2015 Kanada GP Sıralamalar – Hamilton Yine En Hızlı İsim

yazar:

kategori: ,

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın yedinci yarışı olan Kanada GP öncesinde gerçekleştirilen sıralama turlarında en hızlı isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu.

Nico Rosberg, takım arkadaşının ardından en hızlı ikinci isim olurken, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen de üçüncü cebe yerleşerek kendi adına bu sezonun en iyi sıralama derecesini elde etti.

Ferrari’nin diğer pilotu Sebastian Vettel ise sıralamaların ilk seansında yaşadığı muhtemel MGU-H problemi nedeniyle elendi ve 15. sırada kaldı.

Williams pilotu Valtteri Bottas son hızlı turundaki derecesiyle, vatandaşının hemen arkasına yerleşirken, Lotus pilotları Romain Grosjean ve Pastor Maldonado da onu takip etti.

Force India pilotu Nico Hulkenberg yedinci cebe yerleşerek kendi adına sezonun en iyi sonucunu elde ederken, Red Bull pilotları Daniil Kvyat ve Daniel Ricciardo’yu geride bıraktı ve Sergio Perez de onları takip etti.

McLaren pilotu Jenson Button, son antrenman seansında yaşadığı motor problemi nedeniyle sıralamalarda tur atamadı. Button yarışa pit alanından başlayacak. Takım arkadaşı Fernando Alonso ise 13. sırada kaldı.

Williams pilotu Felipe Massa da Vettel gibi ilk seansta şok yaşayan isimlerden oldu. Mercedes motorundaki problem nedeniyle Brezilyalı pilot 16. sırayı elde edebildi.

 

Poz Pilot Araç Zaman Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m14.393s
2 Nico Rosberg Mercedes 1m14.702s 0.309s
3 Kimi Raikkonen Ferrari 1m15.014s 0.621s
4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m15.102s 0.709s
5 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m15.194s 0.801s
6 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m15.329s 0.936s
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m15.614s 1.221s
8 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m16.079s 1.686s
9 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m16.114s 1.721s
10 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m16.338s 1.945s
11 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m16.042s
12 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m16.262s
13 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m16.276s
14 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m16.620s
15 Sebastian Vettel Ferrari 1m17.344s
16 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m17.886s
17 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1m19.133s
18 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m19.157s
19 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m16.245s
20 Jenson Button McLaren/Honda

 


Yorumlar

“2015 Kanada GP Sıralamalar – Hamilton Yine En Hızlı İsim” için 84 yanıt

  1. Unstoppable avatarı

    Raiyi destekleyen biri dahi olsam ne yalan söyleyeyim raiyi ilk fotoda 3 te görünce çok şaşırdım vetteli nasıl geçti hayret diye 😀
    meğersem vettelde sorun çıkmış o yüzdenmiş 😀 ama ben yine de hala iddialarımın arkasındayım rainin zamanı başlıyor yavaş yavaş bu yarış olmadı öbür yarış ama sezon bitmeden en azından klasını ortaya koyacağı yarışlar olacaktır güvenim tam
    Ayrıca lotus naptı netti bilmiyorum ama heyecanı biraz da onlar sağlayacak gibime geliyor her ne kadar maldonado ve grosjean bitirim ikili sürücüler olsa da 😀 son yarışlara zevk kattıkları kesin umarım
    Alonso artık puan alacaktır mclarenla en azından öyle umuyorum çünkü gerçekten button ve alonso gibi pilotların arkalarda yarışa heyecan katamıyor olması spor için gerçekten çok kötü onu geçtim mclaren adını ben önlerde istiyorum arkadaş bu ne ya 🙁

  2. 1-ham. 2-groj. 3-bot

  3. yarışları netten türkçe seyredebileceğimiz link yokmu arkadaşlar.ingilizce çekilmiyor ya

  4. VET yarın 4-5. falan olur. Ama podyum zor. Bu üçü bırakmaz sanırım.

  5. hayret bakıyorumda rai fanları vettelin ceza almasına baya sevinmişler
    neden sevinmesinlerki yoksa nasıl geçecek vetteli
    ya yolda kalırsa . yada böyle ceza alırsa geçer . yoksa başa türlü şansı yok ihtiyarın

    1. kim sevinmiş yaa 🙂 neyine sevineceğiz vettel olmasaydı vet 3 kimi 4 olurdu aralarında bu hafta büyük fark yoktu hatta p3 te galiba bir ara ikisi salisesine kadar aynı zaman turunu atmıştı … ama vettel sıralamada yine de geçerdi … kim nerde sevinmiş ?

    2. Rai ve vettel fanları gayet iyi anlaşıyor, sen raad ol, nickinde ve avatarında schumi var ama sanki falonso kokusu var sende…

  6. cgdsny_Ferr avatarı

    adam bir türlü göstermiyor ki cebindeki 0,5 s çıkardığını…

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Başımıza bi bu eksikti 🙂

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        😉 Bu daha başlangıç, daha büyük şeyler olacak.

    2. Onur Ergüvan avatarı
      Onur Ergüvan

      Onu Alonso yapmıyormuydu 🙂

      Pardon -0.5 ti yanlış hatırlamışım 🙂

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        Buranın da en çok busunu seviyorum: kalkıp direk yorumlara bakıyorsun, geyik…

        🙂

  7. Sıralamayi izlemedim, ancak şu fark ile Kimi yarışın favorilerinden.Startları iyi, start sonrasında iyi yer tutup İkinciliğe çıkabilirse Yarışı söke söke alabilir.

    Yarin Ferrari’nin tam olarak nerede olduğunu net bir şekilde göreceğiz.Vettel için üzgünüm, yazık olmuş güzel bir yarış olabilirdi, bakalim. .

    1. fark bundan daha az olabilir kiminin bir kaç kez kontrası oldu Q3 ün ilk bölümünde rosberg arkada yol tutuş yok demişti kimi de Q3ün son bölümünde aynı zorluğu yaşadı araç kıç atıp durdu ben bottas vs geçer dedim ama yine iyi iş çıkardı …

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Yarın kimi iyi start alırsa on numara olur.Vettel ise en çok maldonoyu geçiceği anı bekliyorum 🙂

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        Sağ salim geçebileceğine emin misin? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

        1. Murat AYDIN avatarı

          😀

  8. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    Kimi fanları şimdiden tebrik ederim. yarın sizin gününüz.

  9. Tekrarı verecekmisin admin ?

  10. Murat AYDIN avatarı

    Güzel heyecanlı bir sılama yarışıydı. Mercedes’ler beklendiği gibiydi. Rai gerçekten çok zorladı. Bu yarışta hırslı olacak gibi. Lotus’lar bugünkü performansı yarın da koruyabilirlerse yarış baya zevkli geçer. Vettel gerilerden nasıl bir tırmanış yapacak göreceğiz. Biraz da o yarışa zevk katsın bakalım. Yarın hem seçim heyecanı hem yarış heyecanı güzel bir gün olacak gibi.

  11. sıralama turlarına bakamadım;gerekde yok.yarınki yarışın kazananıda belli podyumuda.yavaş yavaş yarışlarıda izlememeye başlarmıyız acaba diye düşünüyorum ama 17 senedir canlı yarış kaçırmadığımı kaçırsamda 1-2 yarış yarışın hemen ardından izlediği mi hatrlıyorum ama artık izleyesim bile gelmiyor canlı canlı bıktırdılar niye acep !

    1. raikkonende bırakırsa pilotdaşım herkül gibi ki kendisine selam olsun bırakırmıyım diye düşünmeye çoktan başladım.

  12. raikkonen in son zaman turu ikinci sektor sonu hamilton dan 0.320 saniye gerideydi.o uzun ucuncu sektorde de 0.3 saniye daha kaybetti.
    mercedes salt motor gucu olarak fersah fersah ileride.
    bizde durum hic iyi degil.
    arai kanada da islerin degisecegini soylemekteydi.fakat simdi avusturya da hiz anlaminda iyilesecegiz demekte.umutlarimi korumakla birlikte honda buyuk hayal kirikligi yaratti.
    mclaren bu duruma dusmemeliydi

  13. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Bu en iyi sektor zamanlari ne zaman paylasilir ? Mercedes’in, Ferrari’ye 1.sektorde attigi farki ve McLaren’in kaclarla dondugunu merak ediyorumda.

    1. FIA’nın sitesinde Kanada GP başlıgı altında ekliyolar dosyalar halinde ordan bakabilirsin.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Sağol Didem. 🙂

    2. Best Sector Times

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        1.sektorumuz iyimis. Ben Mercedes’lerin 1.sektorde biraz daha fark acmasini beklerdim. Ama adamlar asil vurgunu 2 ve 3.sektorlerde yapmislar.

    3. Onur Gentas avatarı

      Yavuz gordugum kadariyla Lewis farkin buyuk kismini son sektorde atti. Ilk sektorde dereceleri ayniydi Rosberg ile. Ferrariye dikkat edemedim acikcasi.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Evet abi. Aynen dedigin gibi olmus. Yanliz 0.1’lik 1.sektor farkini ben biraz az buldum. Daha fazlasini beklerdim Mercedes’ten.

        1. Onur Gentas avatarı

          Yavuz bana normal geldi açıkçası bu durum. Dikkat ettiysen motora dayalı 2 ve 3. sektörlerde 9 araçtan 7’si mercedes motorlu. Alonso’da ilk sektörde iyi iş çıkarmış ama honda motorunun zayıf olduğunu daha sonra ki sektörlerde anlıyoruz.

          1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            Honda motoru biraz guclu olsa, 1.sektor’den bile bir kac ondalik kazanilabilir diye dusunuyorum. Honda’nin hali gercekten cok kotu. Ron, dayaniklilik yerine performansa odaklaniyoruz diyordu ama an itbariyle ortalikta performans’da yok. McLaren’i ileriye tasiyacak/tasiyabilecek bir şasi var ama motor yok. McLaren’in ve pilotlarin durumu gercekten cok tuhaf.

            1. Onur Gentas avatarı

              Laf cok icraat yok Yavuz. Uzun suredirde boyle ne yazik ki. Biz sabrederiz sabretmesine ama adamlar her yarista beklentimizi yukseltiyorlar.

  14. Yediği fark ile dalga geçmiyorum, Honda motoruyla dalga geçenlerle dalga geçiyorum. Motor kötü kötü diyip te ilk güncelleme hakkında yeni motorla fark kapatacağız derken gümlemek!

  15. massa ile vettelin geriden başlaması iyi olmuş yarışa renk katacaklardır, bide bu kadar pilot ırkçılığı yapmayın arkadaşlar

  16. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Ron dennis Honda’ya nasıl dayanıyor anlamıyorum. Biraz gelişin be arkadaş. Q3’e kalmak bu kadar mı zor. Button olayı tam bir fiyasko. Mclaren ve Honda marka Değerlerini inanılmaz derecede düşürdüler. Vettel şansızdı. Bu olaya en çok Alonso sevinmiştir. Bu arada yarın için bu sefer kesinlikle dayanıklılık sorun olmazsa Alonso ilk puan ya da puanlarını alır. Yarışıda mercedeslerden bir tanesi kazanır.

  17. Onur Gentas avatarı

    Lewis’e kazandığı 44. pole’den dolayı tebrikler. Sıkıntılı antrenmanlardan sonra bu pole onu biraz olsun rahatlatmıştır.

    Vettel’e üzüldüm. Bu yarışa ön sıralardan başlamasını isterdim. Umarım hızlı şekilde üst sıralara çıkar ve heyecanlı bir yarış izletir bizlere.

  18. Vetteli iyibir tırmanış bekliyor.
    Hamiltona tebrikler rosa nefes aldırmadı.
    Bakalım kimi yarın ne yapacak. İyi bir atak yapıp rosu geçer diye bekliyorum aslında.

  19. Hamilton 44.polunu almis.

    1. hayırlı olsun konuşmalara baksana kimse bundan bahsetmiyor 🙂

      1. Umarim seyre deger bir yaris olur.Yoksa burada milletle didismekte bir yere kadar.

      2. Ne yapalım biz de istemezdik ama anladıkları dilden yazamak icap ediyor çoğu zaman..

    2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Ilk pole’unu aldigi pistte, favori sayisiyla yine pole aldi. Tebrikler, Hamilton. 🙂

  20. Normalde burada güzel yorumlar analizler olurdu. Şimdi ise ergen atışmalarıyla dolmuş buralar.

    Kendi çapımda birkaç kelam edecektim ama hevesim kalmadı. Neyse Hamilton’a tebrikler.

  21. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Helal Fernando! O motorla bir Sauber’i gecip digerininde cok cok ufak bir farkla gerisinde kalmak, pilot bazinda gercekten cok iyi bir basari. Raikkonen’de şasirtti beni. 😀 Hayret, 6 veya 7.siradan kalkmiyor yarin. 😀 Vettel’de garanti podyumu kacirmis oldu. Ama yarin iyi bir yukselis gerceklestirecektir. Ama Lotus veya F.India’larin arkasinada takilabilir. Bakalim, yarin guzel bir yaris bizleri bekliyor.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Bu arada, siralamalar basladiktan sonra tahmin yaptim. Benim tahmini siler veya sonucladiktan sonra 0 puan verirmisiniz ? @abdullah-celik

    2. Nerden biliyorsun kardeş Vettelin garanti podyumu kaçırdığını yani diyorsun ki Kimiyi sorun yaşamasa bugün 4. Lüğe itecekti , 2. İhtimalle yarış üstünde veya startta geçip 3. Olacaktı en kötü diyorsun . Yazmamak için tutamadım kendimi lusura bakma

      1. 5-1 olan durumda, ki o yarış da normal bi yarış değildi vet için, çok büyük sürpriz olmazdı

      2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Muhtemelen oyle olurdu. Yani Vettel siralamalarda Raikkonen’in onunde yer alirdi. Sanirim siralamalarda durum 6-1. Bu siralamaya kadar Vettel, Raikkonen’e gecilmemis. Ustelik bu adam gecen sezon baska bir takimdaydi. K.bakmayin ama Raikkonen, siralamalarda gercekten cok vasat bir pilot. Yani potansiyeli veya pilotlugu bu kadar vasat degilse bile su an icin ortaya koydugu performans gercekten cok vasat. Bazi arkadaslar Raikkonen’in en iyi performanslarini McLaren’de yaristigi donemde ortaya koydugu soyluyor ama bir pilot yaslandikca, pist uzerinde tecrubelendikce daha iyi bir surus, daha iyi bir performans ortaya koymaz mi ? Son olarak k.bakilacak bir durum yok. Santander, LdM goygoylari yapilmadigi surece her seyi konusabiliriz.

  22. Şu Rosberg’de sarı bayrak sallatmadan,takım kategullili hötörönk yapmadan Hamilton’ı geçsin….

  23. Biri şunlara hatırlatsın yarış yarın başlıyor.

  24. MAssa’ya ne oldu sorun mu var araçta? Yoksa Verstapen ile birbirlerine laf yetiştiriken Q2’ye kalmayımı unuttular?

    1. Massa motorda güç bulamadı ve elendi.

  25. Vettel her durumda 14 numaralı pilotu geçer, geçmesine geçerde Mercedes’lerin ardında duman yutmaya devam eder.

    14 numara takım arkadaşı olmayınca ön plana çıktı.

    Yanlız Rai’de muhtemelen bu sezon ancak böyle durumdalarda geçer Vettel’i. Hani fişek roket falan diyor ya bazıları. O artık mazi’de kalmış.

    Bu 14 numaralı pilotu üzülüyorum,sevesim var. Ama gel görki sevmek için hiç hevesim yok.

    1. Benim görüşüm , sezon boyunca tek turda Vet lastiklerden maksimumu cıkarıp start pozisyonundaki avantajı yakalayacak ama 3-4 basladıkları yarışların çoğunu rai ( ferrari aksini istemedikce ) vetteli yarış içinde geçecek.

  26. bu arada Lotus’a da tebrikler. sene başında çok iyi demiştim ve Avustralya’da ilk 10 demiştim. biraz gecikmeli olsa da ilk 10 rutin hale gelmeye başladı. sene sonuna kadar biraz daha performans bulacaklardır. 3. en iyi takım olma yolunda ilerliyorlar.

  27. pole için tebrikler fakat Lewis’in poleden ziyade galibiyete bence daha çok ihtiyacı var. İlaç olur. Vettel’de tam olması gereken yerde arıza verdi. ilk 2’de olabilirdi. Umarım zevkli bir yarış olur ve Lewis kazanır. Rai’den sürpriz beklemiyor da değilim.

  28. Hamilton’ın pole turları farklı bir kameradan gösteriliyor son 3-4 yarış böyle nereye şikayet edebilirim bir izleyici olarak

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      ? ne açıdan farklı bir kamera ?

    2. kafa arkasında olan kameradan bahsediyorsun herhalde.raikkonen de de aynı onboard kamera var ve bende sevmiyorum

      1. Evet sol taraftan gösteriyor aracın üzerinde değilde pilotun kask hizasında olan

  29. Gençler bırakın bu işleri rosa yarışları merconun kazandırdığı felan yok ispanyada bileğinin hakkıyla aldı monacodada merco illa pite gel dememiş hatta gelme demiş ham kendisi gelmek istemiş bune ros çekemezliği anlamadım.

  30. Kimi aracın suyunu çıkardı ama işte bu kadar beyler. Vettel’i gördünüz. Ferrari bu güncelleme ile geriye gitti. Bottas ve Grosjean biraz daha zorlasa 3.sıra hayal olacaktı.

  31. Raikkoneni uzun aradan sonra sıralamada 3.sırada görmek güzel.Vettelde olsaydı güzel olurdu pist üstündede geçmiş olabilirdi Kimi bu sefer iyi tur attı.Hamiltonun pole pozisyonunu onboard olarak izlerseniz Mercedesin olağan üstü bi yol tutuşu ve motor gücü var araç tren rayında gidiyor sanki ne bir kayma ne bir kontra.Uzun düzlük sonunda 7-8 km Ferrariyle hız farkı vardı.

  32. Hamilton’a bravo 😀
    Lotus pilotlarının garaj çıkışında bile kapışması en güzel andı bence 😀

  33. cgdsny_Ferr avatarı

    Vettel bu cepten 0,5 s çıkarma işini ferrari’ye gelince karıştırdı, cebine koymaya başladı. Ama bu da biraz fazla arkadaş 1,5 s koydu cebine.

    1. vettel ve massanın ers sorunu verdı …

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        Selam olsun kardeşim 😉

  34. topyekün williams ailesi,
    allah bin türlü belanızı versin.
    allahınızdan bulun.

    1. Eren Donmez avatarı

      gerçekten aşırı oldu artık ya. niye bottas’a bir şey olmaz anlayamıyorum. kötü şansı geçti artık sanki.

    2. Massayı çok sevmeme rağmen ne ferraride ne williamsta bir türlü takımı tamamen kendisine odaklayamadı

  35. Fernando bu tırt Honda’ya rağmen çok iyi tur attı. Vettel sürpriz oldu resmen 17. sıradan başlayacak.

    1. Pardon 16. sıra. 17. sırada Massa var.

      1. hasan güney avatarı

        15 olacak 🙂

        1. Verstappen sonuncu olarak başlayacak o zaman ?

  36. Rosberg yine takıma Lewis’i satsın diye el açsın bakalım. Tebrikler Lewis…

  37. Vettele noldu goremedim

    1. Ers arızası vardı 16. oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir