Güncel: Loeb 2. Gün Mücadeleye Geri Dönecek

yazar:

kategori:

Sebastien Loeb  cuma sabah geçirdiği kazanın ardından İsveç Ralli’sinin birinci ayağında yarıştan çıkmak zorunda kalmıştı ancak takım daha sonra yaptığı açıklamada Loeb’in 2. gün yarışmaya döneceğini söyledi.

Yarışı Ford pilotları Jari-Matti Latvala ve Mikko Hirvonen’in arkasında 3. sırada götüren Citroen pilotu bir kar yığınında kaydı ve aracına zarar verdi.

Aracını servis noktasına getirmeyi başaran Loeb’in aracı 15 dk içerisinde tamir edildi ve Fransız pilot devam etti. Ancak Loeb 5. etapa girmeden yol bölümünde yarıştan ayrılmak zorunda kaldı. Loeb bu sırada çok önemli dakikalar kaybetti ve ilk 20’nin dışına düştü.

Loeb motor gücünü kaybettiğini ve debriyaj problemi yaşadığını belirtti. Loeb’in yaşadığı bu problem Ford takımına hem piltolarda hem de markalarda erken liderliği kapma fırsatını verdi.

Ford pilotları Jari-Matti Latvala ve Mikko Hirvonen yarışı birinci ve ikinci sırada sürdürüyor. Citroen’in 2. pilotu Dani Sordo ise yarış öncesinde değiştirdiği motor yüzünden 5. dk cezası aldı ve yarışı 42. sırada sürdürüyor.

Loeb ise bugün mücadeleye liderlerin 24 dakika gerisinden tekrar deavm edecek.


Yorumlar

  1. Latvala'yı bilmiyorum ama Hirvonen'in performansları iyi. Bu arada Loeb sanırım İsveç Rallisini kazanan tek ve ilk İskandinav olmayan pilottu.

  2. nazar değmiş herhalde:))gerçi bir şeyde olmaz zati pek ciddi rakibi yok bu sene…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir