgı mevlayı düşünürsek vede Haug'un çok para isteyen sürücülerle ilgilenmiyoruz açıklaması bence kimi devri çoktan kapanmıştır McLaren Mercedes için.ya Rosberg yada Heidfeld bence ikisinden biri McLaren koltugunda ama kim??

  24. gokhan cinar avatarı

    rai bence yanlızca toyota dan o kadar para istiyor. eger mclaren e gelirse görecegiz ki daha az para alacak ben buna inanıyorum.su an yaptıkları toyata ya senin çapın bana yetmez sen bana küçük gelirsin demek gibi bişey. ama mclaren teklifte bulunursa bu teklifin azlıgını çoklugunu pek umursamayacak gibi geliyor.

  25. kiminin mclarene gelmesinde engel parasal mesele olabilir, lewis 16 milyon alıyor, bu durumda kalite, şampiyonluk sayısı, yetenek, istikrar vb konularda lewis'den üstün olduğu söylenemeyeceği için kimi'nin de 16 milyon alması gerekir, yani kiminin istediği meblağ ne olursa olsun, bunu haklı olarak lewis de isteyecektir, bu durumda mclaren için işler karışıyor işte.. açıkçası 2010 için zaten parasını ferrariden almış olan kimi'nin halen yüksek ücretler talep etmesi 'bana' saçma geliyor, zaten yeterince para kazandın yani daha niye kasıyosunki, ben olsam en hızlı olacağına inandığım bir araçla bedavaya bile yarışırdım, tmm para da kazacaksın haklısın ama bu işi yapmanın asıl nedeni para değilse bu noktadan sonra üçe beşe bakmama lüksüne sahip olmalıydın çoktan.. sadece paraya bakman da tutkunu kaybettiğin anlamına gelir, rosberg gelsin bize, adam en azından başarıya aç.

  26. bu haberden sonra kimi için bir seçenek kalmıyor malasef büyük bir ihtimal toyotada olacak kimii

  27. Mercedes'in en büyük rakibi nasıl ve ne zamandır Ferrari oluyor? 94'te Mercedes F1'de değildi ki birşeylerden pişman olsun!

  28. efendimayin  avatarı

    Heidfeld uygun olur. Vettelin anlaşması var. Nick şampiyonluğa bile oynayabilir. Bu arada kiminin lafını eden yok hiç 🙂

  29. Ferrari budalası Vettel kesinlikle olmasında..Mercedes' i haketmiyor.

  30. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    yanında da vettel süperb olur.

  31. mercedesin ebediyete kadar sürecek olan tek pişmanlığı schumi nin 94 ten beri merso adına degilde ferrari yani en büyük rakiplerinde yarışması olsa gerek.

  32. GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM avatarı
    GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM

    bu pilot pazarı ne kadar karıştı böle yaaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir