Pilotlar, Mücadeleler Konusunda Standartları Öğrenmek İstiyorlar

yazar:

kategori:

Brezilya’da genel olarak Adrian Sutil ve Jarno Trulli arasında yaşanan kazaya odaklanılmış olsa da bazı sürüşlere dikkat çekiliyor.

Nico Rosberg, bugünlerde savunmaların oldukça agresif olduğunu ve FIA’nın bu konuya açıklık getirmesini istedi.

Rosberg, Raikkonen-Webber, Nakajima-Kobayashi, Hamilton-Barrichello olaylarına dikkat çekti ve bu tür savunmaların hem pilotlara hem de izleyenlerle pist görevlilerine zarar verebileceğini iddia etti.

Rosberg “Bu tür hareketler Spa 2000’de Mika Hakkinen geçmeye çalışırken Michael Schumacher ile başladı ve Schumacher onu pist dışına sürdü. Arkadaki geçmeye karar verdiğinde öndeki dışarı hareket ediyor ve bu çok tehlikeli. Bunu yapamazsınız.” dedi.

Fernando Alonso da aynı şekilde bu konuya açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi.


Yorumlar

  1. olur:)

  2. kimiforever  avatarı

    musab zaten geçen hafta sonu kimi maş. baya bişeler atlattı hadi bakam bu hafta sonunuda sag saglim çıkarsında sonra bi kurşun döktürek :b :b

  3. resme bak. kimiyi Allah korumuş. hemen arkasında olmuş olay. alonsoda çok çevik değil galiba kaçamamış.

  4. Zaten kural yok mu, atak sırasında savunmadaki pilot 1 kereye mahsus olmak üzere yön değiştirebilir diye???

  5. m6_power'ın söylediklerine harfiyen katılıyorum. F1'de bu komiser komitesi çok yönlü olabilir. Eski pilotlar, eski takım patronları bağımsız ve tarafsız, yeminli bir komiser grubu olarak yarışlarda görev alabilirler. Prost, Schumacher, Coulthard, Stewart, Jordan gibiler komisyonda olabilirler. Her yarış bu komiserler pisti geçiş ve savunmaları kontrol eder, bunları Charlie Whiting'e düzenli rapor verir. Kanımca böylece istatistikler belirlenir, aynı suça aynı ceza verilmesi kolaylaşır.

  6. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    "derdi Michael zaten" kısmını silip okuyun orası niye öyle çıktı 😀

  7. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    M1CHAEL Nico'nun Michael Schumacher antipatisi olduğunu biliyorum derdi Michael zaten. Kompleksli küçük işte 😀 Savunmaya gelince bence çokta kısıtlamamak lazım. Sadece Mark gibilerin hareketlerine dikkat edilsin.

  8. ben de herseyin katı kurallara bağlanmasına karsıyım savunma da guzeldir ve izin verilmelidir ancak yumusak da olsa bazı kısıtlamalar olmalıdır.bu isin cercevesi cizilmelidir ki pilotlar adapte olsun. gecen yıl sikan kesmeye acıklık getirilmisti spa dan sonra ve artık aynı tartısmalar yasanmıyor. 200-250 km hızlarda da birisi yanına girmeye calısanın uzerine direksiyon da kıramamalı. aracların cok sık sıralandıgı ilk turlarda boyle seyler cok ciddi problemlere yol acabilir.

  9. MagicAlonso avatarı

    evet m6 power çok doğru bende tam olarak hatırlayamadım hangi pilotun dediğini fakat Alonso yada webber söyledi diye aklımda kalmış.zaten kaza veya hatalı bir durumda pilotun yaptığı hareketi en iyi şekilde anlayabilecek kişi o koltukta oturmuş bir başka pilottur.mutlaka en azından danışman olarak 1-2 pilotun komserler kurulunda bulunması gerekiyor daha adil cezalar gelmesi için bu şart

  10. Bu kadar çok değişkeni olan bir durumun kanunlarla sınırlandırılması nasıl olabilir. Başarılı olabilir mi veya doğru mu. Tehlikeli sürüş ortaya koyanlar zaten cezalandırılıyor. Fakat siz herşeyi kurallarla döşeyelim hiç bir anormal hareket olmasın derseniz nerde kaldı bunun yarış tanımı. Motor sporlarında zor olan geçmek değil savunma yapmaktır. Agresif hareketler tabiki olacak geçmek isteyen de yeri geldiğinde ayağını gazdan çekmesini de bilecek, risk de alacak. Bu tür şeyler 2000 Mika olayıyla başlamadı. 90'larda da 80 'lerde de hatta F1 tarihi boyunca oldu. Rosberg izleyemedi sanırım o dönemleri. Araçlar arasında büyük farklar olmadığında aynı bu sezondaki gibi geçişler her zaman riskli ve zorlayıcıdır. Savunmaya da geçişede kural koyulmamalı birbirlerinin canına kast etmemeleri yeterli bir kuraldır. Geçiş sayısı artsın diye pilotlar rahat rahat geçip gitmek istiyor ben iyi geçiş yapanlarla beraber iyi savunanları çok anarım sadece örnek bakımından Trulli, Alonso, Alesi, Mansell vs.

  11. pilotlardan bir tanesi bir oneri getirmisti, kimdi hatirlayamadim simdi. eski pilotlardan olusan bir komiser grubu her pistte gorev almali diye, cezalarin, uygulamalarin bir standarda kavusmasi icin iyi bir oneriydi aslinda.

  12. çirkef webber Raikkonenimizin yarışını mahvetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir