Glock, Toyota'dan Ayrılma Yolunda Olduğunu Kabul Etti

yazar:

kategori:

Padoktaki inanışa göre Toyota, Alman pilota gelecek sene için sağlam bir teklif sunmuş ama kaynaklar, Glock’un kariyerine farklı şekilde devam etmek istediğini belirtiyor.

Glock, renault’ta Kubica’nın takım arkadaşlığına yakın ama Manor’u da göz ardı ettiğini söylemiyor.

Abu Dhabi’de konuşan Glock, 2010 için henüz bir anlaşma imzalamamış olmasına rağmen gelecek sene F1’de olacağından endişe etmediğini söyledi

Gelecek sene Formula 1’de olma şansı sorulan Glock: “% 100. Takımlarla iyi görüşmelerimiz var. bu konuda çok olumluyum”

“Şu anda bir çok söylenti var ve bir kaç iyi ihtimale sahibiz. Ve belki de gelecek 1 veya 2 haftada, kimsenin düşünmediği yolda bir sürpriz yaşayabiliriz. Göreceğiz. İhtimaller ortada ve şimdi bunu çözüme kavuşturmalıyız”

Toyota’nın hâlâ bir seçenek olup olmadığı sorulan glock: “Olabilir, ama şunu söyleyebilirim ki bu şans biraz daha düşük”

Glock ayrıca göz önünde bulundurduğu bir çok unsur olduğunu söyledi ve yeni takıma geçme kumarını göz ardı etmediğini belirtti.

Glock: “Herkes, yeni takımların ilgi çekici olmadığını söylüyor ama gelecek sne herşey olabilir. Yeni kurallarla, 150-160 kg yükle, durum farklı olacak. Bu seneki kural değişikliklerine ve sezon içindeki iniş çıkışları gördüğünüzde küçük takım Force India’nın bile ilk 5 şansı oldu”

“Brawn GP şampiyonluğu kazandı ve Red Bull (rakibiydi). Şu anda şampiyonluk için mücadele eden herhangi bir gerçek takım (üretici) yok. Şüphesiz McLaren-Mercedes-Benz, tekrar şu anda gerçekten ama gerçekten güçlü ama konu şu ki daha ziyade denkler”

“Her yönüyle bakmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gelecek sene neler olacağını kim bilebilir ki. Bu da işleri ilginç kılıyor ve doğru ya da yanlış karar verebilirsniz”

“Nereye gittiğiniz önemli değil, gelecek sene neler olacağını bilemezsiniz. Şüphesiz McLaren ve Ferrari gibi güçlü takımlar zirvede olacak ve mücadele edecek ama herşeye açık olmalısınız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir