Adrian Newey Bütün Motorları İnceliyor

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu Vettel’e pilotlar klasmanında ikinciliği kazandırmak isteyen Red Bull da, motor konusunda son gelmek istiyor. Güçlü bir sezon geçiren Red Bull’un 2010 için Mercedes ile anlaşma imzaladığı düşünülüyor ama aradaki pürüz, motor verilecek takım sayısı konusunda Mercede ve FIA arasında çözümlenmeli.

Bunun yanında McLaren de Red Bull’a Mercedes motoru konusunda veto veriyor. Bu da Red Bull’u, Cosworth’e geçme veya Renaul’ta kalma arasında seçime yöneltiyor.

Mercedes’ten Norbert Haug: “Abu Dhabi için planlanan herhangi bir açıklama yok”

Red Bull tarafında ise kararın ne zaman verileceği sorulan Red Bull mosot sporları danışmanı Helmut Marko: “Muhtemelen karar vermiş olurduk ama Newey, en ufak ayrıntısına kadar bütün seçenekleri inceliyor.”

“Zaten bu yüzden onu aldık. Sadece en iyisi ile tatmin oluyor”

Mercedes’in bu sene Formula 1’deki en güçlü motor olduğu düşünülüyor ama Renault’un da, yakıt tasarrufu konusunda öne çıktığı söyleniyor. Bu da yakıt ikmâlinin yasaklanacağı 2010 için önemli bir özellik.

Bununla birlikte Cosworth’e, 2010 ürünü üzerine çalışmasına izin verildi ve Williams’ın Cosworth’ü seçme nedeni de, gelecek sene griddeki en güçlü motora sahip olmak istemesi gösteriliyor.


Yorumlar

  1. Adrian Newey, F1'de teknik bilgisi en yüksek tasarımcılardan biri. Ekim 2009 F1 Racing'i okuyabilirsiniz kendisi ve düşünceleri için.

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Mercedes in kararını bekliyorlar.

  3. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Renault'un da, yakıt tasarrufu konusunda öne çıktığı söyleniyor. Bu doğruysa çok çok büyük avantaj olur gelecek sene.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir