Hamilton: “Kaza Benim Hatamdı”

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu Lewis Hamilton Kanada GP antrenmanlarında yağmurlu şartlarda gerçekleştirdiği kazanın sorumluluğunu üstleniyor.

İkinci seansın bitimine 50 dakika kalan yoğun yağışın başlamasının ardından pist üzerinde yoğun su birikintileri oluşmaya başladı fakat Mercedes takımı intermediate lastikleri takarak Hamilton ve Rosberg’i piste gönderdi. Ancak bu kararın yanlış olduğu Hamilton’ın viraja gelirken kızaklama yaşayarak kayması ve duvara çarpmasının ardından anlaşıldı. Hamilton’ın aracının ön kısmı büyük hasar aldı. İlk seansta da spin atmış olan Hamilton için cuma günü biraz olaylı geçmiş oldu

Pistin fazlasıyla ıslak olduğunu kabul eden Mercedes takımı yine de pilotlarını piste çıkarmayı tercih etmişti ancak Hamilton, kazanın tamamen kendi hatası olduğunu belirtiyor.

“Bugün üç hata yaptım. Islak pistteki benim hatamdı. Oldukça kaygandı ve özellikle hızlı sürmüyordum. Sonra onuncu viraja geldiğimde sanki tamamen buzda gibiydim. Fazla hızlı gidiyordum, adeta bir yolcu gibiydim.”

“Piste çıkmak benim kararım değildi. Hep birlikte, piste çıkmanın en iyi seçenek olmadığını da düşündük fakat bu bizim turlarımızı etkilemedi.”

“En iyi senaryo değildi tabii ama gülüp geçmeli ve ertesi gün için olumlu yanlarını görmelisiniz. Yine de iyi bir gün oldu. Araç iyi durumda, gerçekten iyi. Ben de kendimi bu hafta sonu iyi hissediyorum.”

Öte yandan hasarlı araç vinçle traktöre taşınırken de aracın arka kısmında bazı hasarlar oluştuğu belirtildi.

Mercedes Teknik Şefi Paddy Lowe da konuyla ilgili olarak, “İzlerken endişelenmiştik. Görünüşe göre vincin etkilediği arka kısımda ufak hasarlar mevcut ama ciddi değil.” diyor.

Mercedesin o şartlarda neden piste çıkma kararı aldığı sorusuna ise Lowe, “Yarış startı için antrenman yapmak adına piste çıktık. İkinci seanstaki programımızın normal bir parçasıydı. Mevcut şartlarda kuru havada çok kısa bir süremiz vardı ve biz de pist daha fazla ıslanmadan bunu yapmayı denedik. Ne yazık ki, hava beklediğimizden daha çabuk kötüleşti ve Lewis zor bir durumda yakalandı. Ama yarın için bunu halledeceğiz.” diye cevap veriyor.

Hamilton ilk seansta attığı spinin ise teknik bir problemden kaynaklandığını belirtti.

“Normal bir şekilde viraja girdim ama sonra ECU arka lastikleri kilitledi. Önce ayrıldılar sonra da kilitlendiler. Ama bu sorunu hallettik. Burada benim hatam yoktu.”

“Sonra bir yerde de çok geç fren yaptım ve kerblere çıktım. Orada zorluyordum, eğleniyordum!”


Yorumlar

“Hamilton: “Kaza Benim Hatamdı”” için 11 yanıt

  1. Bu arada tamam kızaklama var ve o da bunu görüyor, lakin frenden ayağını biraz çekip lastiğin dönmesini ve tutunmayı sağlasa sonra tekrar frene bassa yani kabaca pompalasa olmuyor mu idi acep, yeterince vakti var bunun için öyle görünüyor, koca dünya şampiyonuna biz mi öğretcez canım, hadi ordan owh yeah!

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      ya sana sorar bi dahakine pompalamayı tabi canım frenleri bıraksa donmeye calıssa daha iyi komple yan tarafı yada arka tarafı cope atması daha iyi olurdu tabi bi dahakine sana sorsun twitterdan yaz belki cvp yazarsana !!!

      1. Tabi lan manyak mısın, bende diyorum bu karaoğlan niye freni pompe etmiyor diye, adam benden daha iyi biliyormuş demekki, benim ki de laf canım, ben de sandıydım ki ben ondan daha süperini biliyorum, omg yea!

    2. F-one-Driver avatarı

      Dostum ne pompalamasından bahsediyorsun, adamlar zaten frene o kadar hassas davranıyor ki button ın tabiriyle ”babannem gibi frene basmam grekiyor” şeklinde özetliyorlar bu durumu. Aşırı nazikler fren konusunda, ayrıca burda frenden ziyade kızaklama söz konusu, ingilizce tabiriyle ”Aquaplaning”, frenleme anında olsun veya olmasın, iş o raddeye geldiğinde yani araç aquplaning hızına ulaştığında artık tutuş diye birşey kalmıyor, adeta buz pistinde gibi davranıyor araç, o anda ayağını gazdan çeksen ne yazar frene bassan ne yazar, zaten gitmekte olduğun yöne kayarak gitmeye başlıyorsun çaresizce…

  2. Ouww bu arada merc’in ön kanattan sarkan kablolar var, FIA derhal inceleme başlatmalı ve takımın tüm puanları geçen seneden itibaren silinmeli, akım vererek kompozit malzemeyi ısıtıp esnetiyorlar ouww çok fena…ya da nebleyim belki de kablo değil halattır, ow yea!

  3. Konu dışı ama Serhan Acar twitterda rt lemiş. Ben ilk defa gördüm 😀 Vettel kaza yaptıktan sonra Türk bir abimiz padoka dönüşte aracı Vettel’e kullandırtıyor 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=b6LnzR5uPZs

    1. Hehe çok iyiymiş, gidip arkaya kurulmamış…

    2. İ’m go home 🙂 🙂

      1. Biz ingilizler “I am going home” diyoruz…has babuna ise haters gonna hate diyecektir, ow yea!

    3. Vay be ahaha

    4. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Tepesi atmış adama direksiyon veriyon 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir