Resmi: Williams Gelecek Sene Cosworth Motorunu Kullanacak

yazar:

kategori:

Grove kökenli takımın motor planları konusunda kesin kararı şimdiye kadar açıklamamasına rağmen inanılan o ki haftalar öncesinde Renault ile görüşmelerin sona ermesinin hemen ardından Cosworth ile anlaşıldı.

Williams: “Toyota ile anlaşmamıza bitirdik ve geçmişte birlikte bir çok dünya şampiyonlukları kazandığımız Britanyalı bir motor üreticisi Cosworth’e geçtik”

“Williams’a 50 mil uzaklıkta ve bu çok elverişli. Ayrıca bağımsızlığımızı da seviyoruz. Herhangi bir etki altında kalmayacağız, Toyota patronlarının etrafta olduğunu demek istemiyorum, ama özel ve bağımsız bir yolda gitmek sitedik”

“Programımızın gelişmesi gerekiyor. 2009 sezonunun ikinci yarısında tökezledik. Aracın yeteri kadar hızlı olmaması bunun temeliydi. Ama gördüğüm kadarıyla biraz daha rekabetçi olabilirdik”

Williams ayrıca, gelecek seneki pilotlarını Pazartesi günü açıklayacağını da belirtti. Takımın Barrichello ve Hulkenberg’i resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Williams: “Gelecek seneki pilotlarımızı Pazartesi günü açıklayacağız. (Nico Rosberg), ayrılacak ve bunu çok önceden düşünüyorduk”

“Williams’ta gelecek sene için devame den bir kaç şey var, motor konusunda. Bu yüzden daha iyisini yapabileceğimizi düşündük. Nico bir Alman ve Mercedes, motorlarından önce en azından bir Alman pilotu yerleştirmeli”


Yorumlar

  1. Renault aslında sadece Toros' a verebilir.Adamlar hızdan bahsediyor, sen kalkmış Renault olsaydı keşke diyorsun.Renault' un hızlı olabilmesi için McLaren ve Ferrari' nin yavaş olması gerekir.

  2. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Keşke Renault olabilseydi. Neyse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir