2015 Kanada GP Grid Dizilimi

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 şampiyonasının yedinci yarışı olan Kanada GP gridinde alınan cezalar nedeniyle bazı değişiklikler oldu.

FIA tarafından yayınlanan grid dizilişine göre, antrenmanlarda kırmızı bayraklar altında geçiş yaparak beş sıra grid cezası alan Ferrari pilotu Sebastian Vettel yarışa 18. sıradan başlayacak.

Monako’da Grosjean ile yaşadığı temasın ardından 5 sıra geriye düşme cezası alan ve beşinci motorunu kullanacağı için de bir 10 sıra daha grid cezası alan  Max Verstappen ise yarışa 19. sıradan başlayacak.

Antrenmanlarda yaşadığı ERS sorunu nedeniyle sıralamalara çıkmayan Jenson Button ise gridin son sırasında yer alacak. Ayrıca Button’ın, beşinci ‘motor jeneratör ünitesi’ni kullanırsa yarışta 10 saniye cezası alması bekleniyor. İddialara göre bu durumda Button bir de pitten geçme cezası alabilir.

Adsız

 


Yorumlar

“2015 Kanada GP Grid Dizilimi” için 10 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Mercedes uncertain on extent of Ferrari threat

    “I’m a bit surprised, because on Friday it looked like a massive step ahead,” said Wolff of Ferrari’s qualifying performance yesterday.

    “The pace was impressive, and what we’ve seen on the GPS data was impressive. Somehow it didn’t materialise today.

    “We haven’t seen Sebastian properly competing, so it’s maybe too early to say it didn’t really work out. We need to wait for tomorrow, I guess.”

    http://www.motorsport.com/f1/news/me…ferrari-threat

    Burada Wolfün sözlerini değerlendirirsek atılan turların etkileyiciliğini ancak tabi Vettel geride kalınca ne kadar ilerlediklerini ve ne kadar tehdit olacaklarını bilemediğini bahsetmiş ancak kesinlikle bu ilerlemeden temkinliler. Yani güncellemeler işe yaramadı değil. Vettel sıramalada yaşadığı sorun sebebiyle geride kalmasaydı bugün çok daha güzel ve gerçekçi bir rekabet izleyecektik. Geriye Kimi den iyi bir performans beklemekten başka çare kalmıyor. İnşallah Kimi aracın performansnı ortaya çıkartır.

  2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    ”I don’t think it has anything to do with the engine, it is more on the electronic side. I just heard something when I left the garage. I can’t really confirm but it does not have anything to do with the engine”

    Seb sorunun motordan olmadığını kesin bir dille söylemiş.

  3. vettel de sorun olmasa bence 2ciliği alabilirdi bence cünkü rai den biraz daha iyi derece yapıyor sıralamalarda

  4. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Muhtemelen yumuşaklarla başlıcak vettel.30 tur sonra güvenlik aracı lazım sadece 🙂

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Biz Mercedes sorun yaşasın diye beklerken Vettel yaşadı. Bu sene de Mercedes’ten birinin şampiyon olacağı kesinleşmiş oldu. Güncellemeleri de işe yaramamış Ferrari’nin öyle gözüküyor. Yazık oldu heyecan pek kalmadı.

    1. Daha işe yarayıp yaramadığı belli değil bence. Rai’nin sıralams performansı genelde kötüydü Vet’in de yokluğunda 3. Oldu ama onun asıl performansını yarışta göreceğiz. Vettel için anlatmaya bile gerek yok yarışta belli olacak her şey.

    2. İşe yaramamış demek doğru olmaz. İşe yaramış ama Mercedes de boş durmamış. Helmut Marko’nun söylediği gibi; adamlar istedikleri zaman vites arttırabiliyorlar. Kendilerine yeten güçle çıkıyorlar. İpler Mercedes’te yani yakalanmaz gibi geliyor bana.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Arada mantıklı cümleler kuruyon 🙂

      2. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        İşe yaramamış demekten kastım zaten farkın kapanması olayı. Gelişmiş olabilirler ama referans olarak ben aradaki farkı aldım. Güncellemeler sadece takımlarda 2.liği garantilemiş gibi gözüküyor tabi yarış performansı başka hikaye akşam göreceğiz.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          farkın kapanıp kapanamadığı göremedik ki?ersisi hiç çalışmadı bu da 1.5sn fark demek nerden baktsan.150 hp olmadan yarışıyorsun.raikkonenin 3.olduğu gridde vettel 2.olabilirdi yada en azından 0.3-0.4sn gibi bir fark olurdu tahminimce.tabi bunu kimse bilemeyecek o yüzden gelişmedi update çalışmadı demek de çok yanlış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir