Alonso “Amatör Gibi Göründüm”

yazar:

kategori:

McLAren pilotu Fernando Alonso, Kanada GP esnasındaki telsiz konuşmalarında söylediklerine açıklık getirdi.

Alonso’ya telsizden yakıt tasarrufu yapması söylenmesiyle birlikte İspanyol sürücü bıkkın bir ses tonuyla bunu yapmayacağını ve amatör gibi göründüklerini söylemişti.

Yarışın ardından Alonso “Sinir bozukluğu yok. Sadece yakıt tasarrufunu ne zaman yapma konusunda anlaşmazlık vardı.”

“Yarışın farklı bölümlerinde sürüş açısından farklı sürüş teknikleri gerekir. Bu yüzden mücadelenin ortasındayken yakıt düşük önceliğe sahiptir.”

“Daha sonra yakıta odaklanabilirsiniz. Savaşıyorsunuz ve sizi yakalayan sizden daha hızlı arabalar var.”

“O şekilde söylenince amatör sürücü gibi görünüyorsunuz ve bu güzel değil.”

“Süper rekabetçi olmadığımızı biliyoruz. Dayanıklılığımızı da geliştirmeliyiz.”

“Yapmamız gereken çok şey var. Bu hafta sonu gelişmemiz için bize bazı dersler verdi. Kanada kolay değildi.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Alonso “Amatör Gibi Göründüm”” için 35 yanıt

  1. Adam arabanın suyunu çıkarıyor ama gitmiyor be işte.

  2. Allahtan amatörsün bu aralar, profesyonelken neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz, bkz: Singapur 2008…neyseki kariyerini bir amatör olarak tamamlıyacaksın Allahın izniyle…

    Trolle troll olmayayım desem de olmuyor arkadaş..ow yea!

  3. Alonso daha önce yaptığı her açıklamada durumun normal olduğunu McLaren’e geçişin doğru karar olduğunu savundu. İlk defa bu telsiz konuşmasında gördük gerçekte nasıl hissettiğini.

  4. Matador seninle dün ayrı bir gurur duyduk altındaki o rezil araca rağmen öyle savaşçı bir ruhla sürdün ki ne pit duvarı nede bana yer bırakmadı diye mızmızlananlar seni durduramadı..

    bu araçla bile neler yapılabileceğini gösteren yürekli ve azimli sürüşün adına sana sonsuz teşekkürler

    honda ve mclaren ise bu senaryodaki 2 yanlış kombinasyon. çok yazık…

    1. Gurur duyacak hiçbirşey olmadı, şaşırdınız kendinizi iyice.Savunmuşda samuraymışda, matadorken 3 boğa indirmişte her zamanki gibi Alonso über süper düğmesini açmışsınız yine.

      Alonso bugünkü durumundan kendisi sorumlu, onun gibi bir pilotun bazı şeyleri öngörebilmesi gerekiyordu, Alonso zaten böyle olacağını az çok tahmin ediyordu, bu kadarını beklemiyordu.Ancak Alonso’ya acıyanlar, Britore’ninde dediği gibi Alonso çok mutlu paracıklar paracıklar diye klip çekiyormuş, al parayı otur aşağı matador…

      1. parayı alıp spin mi atsaydı

        1. Elindeki 0.6 yı çıkarabilir mesela..

          1. senin kafanın hala 8 sene önce de kaldığını biliyoruz zaten, dün gerçekleşen olaya verdiğin cevap bile 8 senelik

            1. Bu spini Kimi’nin pilotaj yeteneklerine bağlamakla nasıl bir cehalet içinde olduğun çok açık, dolayısıyla vereceğin cevaplarda mantık aramaya gerek yok…

              1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
                Alonso.ElNano #València2012

                Makine muhendisi adama ve Mercedes’in fabrikasinda staj yapmis adama cahil dedi ya la…

              2. ben her şeyi bilemem o normal, ama senin hiç bir şey bildiğin yok, buradaki yorumlarını maalesef senelerdir görüyoruz. Örneğin o 0.6 muhabbetinin sürüşle bir alakası olmadığını, Renaultta kullandığı ve Mclarende de mühendislere tavsiye ettiği bir süspansiyon sistemine gönderme olduğunu bilmiyorsun. Sanki adam gittiği her takıma her sene standart bir 0.6 kazandırdığını iddia etmiş gibi 8 senelik şeyi ısıtıp önümüze koyuyorsun. Sonra beni cehaletle suçluyorsun. Ben yanlış biliyor olabilirim, ispatla bende diyeyim tamam sen haklısın ben yanlış biliyormuşum diye.

                parasını alıp klip çekme olayını ortaya sürmen bir kere cehalet. Ferrari de zaten dünyanın parasını kazanıyordu, isterse kontrat uzatır daha fazlasını da alırdı. Ama sizin gözünüzde adam kovuldu tabi, takımın bizzat baş mühendisi kalması için ikna etmeye çalıştım demesine rağmen. Bu nedir cehalet mi ? hayır, bu bildiğin işine geldiğini anlamak, gelmediğine kör kalmaktır.

                Para olayına biraz daha değinelim, parası biraz geç yattı diye takımını basın önünde küçük düşüren, ardından motivasyonunu kaybedip saçma sapan hatalar yapan, sonrada kapağı başka takıma atınca öteki seneye hazırlık için ameliyat masasına yatıp, parasını geç ödeyen takımını satan pilot Kimi Raikkonen. 2010 da kovulunca kendisine yarışması için teklif edilen paraları beğenmeyip, Ferrari maaşını cebe atıp WRC de takılanda Raikkonen. Hayır adamın hakkıdır istediğini yapar, ama bu adamın taraftarı, resmen adamı ilahlaştıran insanlar olarak başka pilotları para gözlü olarak suçlamak nedir ? buraya yazılmayacak bir sıfattır, keşke benim kadar cahil olsan, dünyan aydınlanırdı.

        2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          of of of 😀

        3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Oversteer bu cevabını cerceveleyip duvara asıcam 😀

  5. mclaren,den ne bekliyordun biliyordun yarış bitiremeyeceğini
    yolda kalacağını problemler çıkacağını bu mclarenden birşey olmaz
    honda,ya geçerek zaten yanlış yaptı mclaren . sen alonso bahtsız bedevisin

  6. Benzeri bir ifadeyi Serhan Acar sunum yaparken söyledi. “Alonso adeta ilk günlerine döndü. Yarışlara başladığı ilk günlerine döndü.” şeklinde bir şeyler dedi. Fakat gördüğümüz o ki bu işte McLaren’ın beceriksizliği çok etkili. ALO’nun benzin tasarrufu tembihine karşılık verdiği cevap ve oradaki ses tonu her şeyi özetledi zaten.

  7. Onur Gentas avatarı

    Dün Alonso elinden geleni yaptı. Şuan ilerleme kaydedemeyen tek takım McLaren. Bu seneyi kaybettik ama McLaren taraftarının gelecek seneden de pek ümidi yoktur diye düşünüyorum. Ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum.

    1. Alonsoyu hiç sevmem, ancak dün yarış sırasındaki telsiz konuşmasını duyunca çok üzüldüm. Adamın sesinde o kadar bezgin bir durum vardı ki “Allah kimseyi bu şekilde sınamasın” dedim.

      1. Onur Gentas avatarı

        Amin diyelim. Gerçekten üzücüydü. Yetenek var ama araç bitik.

        1. F-one-Driver avatarı

          Üzülmemek elde değil, böyle bir pilotun kariyeri bu şekilde erimemeli, hem sözleşmesi çok uzun, hem araç umut vermiyor, her yarış her an yanlış bir karar verdiğinin söylenmesine yetecek onca olay yaşanırken ayakta kalıp kararının doğru olduğunu savunmaya çalışan bir pilot görmek acı veriyor…

  8. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Sen amatör gibi görünmedin şampiyon aksine altındaki araca rağmen amatörlük yapanları gördük bu yarış

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Bu haberin RAİ ile ne alakası var? Tek bildiğiniz insanları kışkırtmak mı? O resmi koyup altına o yorumu yaptın da eline ne geçti egonu mu tatmin ettin? Yoksa pilotunu içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için bahanen mi bu?

      Sonra sitede neden hep kavga kıyamet var, cevabı senin gibiler ve zihniyetleri değiştirin güzel arkadaşlarım artık şu kafaları böyle laf atışmayla ”seninki benimkini döver” ler ile bir şey kazanamadık kazanamayacağız.

      Bu arada RAİ en az yarış hatası yapan pilotlardan ama düşüne vurmak kolaydır ancak bu yürekli ve doğru kişilerin yapacağı bir iş değildir.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Geçen sene yok santander yok arac uymuyo diye yırttınanlara söyle sen onu işte sonuç ortada sizse hala lülü peşindesiniz

          1. Onur Gentas avatarı

            Sende ne nefret varmış ya. Bırakın artık şu geçen sene ki olayları. Ayrıca senin ki sadece Rai düşmanlığı değil, sende Alonso dışındaki tüm üst düzey pilotlara karşı bir hazımsızlık var.

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              5 Senedir alonso taraftarlarının geneli bir şeyleri kanıtlama derdindeler.Şaşırmıyorum artık 🙂

            2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              Neden bırakıcakmısım

              gecen sene demediğini bırakmayan başta erendost olmak üzere tüm arkadasalar Aloya ağzına geleni söyledi

              kaldıkı ben kendımce ve saygı cercevesinde yorumumu yaptım Kimiyle ne

              alakası var diyen arkadas bak bakalım Alonso haberlerinin altına ilk kimin fanları üşüşüyor !!!

              1. +10

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        +1

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          geçen sene Kiminin beceriksizliğini durmadan Aloya bağladılar bende bu sene Kimi bu beceriksizliklerine devam ettikce bunları söylemeye devam edicem cunku bu beım hakkım…

    2. Hamilton hem antrenmanlarda hem de sıralama turlarında şikanı bir çok kez kaçırdı. Merak ediyorum Hamilton yarışta spin atsaydı yahut antrenman turunda yaptığı kazaya benzer bir kaza yapsaydı şu an Kimi’ye attığınız yok torku kontrol edemiyor yok beceriksiz gibi yorumları Hamilton’a atar mıydınız? Bence hayır atmazdınız. Çünkü kralcılık içinize işlemiş. “O en süper yeaa” deyip geçerdiniz. Fikriniz bu kadar çünkü.

    3. Unstoppable avatarı

      Yani yanlış anlama kardeşim diğer haberlere bak bir sürü yerde raiyi destekleyen ben bi ton laf attım adama ama alonsoyu desteklediğini belirten bir arkadaşın tutupta raiyle zerre alakası olmayan bir haberde böyle bir yorum yapması gerçektende hoş bir durum değil.Başkası bir yanlış yaptı diye de bu sana o yanlışı tekrar yapma hakkını vermez şurayı futbol muhabbetlerine çevirmeyin rica ediyorum

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Senin gibi düşünenlere saygım sonsuz ama neler dedikleri dün gibi aklımda ben onlardan gördüğüm tavrı sergiliyorum başka bişey değil yazdığımda gayet normal cevablara bakarsak esas sıkıntı Rai taraftarlarında bence

  9. Tek kelimeyle yazıklar olsun.Alonso bu durumlara düşmemeliydi.

  10. Seni bu hale düşürenler utansın. Ron Dennis beceriksizliğin kitabını tekrar yazıyor. Baş rolde de Alonso ve Button var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir